Azi: € 19,4080 lei 0,0141 $ 17,1276 lei 0,0436

Opinia ta

Vă invităm să vă exprimaţi opinia Dvs. faţă de oricare băncă comercială din Republica Moldova. Povestiţi despre experienţa avută, despre calitatea serviciilor sau produselor băncilor ale cărei client sunteţi sau aţi fost.

De asemenea vă rugăm să acordaţi băncii o notă de la 1 la 5, unde:

rating

Am o părere proastă despre această bancă, am avut o experientă negativă în calitate de client, imaginea băncii lasă de dorit, nu am încredere în ea

rating

Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată, am încredere în ea, produsele si serviciile ei sunt foarte bune

Nu vor fi publicate mesajele:
— care conţin cuvinte necenzurate
— care au caracter evident/strict de promovare a unui produs sau serviciu
— care au scop clar de jignire sau defăimare a imaginii băncii/produsului/serviciului
— care nu sunt argumentate, de exemplu - lipseşte comentariul în totalitate (doar nota) sau comentarii de tipul "este cea mai bună şi atât"

Servicii de calitate!

Imi place sa ma deservesc la Victoriabank, servicii de calitate si personal amabil.

Elena
Victoriabank
Comenteaza
9
12

Personalul de deservire nu vorbeste limba de stat. Am stat mult timp la coada. Cu 5 minute inainte de pauza de masa, operatoarea a refuzat sa ma deserveasca.

Vasile
Energbank
Comenteaza
18
4

Personalul este profesionist. Produsele sunt atractive. Merita de largit reteaua de filiale.

Ion
BCR Chișinău
Comenteaza
19
13

Personalul ca personalul, dar managementul e prost de tot.

Andrei

personal putin , greseli diverse -regulat, refuzuri de credite neintemeiate si expuse in mod verbal....

silvia

Cei care vor sa deschida un depozit la aceasta banca ii atentionez ca dupa expirarea contractului si la ridicarea banilor in numerar , d-lor retin comisioane!!!!

Vitalie

Ce mai de ***** banca.Deservirea e aiurea, graficul de lucru de la 9 - 17 (nemaipomenit de aiurea), ma intrarea banilor in cont iau comisioane.

Alexei

publicitate

Referitor la publicitatea Moldova-Agroindbank, nu am cuvinte. Cit se poate acelasi actor in toate spoturile? unde mai pui ca publicitatea e lipsita de inspiratie totalmente. MAIB este o banca mare si puternica dar imaginea creata prin publicitate dauneaza mult si nu e constructiva.

Ion
Moldova Agroindbank
Comenteaza
14
5

Intradevar, acest actor devine deja enervant si cind privesti spotul nu iti doresti altceva decit sa schimbi postul.

Valentina

Sunt de acord cu celementionate anterior.Mai bine un spot bine gindit si mai rar, decit unul ''levii''pe care il arata pe toate canalele si intruna.Pentru ce atitia bani cheltuiti fara eficienta? Mai uitati-va ce fac si alte banci, companii, din Moldova si din alte tari, vedeti ce fel de reclame au ei si inspirati-va si nu puneti de fiecare data acelasi actor. Reclama daca o faci trebuie sa placa oamenilor dar nu sa enerveze.

Lucia

Ai perfecta dreptate. Eu tot sunt satul de mutra aia. Pe facebook imbla spotul Victoriabank, nu zic ca e super tare dar e mult mai ok. http://www.youtube.com/watch?v=315pKbIEgyM

Ion

Mare consilier clientela personal...

de 2 luni incearca sa introduca e-mail-ul in sistema asa numitul "consilier personal prin" care au facut atita publicitate fara rost, tot indiferent este personalul bancii; nu credeam ca este atit de greu sa obtii un simplu extras on-line...

Dorin
Mobiasbanca
Comenteaza
8
3

O gluma de banca

Primirea compensatiei lunare pentru nou nascuti se face cu intirzieri. CNAS imi arata dovada transferului banilor catre banca. Banca imi zice la telefon ca nu le-au ajuns banii, apoi ca, dupa ce banii vor ajunge, vor mai trece citeva zile pina se vor repartiza banii pe contul de card.
atirnarea casierilor fata de persoanele care se adreseaza la ei personal cu rugamintea de a verifica contul, etc. Ei, care primesc abia abia 2700-3000 lei lunar, se considera cu citeva scari sociale mai sus decit persoana fizica care este in drept sa ceara de la banca informatii.

