Sondaj

Dvs. utilizați aplicația mobilă a băncii la care aveți cont/card?

Opinia ta

Vă invităm să vă exprimaţi opinia Dvs. faţă de oricare băncă comercială din Republica Moldova. Povestiţi despre experienţa avută, despre calitatea serviciilor sau produselor băncilor ale cărei client sunteţi sau aţi fost.

De asemenea vă rugăm să acordaţi băncii o notă de la 1 la 5, unde:

rating Am o părere proastă despre această bancă, am avut o experientă negativă în calitate de client, imaginea băncii lasă de dorit, nu am încredere în ea

rating Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată, am încredere în ea, produsele si serviciile ei sunt foarte bune

Nu vor fi publicate mesajele:
— care conţin cuvinte necenzurate
— care au caracter evident/strict de promovare a unui produs sau serviciu
— care au scop clar de jignire sau defăimare a imaginii băncii/produsului/serviciului
— care nu sunt argumentate, de exemplu - lipseşte comentariul în totalitate (doar nota) sau comentarii de tipul "este cea mai bună şi atât"

 

Toate opiniile

 

oficiul central

Eu consider ca clientii acestui oficiu ar trebui sa faca schimb de experienta si informatie referitor acest oficiu. Deoarece lucratorii de aici considera ca tu ca client trebuie sa stii unde sa te adresezi sau ei pur si simplu nu stiu unde trebuie sa te adresezi si te trimit de la ghiseu la ghiseu si apoi de la masa la masa deoarece fiecare masa are o specializare foarte ingusta (узкая специализатия) Iar tu ... astepti in rind, ca da, il ai. Iar timpul clientului nu voaloreaza in acest oficiu. M-am adresat si am stat in rind la 3 mesa/ghiseie si la fiecare am auzit: adresativa la masa nr.X.

As fi inteles daca sala ar fi plina de clienti, insa era mai mult staff decit clienti. si doar doua mese deserveau, ceilalti nu erau la mese... La un moment dat mi s-a reprosat ca nu m-am adresat la masa corecta... sorry où est-il écrit?

SFAT: daca sunteti pentru prima data in acest oficiu incepeti cu managerul facetiva pe prostu si lasati-va dus de minuta la masa/ghiseul corect, in caz contrar: stati in citeva rinduri si pierdeti timpul.

Experienta foarte neplacuta. va trebui sa treaca foarte mult timp ca sa revin si sa-mi efectuiez tranzactia.

11
1

Ana·Mobiasbanca ·09 martie 2015

 

plingere

A-m luat banii mei de pe un depozit,peste 5min a-m deschis un alt depozit la o alta banca,agroinbanc ne-a bagat cu o bancnota de 100lei m-ai putin,dar si mai ceva;una tot de 100lei falsa......politie,nevoie,nervi,m-am intors la agroinbank,dar ne-au spus ca no sa ne poti face nimic...inconjurati aceasta banca...,...

14
2

Lilian·Moldova Agroindbank·04 martie 2015

 

Totul pentru client

Unica bancă care e orientat către client. Doar la Mobias am văzut o deservire întradevăr la nivel înalt, care nu diferă de la filială la filială, cum se întîmplă la alte băncă unde orice angajatat te tratează așa cum îi convine.

8
13

Andrei·Mobiasbanca ·24 februarie 2015

in dependenta cu ce personal ati avut de lucru )) eu spre ex. tot pot sa spun multe bune despre ei dar.. am dat si peste angajati care te trateaza asa cum crede el ca treb..

alex·25 februarie 2015

da, de cite ori am avut de-a face cu Mobias, mereu am ramas satisfacuta

Elena·04 martie 2015

E ok.

Eugen·31 martie 2015

"Nu difera de la filiala la filiala" :))) voi shi glumiti, da sunt unele filiale unde este o deservire mai omeneasca dar sunt unele mai rele de cit cum era la BEM. Fiti seriosi stimati angajati care postati asemenea comentarii, e prea naiv.

Vlad·24 iunie 2016

Doamne cred ca ati fost foarte norocoasa, dar e oribil ce se petrece aici. Rinduri mari, operatori putini care ii schimba in fiecare saptamina si de multe ori incompetenti. Directorii brutali... pentru ca isi fac o reclama oauuu dar de fapt sunt foarte josnici ii urasc!!!

