Sondaj

Programul "Prima Casă" propus de autorități este ...

Opinia ta

Vă invităm să vă exprimaţi opinia Dvs. faţă de oricare băncă comercială din Republica Moldova. Povestiţi despre experienţa avută, despre calitatea serviciilor sau produselor băncilor ale cărei client sunteţi sau aţi fost.

De asemenea vă rugăm să acordaţi băncii o notă de la 1 la 5, unde:

rating Am o părere proastă despre această bancă, am avut o experientă negativă în calitate de client, imaginea băncii lasă de dorit, nu am încredere în ea

rating Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată, am încredere în ea, produsele si serviciile ei sunt foarte bune

Nu vor fi publicate mesajele:
— care conţin cuvinte necenzurate
— care au caracter evident/strict de promovare a unui produs sau serviciu
— care au scop clar de jignire sau defăimare a imaginii băncii/produsului/serviciului
— care nu sunt argumentate, de exemplu - lipseşte comentariul în totalitate (doar nota) sau comentarii de tipul "este cea mai bună şi atât"

 

Toate opiniile

 

sugestie

ar fi bine ca orice cont sau depozit sa poata fi deservit la orice filiala a eximului, nu doar la acea la care am deskis contul

8
3

sergiu ·Eximbank·15 decembrie 2012

 

sugestie

nu este comod ca un cont sau un depozit trebuie sa-l deservesti doar la filiala unde l-ai deskis , uneori angajatii nu prea stiu dedesupturile la unele depozite sau informatii despre carduri , apoi trebuie sa le lamuresti tu in alta limba dekit cea de stat ce vrei

10
4

sergiu·Energbank·15 decembrie 2012

 

Dl.

Banca schimbă rechizitele fără a mă anunța (doar a fost scris pe site!), transferurile internaționale pot merge si 1-2 săptămâni în loc de 24 ore, la case in 90% din cazuri e coadă de 40-50 minute. Am decis să merg la altă bancă.

8
5

Andrian·Moldindconbank·12 decembrie 2012

 

Deservirea in filiale

Am un credit la Mobias si lunar sunt nevoit sa vizitez filialele sau reprezentantele acestei banci. Daca la filiala din sediul central deservirea poate fi numita ok (rand electronic, persoane de la casierie cat de cat amabile), atunci deservirea in reprezentantele sau filialele mai mici deobicei lasa de dorit. De regula achit in filialele de langa centrele comerciale Budapest, Varna, Marita. De fiecare data ma ciocnesc de randuri neorganizate si de casieri neamabili. Niciodata nu am auzit pe vreo unul din ei sa salute primii clientii. In general, se produce o impresie ca personalul lucreaza alehamite, deoarece am vazut de mai multe ori cum operatorii de ghiseu in timpul unor tranzactii isi permit sa se sustraga la convorbiri cu colegii sai, sau pleaca de la ghiseu pentru a face un o copie xerox si mai cheltuie un minut pentru a schimba vorbe cu colegii. Bineinteles, nu este aceeasi situatie in toate filialele, insa totusi am impresia ca personalul lucreaza bine numai in ajunul si in timpul unor verificari.

14
2

Roman·Mobiasbanca ·12 decembrie 2012

 

Credit cu 11%

Chiar este adevarat ca la Moldova Agroindbank poti lua credit cu 11%? M-am gindit la Victoria - a anuntat zilele trecute rata de promotie de 12, dar bine ca nu m-am grabit. Acum merg la MAIB, doar daca imi spuneti ca intr-adevar cu 11 la suta anual?

9
5

Olga ·Moldova Agroindbank·12 decembrie 2012

La Victoria, spre deosebire de Agroindbank, perioada de gratie este pana in martie 2013, din cate am auzit la TV, asa ca mai bine ar fi sa mergeti acolo unde v-ati propus mai inainte!

Magdalena·13 decembrie 2012

Magdalena aş vrea să spun că "perioada de gratie" nu este ceva foarte atractiv. După cîte ştiu eu dobînda se calculează pemanent din soldul creditului, deci dacă folosim "perioada de gratie" dobinda lunară calculată pentru "perioada de gratie"va fi mai mare decît în cazul achitării lunare, i-ar pentru fiecare este mai important să achite cît mai puţine procente, iar ţie Olga ţi-aş spune că da este real 11% anual, dar înainte de a lua creditul te-aş sfătui să citeşti atent contractul cu un calculator în mînă, şi mai ales să atragi atenţia la comisioanele aplicate şi să nu-ţi fie ruşine să discuţi cu lucrătorul bancar fiecare punct din contract chiar dacă nu înţelegi ceva, ei sunt obligaţi să-ţi explice.