Si nici nu ai unde sa depui o plingere, carte de reclamatie, ceva, sau daca este, pe site-ul oficial, este foarte ascunsa.
bem@bem.md nu e in calcul.

El Loco
Banca de Economii
Comenteaza
11
2

privitor la plingere trebuie sa fiti mai insistent . eu trebuia sa retrag o suma mare de bani si m-am programat miercurea , iar kind m-am dus sa-i retrag banca mi-a spus ca nu am fost programat , am depus plingere timp de vreo 2 saptamini si sefa oficiului a fost sau data afara sau skimbata la alt oficiu. acum kind ma duc la acel oficiu sunt deservit de multe ori fara rind si des de catre sefa oficului

sergiu

Banii intradevar primit de la CNAS pot ajunge cu o zi 2 mai tirziu pe conturi, deoarece mai sunt ceva etape pina transferor este validat si indreptat spre plata. Cit priveste transferal pe card a indemnizatiilor, procedura se face indata ce banii sunt indreptati spre achitare. si isn't accesibili in citeva ore, dupa validarea transferului.

Andrei

PayPal si bancomate user friendly

Am fost plăcut uimit când am sunat la suport carduri la Moldindconbank şi mi-au lămurit pas cu pas cum trebuie să ataşez cardul meu la contul PayPal, pentru a efectua plăţile pe internet. de altfel eu am deschis card la ei în bancă ştiind că au tarife destul de mici şi servicii legate de carduri bune. Din partea bancomatelor chiar mi-au plăcut noile interfeţe, în tonuri calde şi cu un design modern (nu ca la alte bănci, interfeţe cioplite şi pe bază de DOS). majoritatea bancomatelor sunt noi, singurele din ţară cu valută străină!, şi de nu demult chiar şi inscripţiile pe faţă sunt în Română (în comparaţie cu stikerele precedente în Ucraineană), cum n-ar fi e mai plăcut să vezi cuvântul "CHITANŢA" decât "ЧЕК".

Robert
Moldindconbank
Comenteaza
4
5

Hm, stiind ca PayPal nu are inca prezenta in Moldova, cei de la Moldindconbank deloc nu-si cistiga reputatie. Nu va bucurati degeaba, v-au invatat hoteste sa beneficiati de serviciile acestora. Rusine!

De fapt orice banca ar putea sa va invete si nu numai banca cum sa atasati cardul de paypal. E plin netul cu asa info.

Victoria

@Victoria, Dar tu cu ce ai contribuit ca PayPal să ajungă şi în Moldova? dacă şi eşti aşa de corect şi echitabil, ar trebui din principiu să nu utilizei servciile PayPal, să aştepţi până a cânta cucuveauca la fereastră. Eu doar am afirmat că serviciul suport a fost amabil şi mi-a întins o mână de ajutor la ataşarea cardului, chiar dacă ştiu că e plin netul de informaţii.

Robert

Foarte adevarat Victoria! Si nu vad o problema in atasarea cardului, te descurci si singur daca intelegi ceea ce citesti in instructiunile de pe sait!

Elena

Victoriabank percepe comision 0.5 lei pentru achitarea facturilor online

Cu toate ca serviciul clienti al Victoriabank declara ca ei nu percep absolut nici un comision pentru achitarea facturilor prin intermediul personal BANK (serviciu online de la Victoriabank) totusi de fiecare data cind achit facturile mi se percep 0.5 leipentru fiecare factura. Din cite stiu este interzis prin lege perceperea comisioanelor la achitarea online a facturilor!!
Am mai avut experiente neplacute la Victoriabank legate de calitate deservirii din partea Administratorilor de agentii, cind am vrut sa fac un depozit si nu mi sa permis deoarece in sistemul lor figuram cu prenumele Alexandr si dupa traducerea certif. de nastere am devenit AlexandrU - > nu au dorit sa actualizeze datele in baza lor de date doar in baza B.I., cum ca mai au nevoie de acte confirmative!! BI - este act emis de stat care confirma identitatea cetateanului pe teritoriul tarii.