Inga·03 iunie 2017

 

În nici un caz

Mai pe scurt. Depozitul meu de 6 luni deschis în ianuarie am decis să-l închid în prealabil, trecînd o lună și ceva zile de la deschidere. M-am adresat la un colaborator BEM la care am primit reproșuri că citez "dacă veniți a doua zi să-l închideți cinstit vă spun mai bine nu veniți deloc, numai pierdem timpul".

Alt caz tot la BEM, alt oficiu. Ar trebui să lucreze pînă la 17:30, la 17:20 persoana responsabilă de transferuri deja nu mai era pe loc, deci nu avea cine să-mi elibereze un transfer chiar dacă încă lucra oficiul.


Nu mai calc niciodată acolo și pe voi nu vă sfătui.

13
1

Andrei·Banca de Economii·24 februarie 2015

total de acord!

Elena·04 martie 2015

 

3D Secure

Au implementat 3D secure şi pentru aceasta ei sunt bravo. Clienţii vor rămâne protejaţi. Drept că nu este chiar în premieră :) Mobias au demult acest serviciu

7
2

Liviu·Moldova Agroindbank·19 februarie 2015

hmmm in premiera cu parola dinamica, daca nu stiati.
si nu numai Mobias au acest serviciu si Comertbank la fel

mia·27 martie 2015

Cind oare a fost implementat? Poate doar pe hirtie. Pentru ca eu cind am sunat ceva timp in urma sa ma interesez au zis ca pina la sf. anului va fi implementat

Ruslan·08 septembrie 2015

La EuroCreditBank tot este 3 D Secure

Diana·16 februarie 2016

 

Tranzactii

Buna, despre VictoriaBank in general vreau sa zic, ca daca doriti sa faceti tranzactii online, optati pentru un card de la alta banca.
Deseori fac tranzactii online si recent am vazut ca la citeva tranzactii banca cota 1$ ~ 1.10€, plus la asta peste 2 zile suma creste.
Am transferat 2000 lei de pe un card in LEI pe altu care e in EUR , am primit 83EUR, undeva 24LEI = 1EUR, asta s-a intimplat 4 zile in urma cind nici vorba nu era de asa curs, si chiar azi verific tranzactia si hop pe card in eur imi arata nu 83 dar deja 80, si deseori se intimpla acest lucru.
Nimeni nu a putut sa imi explice cum se intimpla asa ceva

6
3

Brembo·Victoriabank·18 februarie 2015

la fiecare banca este "Curs valutar carduri" care difera de cursul valutar oficial de cele mai multe ori e mai mare... de aceea ca sa nu perzi daca faci tranzactii online sa fie in aceleasi valuta

alex·19 februarie 2015

 

cardul

Buna, am avut si eu ocazia sa primesc card de la BEM pentru a primi indemnizatia.. Au niste reguli si politici inapoiate si foarte complexe:
1. Cardul se emite in 5 zile lucratoare, e mult fata de alte banci.
2. cardurile cu banda magnetica sunt foarte rele, se demagnetizeaza si se blocheaza cardul. Si pentru a debloca trebuie de facut altul iarasi de asteptat 5 zile lucr si plus sa achit 3 euro. asta e prostie. Cine e de vina ca cardurile la o atingere cu un magnet se blocheaza. mai ales ca nu preintimpina clientii. Iar in cazul cind schimbi numele de familie asta e alta prostie, cere documente mai ceva ca la o ambasada. de parca dupa buletinul vechi nu se vede idnp care coincide si nicicind nu se schimba, la ce trebuie cite 2 xerocopii (care trebuie sa le faci din contul tau) a certific de casatorie si buletin. Eu niciodata nu as apela la aceasta banca, nu imi place politicile si organizarea si nici cum lucreaza personalul, foarte greu si nu dau toate informatiile necesare, numai te poarta pe drumuri zile intregi!....

5
6

Irina·Banca de Economii·17 februarie 2015

 

Mobiasbanca

Mobiasbanca, cu variantele ei, schimb valutar se efectuaiaza doar de 9:30, iar comunalele se achita doar dupa orele 16:30. Asta asa ea are grija de clientii sai.