Sergiu·13 decembrie 2012

La Victoriabank creditele se ofera nu cu 12% ci cu 8%. Grabiti-v[ ca oferta e valabila pina data de 31.03.2013

Credit 8%·20 martie 2013

 

important

ar fi bine sa mareasca ratele la depozite , imi era bun unul de economii ,dar dekind a fost inchis filiala de la ialoveni , nu ma mai folosesk de banca

13
5

sergiu·ProCredit Bank·12 decembrie 2012

 

sugestie

rau ka la banca deservirea contului se face numai la filiala unde ai deskis contul , pentru ca la MAIB si PROCREDIT il deservesti la orice filiala deacea au cresteri in afaceri

13
4

sergiu·Banca de Economii·12 decembrie 2012

 

Deservirea

Victoriabank se caracterizează ca prima bancă în moldova, dar eu aş spune că nu este "prima"! Da, această bancă oferă o varietate mare de servicii bancare, dar deservirea lasă de dorit. Părerea mea este influenţată de o filială a acestei bănci, Din cauza spaţiului foarte mic fiecare client ce se află în bancă aude ce sumă de bani primesc, cine îmi transferă, ce bani la depozit pun etc., practic cînd mă deservesc la această bancă mă deservesc nu "lucrătorii" dar clienţii acestei bănci. Deseori am avut ocazia în momentul deservirii să stea la spatele meu clienţii din filială că nu au unde să steie. Plus la aceasta am observaat că tare des se schimbă lucrătorii de la casă, şi cînd apărea un casier nou , pe lîngă faptul că stăteam vreo jumate de oră în rînd, dar şi o simplă operaţiune de schimb valutar putea să dureze vreo 15-20 min.

9
7

Sergiu·Victoriabank·08 decembrie 2012

Buna, ziua! Victoriabank, detine filiale unde aveti posibilitatea sa fiti deserviti individual, Fil.nr.26, str. Banulescu Bodoni,28/1, Fil.nr.30, B-ul Dacia, 29. O zi reusita!

Magdalena·10 decembrie 2012

 

Foarte rau

N-am rezistat mai mult de un an la aceasta banca. Internet bankning foarte prost . Au cozi infernale, mereu pierdeam cite 30min-1ora ca sa fac citeva operatiuni simple.

8
7

Victor·Victoriabank·30 noiembrie 2012

 

foarte multumit

Dupa vreo 4 ani de MAIB, am trecut la ProCredit, sunt foarte multumit de aceasta banca.
Au relatii cu clientii calitative, abordeaza fiecare client individual, cind vin la banca asta chiar ma simt client pretios si binevenit, cu toate ca nu o folosesc mai mult de un an, la MAIB chiar daca veneam lunar sa fac depozite de 2-3 mii USD, parca ii deranjam pe unii functionari.

La procredit au internet banking super modern, merge pe toate sistemele de operare, securitate sporita, si-ti mai da si un mini dispozitiv care genereaza coduri pentru a le folosi pentru diferite operatiuni, cu alte cuvinte e hyper modern fata de ce am vazut mai devreme la alte banci.

23
7

Victor·ProCredit Bank·30 noiembrie 2012

 

Unibank

Unibank is cei mai mai buni in deservire. Clientul pentru ei este pe primul loc (proprie experienta), ma deservesc la ei si sunt foarte multumita.

7
3

Diana ·Unibank·16 noiembrie 2012

 

Servicii de calitate!

Imi place sa ma deservesc la Victoriabank, servicii de calitate si personal amabil.

9
11

Elena·Victoriabank·31 octombrie 2012

 

Personalul de deservire nu vorbeste limba de stat. Am stat mult timp la coada. Cu 5 minute inainte de pauza de masa, operatoarea a refuzat sa ma deserveasca.

14
3

Vasile ·Energbank·22 octombrie 2012

 

Personalul este profesionist. Produsele sunt atractive. Merita de largit reteaua de filiale.

17
12

Ion·BCR Chișinău·22 octombrie 2012

Personalul ca personalul, dar managementul e prost de tot.