Alex
Victoriabank
Comenteaza
3
9

Dle Alexandru, comisionul respectiv de 0.50 lei este stabilit în tarifele băncii, acestea le vizualizaţi accesând sait-ul corporativ.Comision, nu se incasează la achitarea serviciilor comunale la ghişeul băncii! Vă mulţumim!

R

Bancomate

In calitate de client sunt revoltat de deservirea cardurilor cu chip la majoritatea bancomatelor din RM - chipurile nu se deservesc deloc sau deseori bancomatul respinge in mod neadecvat chipurile atunci kand incerc de a efectua o operatsiune. O exceptie sunt bancomatele MAIB si MICB la care inka nu am avut probleme. Minusul este ca nu in toate cartierele Chisinaului aceste banci au instalate ATM-uri . La fel o intrebare importanta este interfatsa bancomatelor din MD, care este jalnica, in stilul anilor '80. Chiar bancile nu shtiu ca ceea ce vede clientu' reprezinta imaginea acestora? Companii de design sunt foarte multe !!! Am observat ca recent la bancomatele MICB a aparut un design reusit in stil WEB. Bravo lor ca au reusit sa faca asa frumusete, sper ca si alte banci sa ia exemplu la acest capitol.

Sergiu
Moldindconbank
Comenteaza
6
2

Dle Sergiu, cred k nu ati reusit sa verificati toate bancomatele, asta in situatia in care majoritatea bancomatelor primesc carduri cu chip.

Elena

Unibank

Mi-a plăcut cît de rapid se deservesc clienţii la Unibank. Primesc frecvent transferuri băneşti şi casierii îmi eliberează banii destul de repede. Nu este nevoie să îndeplinesc tot felul de formulare sau anchete. Şi schimbul valutelor se efectuiază mai operativ în comparaţie cu alte bănci vizitate, unde casierii de parcă ar dormi.
Nota maximă!

Alexandru
Unibank
Comenteaza
18
6

Hrivne

Bravo MICB! Azi cel mai jos curs de vinzare a Hrivnei ucrainene! Unicul moment e ca in nici una din cele 4 filiale vizitate de mine nu a existat o singura Hrivna!
Ar fi bine sa nu postati afara cursul pentru valutele de care nu dispuneti in stoc...Eu nu cred ca ar fi nevoie de o interventie de mai mult de 3 ori pe zi pentru a schimba cifrele pe panoul schimbului valutar...

Andrei
Moldindconbank
Comenteaza
9
3

Domnul ce cauta azi hrivna sunteti atit de neinformat si va enervati nejustificat, apropo banca inainte de a vinde trebuie sa cumpere valuta respectiva, ca daca nu sunteti la curent nu RM emite valuta respectiva ,si poate si a existat numerar in valuta dar cineva a fost mai rapid ca dumneavoastra si a procurat-o pina la sosirea Mariei Tale, PS: DRAGI CLIENTI A BANCILOR INAINTE DE A RECLAMA CEVA VA ROG INFORMATIVA DESPRE MODUL DE ACTIVITATE, CUM AR TREBUIE SA FIE , DA NU EXPUNETI O PARERE SUBIECTIVA NEJUSTIFICATA CU DATE CONCRETE, ( DACA NU VI SA DAT CECUL DE EXEMPLU SAU VI SA REFUZAT DINT-UN MOTIV NECLAR )

WWWW

Bine ca Banca Sociala are tot timpul valuta dar alte banci nu au, foarte curios. Din cite ori m-am adresat la Banca Sociala nu am mai avut nevoie sa caut dupa aceasta, alte filiale sau alte banci.Tot timpul au avut valuta.Bravo lor!

Mariana

Domnule WWWW, am dat doar o solutie in opinia mea destul de obiectiva, utila si justificata pentru MICB. Nu cred ca era nevoie de licbez despre cine emite hrivne samd.. Si credeti-ma ca daca nu mi s-ar fi dat cecul la banca as fi sesizat cu totul alte organe, decit condica MICB de sugestii si reclamatii...