17
7

Sergiu·Mobiasbanca ·29 ianuarie 2015

daca tot primesc salariu prin banca asta le platesc electronic... pina si dna de la CCL primeshte indicatorii pe apa prin comentariile la plata facuta :))).. altfel nu are shanse sa ma prinda

vero·31 ianuarie 2015

Asa e in Mobias. Loialitate si Client Orientation )....

Alexandru·18 iunie 2015

 

Victoria Bank sitemul de securitate de ra***

Am fost fraudata în august, au fost extrași bani din cardul meu bancar, mi-am îndeplinit obligațiile ca deținător în acest caz și deja organele de drept au demonstrat ca am fost victima unui atac a unor escroci dintr-un local! De ce Victoria Bank își uita obligațiunile de a mi restitui banii mei, deja au trecut 5 luni?! M-am descurajat complet în aceasta banca și în sistemul bancar din RM.

5
13

Cristi ·Victoriabank·17 ianuarie 2015

daca dvs ati dorit sa achitati fara numerar intr-un local anuntati despre aceasta in localul dat ei sunt obligati sa aduca POS-Terminal-ul la dvs pentru ca dvs sa faceti plata, daca dvs le inminati cardul dvs si ei se duc nustiu unde... atunci acesta este riscul dvs si nu cred ca este vre-o banca care va v-a intoarce banii in asa caz... )) cititi regulele de folosire a unui card bancar..

alex·26 ianuarie 2015

 

Deservire la cel mai inalt nivel !!!

Deseori ma deserves la Victoriabank Ag 69 din incinta MEDPARK-ului si permanent sunt intimpinata cu zimbet de catre operatoare de la ghiseu, Aurelia se numeste daca nu ma insel !!! este asa placut sa fii deservita in asa o atmosfera calda !!! Tot spectru de operatiuni il fac la ea : schimb valutar, servicii, transfer , imi alimentez depozitu, cardul . Bravo p-u asa operatori !!!

6
15

dorina·Victoriabank·06 ianuarie 2015

Da Aurelia nu cauta sot daca e asa de calda, blinda si grijulie ? :) Daca da atunci eu vin pe aripi de vint ! :P

Andrei·23 ianuarie 2015

Va multumesc foarte mult !!! Foarte placut cind efortul tau nu este in zadar !!!!

Aurelia Cucos·23 ianuarie 2016

 

Carduri

Unibank este prma banca din Moldova care a implimentat sistemul non-contact de plata PayPass, care este foarte comod, iti ia citeva secunde pentru a achita si nu este nevoie de pin cod. Personalul de la Unibank este foarte amabil, care are un dress code bine definit si care isi dau toata straduinta pentru a fi cit mai aproape de client. Nu stiu ce salariu au Managerii de la Unibank dar ar merita mult mai mult. Bravo, sunteti minunati!!!

2
14

Andrei·Unibank·03 decembrie 2014

ce mesaj de susţinere frumos, scris de colaborator Unibank ))))

Livicu·17 decembrie 2014

Sa inteleg ca tu (Livicu) esti acela care ai scris mesajele de sustinere pentru Moldindconbank (vezi mesajele de mai jos) ?! ;)

Ion·18 decembrie 2014

Majoram cu 70% salariile angajatilor la unibank ! Gata numai din cauza ca au PayPass, un produs ce va aduce bancii venituri de Gadzilliarde de dolari, totii ne mutam la Unibank, vom avea salarii de milioane... PayPass un produs extrem de riscant ! ca un portmoneu plin de bani, ai pierdut portmoneul ai pierdut si banii... Asa prin pin, ai o securitate din 4 cifre, mica dar ceva... Alt punct, Si ce daca aveti primii dim MD PayPass ? POS ce accepta asa carduri sunt doar in citeva puncte din intreaga moldova, lumea inca cu POS curente nu sa adaptat... Nu toate produsele noi reprezinta ceva bun. Da bravo ca sunteti primii cu PayPass, dar asi fi mai impresionat daca ati fi primii cu un alt produs mai util...

Nicolae·23 ianuarie 2015

 

Plata pentru servicii

Imi pare rau, caci ar trebui sa va critic. Nu va faceti obligatiunile la timp. Am platit serviciile la D - stra, inclusiv si internetul la data de 24.11.2014. Astazi, 2 decembrie, nu pot procesa internetul, venind informatia ca n-am platit serviciul dat. Imi pare foarte rau, v-ati facut o imagine proasta despre activitatea D-stra. Filiala Cahul lasa mult de dorit. Miine trebuie sa pierd iar timpul, pentru a solutiona problema.