Andrei·24 mai 2013

personal putin , greseli diverse -regulat, refuzuri de credite neintemeiate si expuse in mod verbal....

silvia·20 septembrie 2013

Cei care vor sa deschida un depozit la aceasta banca ii atentionez ca dupa expirarea contractului si la ridicarea banilor in numerar , d-lor retin comisioane!!!!

Vitalie·23 ianuarie 2014

Ce mai de ***** banca.Deservirea e aiurea, graficul de lucru de la 9 - 17 (nemaipomenit de aiurea), ma intrarea banilor in cont iau comisioane.

Alexei·06 decembrie 2015

 

publicitate

Referitor la publicitatea Moldova-Agroindbank, nu am cuvinte. Cit se poate acelasi actor in toate spoturile? unde mai pui ca publicitatea e lipsita de inspiratie totalmente. MAIB este o banca mare si puternica dar imaginea creata prin publicitate dauneaza mult si nu e constructiva.

14
5

Ion·Moldova Agroindbank·17 octombrie 2012

Intradevar, acest actor devine deja enervant si cind privesti spotul nu iti doresti altceva decit sa schimbi postul.

Valentina·29 octombrie 2012

Sunt de acord cu celementionate anterior.Mai bine un spot bine gindit si mai rar, decit unul ''levii''pe care il arata pe toate canalele si intruna.Pentru ce atitia bani cheltuiti fara eficienta? Mai uitati-va ce fac si alte banci, companii, din Moldova si din alte tari, vedeti ce fel de reclame au ei si inspirati-va si nu puneti de fiecare data acelasi actor. Reclama daca o faci trebuie sa placa oamenilor dar nu sa enerveze.

Lucia·30 octombrie 2012

Ai perfecta dreptate. Eu tot sunt satul de mutra aia. Pe facebook imbla spotul Victoriabank, nu zic ca e super tare dar e mult mai ok. http://www.youtube.com/watch?v=315pKbIEgyM

Ion·07 noiembrie 2012

 

Mare consilier clientela personal...

de 2 luni incearca sa introduca e-mail-ul in sistema asa numitul "consilier personal prin" care au facut atita publicitate fara rost, tot indiferent este personalul bancii; nu credeam ca este atit de greu sa obtii un simplu extras on-line...

8
3

Dorin·Mobiasbanca ·16 octombrie 2012

 

O gluma de banca

Primirea compensatiei lunare pentru nou nascuti se face cu intirzieri. CNAS imi arata dovada transferului banilor catre banca. Banca imi zice la telefon ca nu le-au ajuns banii, apoi ca, dupa ce banii vor ajunge, vor mai trece citeva zile pina se vor repartiza banii pe contul de card.
atirnarea casierilor fata de persoanele care se adreseaza la ei personal cu rugamintea de a verifica contul, etc. Ei, care primesc abia abia 2700-3000 lei lunar, se considera cu citeva scari sociale mai sus decit persoana fizica care este in drept sa ceara de la banca informatii.

Si nici nu ai unde sa depui o plingere, carte de reclamatie, ceva, sau daca este, pe site-ul oficial, este foarte ascunsa.
bem@bem.md nu e in calcul.

11
2

El Loco·Banca de Economii·16 octombrie 2012

privitor la plingere trebuie sa fiti mai insistent . eu trebuia sa retrag o suma mare de bani si m-am programat miercurea , iar kind m-am dus sa-i retrag banca mi-a spus ca nu am fost programat , am depus plingere timp de vreo 2 saptamini si sefa oficiului a fost sau data afara sau skimbata la alt oficiu. acum kind ma duc la acel oficiu sunt deservit de multe ori fara rind si des de catre sefa oficului

sergiu·18 decembrie 2012

Banii intradevar primit de la CNAS pot ajunge cu o zi 2 mai tirziu pe conturi, deoarece mai sunt ceva etape pina transferor este validat si indreptat spre plata. Cit priveste transferal pe card a indemnizatiilor, procedura se face indata ce banii sunt indreptati spre achitare. si isn't accesibili in citeva ore, dupa validarea transferului.