MMMM

Exemplul neprofesionalismului și al necompetenței

Cu părere de rău, am avut o experiența neplăcută cu angajații filialei FinComBank (centrul comercial ”Soiuz”). Acolo nu există ordine, lucrul, în opinia mea, este un divertisment pentru ei. Fac ceea ce lor le place. Am întrebat cine mă deservește, mi-au spus că ambele. E normal? Am spus ceva greșit, au început să rîdă. Am avut sentimente neplăcute. Eu le-am întrebat dacă pot să fiu deservit în mod competent și serios, m-au învinuit că vorbesc incorect cu angajații băncii. În situația această eu le-am rugăt să mă arăte regulamentul de deservire a cliențitlor unde trebuie să fie scris că angații băncii pot să-i deservească pe clienții în modul acesta. Nu mi l-au arătat ;-)

Daniil
FinComBank
Comenteaza
16
9

rs pt dumneavoastra!!!! la Soiuz vi so raspuns la intrebarea cine ma deserveste ------ la cine doriti ( nu ambele ) nu parafrazati va rog , pentru ca ambele ghiseuri fac acele tipuri de operatiuni de la schimb valutar pina la servicii comunale, si daca dumnevoastra ati fost suparat si nervos nu toti trebuie sa fie cu astfel de dispozitie,si dumneavoastra va-ti comportat foarte brutal si apati.

xxxx

Transferuri Western Union

Nu sunt deacord cu Andrei.
Primesc transferuri Western Union de 4 ani. Am încercat probabil deja la toate băncile. În decembrie pentru prima dată am primit la Banca de Economii(mi-a fost convenabil il în timpul orelor de masă - cînd banca nu-și închide ușile în comparație cu alte bănci) și am rămas plăcut surprins, cît de rapiditatea deservirii cît și amabilitatea operatorilor.
Da sunt rînduri, dar rîndurile trec mult mai repede în comparație cu alte bănci. În plus și timpul de eliberare a transferului e mai mic.

Dima
Banca de Economii
Comenteaza
4
4

Pai uite tu te-ai exprimat ca BEM este convenabil- insa nu te-ai gindit ca la alte oficiifilialecase mai sunt si operatori incepatori.Inteleg ca toti doresc sa fie primii sau ba chiar sa nusi piarda timpul asteptind rindul, insa la careva banci se inlocuiesc cind este ora mesei -lucreaza 1-2 pers., pe cind aproximativ la toate Bancile RM Ora Mesei este intre orele 13-00 si 14-00, alte fdiliale,interprinderi se incepe de la 12-00 pina la 13-00 !
Fii de acord ca cind e ora mesei -Atunci omul trebuie sa-si recapete puterile !

НАМЕ

Deschiderea unui depozit

Buna! Am avut expirienta sa deschid un depozit la VictoriaBank vreo jumatate de an in urma! In principiu deservirea a fost la nivel unicul minus...rindul format...dar ce sa-i faci toti sunt oameni si toti sunt cu nevoi! Ce mi sa parut mai straniu e ca nu primesti nici un mesaj sau email in cazul in cazul in care mai faci versaminte in perioada pe care ai semnt-o! Deja o sa vedem atitudinea cind va trebui sa retrag banii! :)

Vitalie
Victoriabank
Comenteaza
3
7

De ce straniu?Inafara de Dvs. nimeni nu efectueaza varsaminte suplimentare si sunteti constient k a-ti depus bani,nu cred k mesajul sau e-mail este atat de necesar si constituie o problema primordiala.Merci

Ana

Straniu chiar, ar fi normal sa stii, paote astepti de la cineva o suma de bani de exemplu.

ion

Achitarea taxei pentru Gradinita

Achitarea taxei pentru gradinita se face doar la Banca de economii la care sunt cele mai mari rinduri. Intuesc ca livrarea acestui serviciu de catre alte banci tine probabil de MinFinantelor sau poate altcineva dar calitatea deservirii si viteza de lucru a operatorilor de la aceasta banca ma enerveaza la culme.

Andrei
Banca de Economii
Comenteaza
10
3

Am apreciat cu notă negativă comentariul, dar asta se referea nu la continutul lui ci ține de calitatea serviciului care îl oferă BEM și structurile aferente.