5
4

Lilia·Banca de Economii·02 decembrie 2014

 

Eximbank

Vad ca toti pe aici lauda ba Molinconbank, ba Procredit..Personal, am o experienta foarte pozitiva cu filiala Eximbank, vis-a-vis de kentford..timp de 3 zile am obtinut un credit ipotecar..baietii profesionisti!

7
7

Leonid·Eximbank·20 noiembrie 2014

Pfff.... in ziua de azi nu conteaza in cit timp iti ofera un credit ipotecar sau simplu... de facut o analiza e usor, si un expert o sa zica daca va fi acordat creditul sau nu in timp de 30 min analizind documentele, daca are tot necesarul. In ziua de azi conteaza cu ce rata primesti creditul !!! Unde e mai bine si unde per total vei plati mai putin, unde e comision de achitare anticipata sau nu e, care e comisionul, care e comisionul de administrare, si altele... Cu 3 zile ipotecar, 2 ore credit simpu, si altele nu mai impresionezi pe nimeni. Si apropo 3 zile nu e atit de rapid, e bine, dar stiu ca puteti si mai rapid :) altii pot :)

Nicolae·21 noiembrie 2014

 

comertbank

Si mie mi-a placut deserviea la filiala băncii ”Comerțbank” de de pe str Kiev 16/1, primesc des transfer la ei, personalul este intotdeauna placut.Multumesc si bravo voua!!!

5
5

Catea·Comerțbank·17 noiembrie 2014

 

procredit

Am avut experienta foarte proasta cu banca Procredit.
Ca persoana juridica cu multiple tranazactii si activitate, am solicitat procredit sa ni se trimita o oferta personalizata corporativa.
Ne-a fost programata o intalnire cu 2 agenti ai bancii, care au intarziat la intalnire, au venit nepregatiti (nu stiau multe comisioane ale bancii pe care o reprezinta), si erau foarte vulgari.
La solicitarea noastra de a negocia unele tarife au inceput sa raspunda arogant, povestind si demonstrand neprofesionist despre banca lor, cu cat e mai buna fata de alte banci, folosind niste exemple iesite din comun.
Credeam totusi ca sunt mult mai flexibili si profesionisti, dar asta e doar o imagine de marketing.

13
9

Alex·ProCredit Bank·28 octombrie 2014

Atunci unica solutie e deservirea la banca noastra - BC Moldindconbank SA, fil. Telecentru. Va asteptam cu mare profesionalism.

Alexandru·10 noiembrie 2014

Pentru a fi mai credibil mesajul D-voastra (tare mult pare a fi speculatii - luind in calcul propria experienta cu reprezentanti ai Bancii date) ati putea da si niste nume de referinta - cine v-a contactat. Din cite stiu eu, ei investesc milioane in personal.. si nu ar tolera asa comportament.

V.D.·26 iunie 2015

 

Intimplare

Buna ziua,va comunic asa o intimplare sa-i spunem:
Am sunat la 3 numere de telefon diferite pentru a afla informatii privind sfirsitului perioadei depozitului,la toate cele 3 mi-au vorbit in rusa,macar ca au inteles romana,m-au trimis de la un numar la altul,nu-i deajuns ca lii greu sa se uite in baza de informatii care o au,dar mai fac si reprosuri de genul "uitati-va in contract"asta dupa ce le-am spus ca nu am posibilitate de a ma uita in el.
In final am aflat ca termenul depozitului expirare si ei l-au reinoit la aceleasi conditii,pacat ca nu au anuntat de expirare.

6
6

V·Banca Socială·24 octombrie 2014

Mult stimate!
In toate contractele bancii peremise trebuie sa fie un loc bine amenajat si scris alb pe negru: contractul se prelungeste daca clientul nu inchide depozitul sau persoana cutare va comunica.In baza de date al depozitelor are dreptul doar o persoana- doua, nu toti, caci pe urma vor fi reprosuri de la clienti , de genul am deschis depozit , banii nus sunt pe cont , etc.cu parere de rau da traim intro tara frumoasa , dar multi nu cunosc limba de stat, da am intilnit dese ori, operatori\ persoane cu asa atitudine.Referitor la anunt: - nu as spune ca este o idee buna din cauza ca inca un operator trebuie sa fie angajat, salariu si ase mai departe, in fine zic ase, contractul este, ati depus o ceree , semnatura, ceea ce spune despre faptul ca ati fost de acord cu toate punctele tiparite in contract. Ma rog, nu doresc sa zic nimic de rau, sunt si eu client si ma rog cum se zice clientul de fiecedata are dreptate, insa sa fim oameni .