Andrei·25 iulie 2013

 

PayPal si bancomate user friendly

Am fost plăcut uimit când am sunat la suport carduri la Moldindconbank şi mi-au lămurit pas cu pas cum trebuie să ataşez cardul meu la contul PayPal, pentru a efectua plăţile pe internet. de altfel eu am deschis card la ei în bancă ştiind că au tarife destul de mici şi servicii legate de carduri bune. Din partea bancomatelor chiar mi-au plăcut noile interfeţe, în tonuri calde şi cu un design modern (nu ca la alte bănci, interfeţe cioplite şi pe bază de DOS). majoritatea bancomatelor sunt noi, singurele din ţară cu valută străină!, şi de nu demult chiar şi inscripţiile pe faţă sunt în Română (în comparaţie cu stikerele precedente în Ucraineană), cum n-ar fi e mai plăcut să vezi cuvântul "CHITANŢA" decât "ЧЕК".

4
5

Robert·Moldindconbank·04 octombrie 2012

Hm, stiind ca PayPal nu are inca prezenta in Moldova, cei de la Moldindconbank deloc nu-si cistiga reputatie. Nu va bucurati degeaba, v-au invatat hoteste sa beneficiati de serviciile acestora. Rusine!

De fapt orice banca ar putea sa va invete si nu numai banca cum sa atasati cardul de paypal. E plin netul cu asa info.

Victoria·04 octombrie 2012

@Victoria, Dar tu cu ce ai contribuit ca PayPal să ajungă şi în Moldova? dacă şi eşti aşa de corect şi echitabil, ar trebui din principiu să nu utilizei servciile PayPal, să aştepţi până a cânta cucuveauca la fereastră. Eu doar am afirmat că serviciul suport a fost amabil şi mi-a întins o mână de ajutor la ataşarea cardului, chiar dacă ştiu că e plin netul de informaţii.

Robert·05 octombrie 2012

Foarte adevarat Victoria! Si nu vad o problema in atasarea cardului, te descurci si singur daca intelegi ceea ce citesti in instructiunile de pe sait!

Elena·05 octombrie 2012

 

Victoriabank percepe comision 0.5 lei pentru achitarea facturilor online

Cu toate ca serviciul clienti al Victoriabank declara ca ei nu percep absolut nici un comision pentru achitarea facturilor prin intermediul personal BANK (serviciu online de la Victoriabank) totusi de fiecare data cind achit facturile mi se percep 0.5 leipentru fiecare factura. Din cite stiu este interzis prin lege perceperea comisioanelor la achitarea online a facturilor!!
Am mai avut experiente neplacute la Victoriabank legate de calitate deservirii din partea Administratorilor de agentii, cind am vrut sa fac un depozit si nu mi sa permis deoarece in sistemul lor figuram cu prenumele Alexandr si dupa traducerea certif. de nastere am devenit AlexandrU - > nu au dorit sa actualizeze datele in baza lor de date doar in baza B.I., cum ca mai au nevoie de acte confirmative!! BI - este act emis de stat care confirma identitatea cetateanului pe teritoriul tarii.

3
9

Alex·Victoriabank·04 octombrie 2012

Dle Alexandru, comisionul respectiv de 0.50 lei este stabilit în tarifele băncii, acestea le vizualizaţi accesând sait-ul corporativ.Comision, nu se incasează la achitarea serviciilor comunale la ghişeul băncii! Vă mulţumim!

R·04 octombrie 2012

 

Bancomate

In calitate de client sunt revoltat de deservirea cardurilor cu chip la majoritatea bancomatelor din RM - chipurile nu se deservesc deloc sau deseori bancomatul respinge in mod neadecvat chipurile atunci kand incerc de a efectua o operatsiune. O exceptie sunt bancomatele MAIB si MICB la care inka nu am avut probleme. Minusul este ca nu in toate cartierele Chisinaului aceste banci au instalate ATM-uri . La fel o intrebare importanta este interfatsa bancomatelor din MD, care este jalnica, in stilul anilor '80. Chiar bancile nu shtiu ca ceea ce vede clientu' reprezinta imaginea acestora? Companii de design sunt foarte multe !!! Am observat ca recent la bancomatele MICB a aparut un design reusit in stil WEB. Bravo lor ca au reusit sa faca asa frumusete, sper ca si alte banci sa ia exemplu la acest capitol.

6
2

Sergiu·Moldindconbank·03 octombrie 2012

Dle Sergiu, cred k nu ati reusit sa verificati toate bancomatele, asta in situatia in care majoritatea bancomatelor primesc carduri cu chip.

Elena·04 octombrie 2012