Geo

Rindurile la BEM sunt intre data de 15 si 25 a fiecarii luni. Bonul pentru plata gradinitei vine mai inainte. Faptul ca se achita doar la BEM tine de Trezoraria de Stat si ministerul finantelor... Toate platile la Bugetul de stat si locale merg prin Trezorarie, care e deservita la BEM

Andrey

Servicii bune oferite de MAIB

Pina la MAIB am fost clientul inca a citorva banci (Banca de economii, Exim, Victoria). La MAIB, ca persoana fizica, am deschise citeva conturi de depozit, utilizez client-banca. Sunt multumit de calitatea serviciilor, desi as avea unele comentarii/observatii. Client/banca desi lucreaza doar in Internet Explorer este mai stabil ca cel de la Victoria. In plus cel de la Victoria oferea informatii confidentiale despre alti clienti ai bancii.
De cite ori am fost la filiala MAIB la care ma deservesc (din str.M.Costin) nu am stat in rind mai mult de 10-15 min. Reprezentantul bancii era foarte amabil si imi explica cu amabilitate. Nu am fost la alte filiale ca sa vad care e situatia.
Deocamdada sunt multumit de serviciile prestate de aceasta banca.

Andrei
Moldova Agroindbank
Comenteaza
11
5

Foarte buni

Intrasem odata in ProCredit Bank sa-mi achit o factura si intru tot mai des pe acolo.
Deservire buna, filiale foarte dragute si poti face orice tranzactii in orice filiala indiferent unde-ti e deschis contul. Lucrul asta chiar mi-a placut pentru ca recent mi-am schimbat locul de trai.
Recomand!

Nina
ProCredit Bank
Comenteaza
34
10

Probleme se repetă

Experiența cu banca ”Mobiasbanca Groupe Societe Generale” era negativă.
Și nu văd că lucrurile cu deservirea clienților cardurilor bancare după nenumărate conversații ar începe să meargă spre bine.
N-au lucrat stabil bancomate și acum nu lucrez. Pe ecranul bancomatului este scris că aparatul nu lucrează din motive tecnice sau s-au termenat banii. Aceste cazuri se întîmplă preponderent în timpul week-end-urilor, dar pot și în timpul zilelor cotidiene.
Serviciul de douăzeci și patru ore ”Contactell” nu este disponibil de fiecare dată cînd le sun. Operatorul mi-a spus că ei sună înapoi clienților care au fost peseverenți. Nu mi-au sunat.
Utilizînd serviciile de bază care sunt populare, dar nu cele excepționale, devin mai dezamăgit de ”Mobiasbanca Groupe Societe Generale”.

Daniil
Mobiasbanca
Comenteaza
17
4

Cardul

Nu imi place deloc faptul, ca la MAIB cardul nu poate fi inchis, decat in filiala, unde l-am deschis (spre deosebire de alte banci in care am mai avut carduri). De ce ar trebui eu sa fug de la botanica la posta veche pt a inchide cardul, cand angajatii de la botanica ar putea telefona in cealalta filiala pt a verifica, daca nu am datorii la card (caz in care informatia se vede numai in filiala ceea), si sa-mi primeasca cererea, apoi transmitind-o unde trebuie.

Olga
Moldova Agroindbank
Comenteaza
9
5

In schimb la Procredit Bank poti sa te deservesti la ori filiala a bancii, indiferent unde iti este deschis contul, ceea ce e foarte bine

Mariana

Incasarea platilor

Achitasem intr-o zi amenda la politia rutiera in fil.11. N-am sa mentionez, ca am asteptat vreo 15 min in rand de 4 persoane, ci faptul, ca imi venise mai tirziu citatia de la MAI precum ca n-am achitat amenda (si mi s-a spus ca informatiile ajung la MAI fara sa mai fac eu drum akolo). In plus, dupa ce trecusem pe la MAI si i-am aratat bonul, acestia nu puteau gasi banii inca citeva luni. Asa si nu am inteles, ce a facut domisoara ceea de la ghiseu, prefer platile in buget sa le achit in exclusivitate la BEM.

Olga
Victoriabank
Comenteaza
10
4

multstimate domn, astfel de probleme apar nu din cauza bancii si nu numeidecit este greseala casierului ci din cauza programei folosite de MAI

igor