Marry·14 noiembrie 2014

 

Credit imobiliar - rapid si cu minimum de acte prezentate

De curind am luat un credit ipotecar de la filiala Telecentru a Moldindconbank si am ramas foarte multumita de rapiditatea, competenta si atitudinea baietilor de acolo. Sfatul meu e sa apelati la acesti baieti si veti primi credit la o deservire competenta.

10
13

Alina·Moldindconbank·25 septembrie 2014

Ce-s cu povestile acestea ... au inceput angajatii MICB sa-si scrie mesaje de lauda tot lor !!!
Urat, dupa IP se vede ...

Ion·04 octombrie 2014

Domnul IP ! hai laso balta tu cu IP detectorul tau si stinge butonul "copil"

Sergiu·19 noiembrie 2014

 

Credit mai putin de 2 ore

Nici nu am gindit ca pot primi un credit de la o banca atit de rapid si eficient. Am venit cu 2 zile mai devreme, si am intrebat ce documente am nevoie pentru credit, si documentele cerute nu a fost nimic complicat de le facut. Si dupa 2 zile am venit la filiala din buiucani de la flacara. Baiatu care era acolo mo intrebat daca am timp sa astept ca poate sami dea creditul in 2 ore, ce mi so parut nu prea adevarat, mai ales din cuvintele care miau zis prietenele mele de credite la banca (ca trebuie sute de documente, si vo saptamina pina iti da credit, apoi nici nu stii daca o sa iti deie creditul). Eu am asteptat si chiar in mai putin de 2 ore stau cu banii in mina ! Am fost extrem de uimita, mai ales ca a fost vineri, aproape de finisarea zilei de munca.

5
6

Elena·Moldindconbank·16 septembrie 2014

Nu cred. La ei in mai putin de 3 zile nu-l primesti.

Ion·19 septembrie 2014

Da eu cred, eu tot am luat credit de la flacara, dimineata am adus documentele si dupa masa am primit creditul. Dar cine nu crede - nu este greu de verificat, aduceti documentele si apoi scriti pareri obiective.

Mihail·19 septembrie 2014

Banca da raspuns in maxim 2-3 zile, dar daca creditul e fara gaj si solicitantul corespunde tuturor criteriilor de eligibilitate e posibil sa-l acorzi in 2 ore. nu numai la o filiala, dar la toate.

Victor·21 septembrie 2014

 

calitate!

Sunt multumita de serviciile prestate de Victoriabank si de obicei personalul este destul de competent si amabil.

5
11

Daniela·Victoriabank·15 septembrie 2014

 

deservirea????

Simbata dimineata, filiala 11. Rind. Oameni de diferite virste. care asteapta sa fie deserviti. insfirsit am fost invitati. ne asezam. Economistele discuta in romana o doamna in etate care vorbeste doar rusa. Se pare ca deservirea doamnei a fost c-am dificila insa economistele in fata altor clienti tot afirmau ca doamna trebuie sa stea acasa, ca trebuia ieri sa-si i-a banii, ca la virsta aceasta trebuie sa vina cu cineva, ca numai probleme creeaza...
Eu inteleg ca doamna e in virsta ca nu e usor sa fie deservita, ca nu vrea sa se miste de pe scaun deoarece se teme ca o veti uita, insa de ce o discriminati? Ce avem o virst limita a clientilor Victoriabank? Si de ce discutati un client in fata altui client e destul de neplacut si nu e corect sa va plingeti pe un client in fata altui client. Si daca eu eram in virsta sa un om cu dizablitati? Ce erati sa spuneti despre mine? Contul l-am inchis. nu vreau sa ma gisdesc ca daca mamele noastre vor veni in aceasta fileala si vor fi discriminate si se vor simti marginalizate. PERSOANELE IN ETATE AU DREPTUL SA FIE TOLERATE SI DESERVITE CORECT!

14
4

client·Victoriabank·13 septembrie 2014