Sondaj

Dvs. utilizați aplicația mobilă a băncii la care aveți cont/card?

Opinia ta

Vă invităm să vă exprimaţi opinia Dvs. faţă de oricare băncă comercială din Republica Moldova. Povestiţi despre experienţa avută, despre calitatea serviciilor sau produselor băncilor ale cărei client sunteţi sau aţi fost.

De asemenea vă rugăm să acordaţi băncii o notă de la 1 la 5, unde:

rating Am o părere proastă despre această bancă, am avut o experientă negativă în calitate de client, imaginea băncii lasă de dorit, nu am încredere în ea

rating Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată, am încredere în ea, produsele si serviciile ei sunt foarte bune

Nu vor fi publicate mesajele:
— care conţin cuvinte necenzurate
— care au caracter evident/strict de promovare a unui produs sau serviciu
— care au scop clar de jignire sau defăimare a imaginii băncii/produsului/serviciului
— care nu sunt argumentate, de exemplu - lipseşte comentariul în totalitate (doar nota) sau comentarii de tipul "este cea mai bună şi atât"

 

Toate opiniile

 

contractul cu banca nu e valid !!!!!!!!

D. Nicolae , care me-a raspuns la replica mea pe data de 04/09 /15 . Asi dori sa stiu -ce o sa-mi raspundeti acum ! Eu , peste putin timp o sa plec sa-mi inchid contractul ( numai am incredere in aceasta banca Moldindconbanc , str.Moscova, BD14/1 ) , cu care am incheat un contract FIX pe 2 ani . Deja m-au prevenit , ca-s schimbate conditiile :1 an-fix , urmatorul -flontan. Trebuea sa urmaresc siturile bancii. Eu n-am internet cu mine (lucrind ca badanta peste hotare )si daca am incheiat un contract pe 2 ani FIX -doresc asa sa fie !! E corect cum procedeaza ei ?is lasi !!!

4
6

TATIANA·Moldindconbank·05 aprilie 2016

La moment nici o banca nu ofera depozite cu rata fixa pe 2 ani. La ce banca nu veti deschide asa conditie nu exista. Piata e prea instabila pentru a garanta 2 ani dobinda fixa.
Daca banuiti ca unde vti deschide va fi fix, din nou va gresiti si veti avea aceiasi situatie, gindind ca banca cealalta "is lasi". Moldindconbanc-ul nu e banca rea, eu va asigur ca nu ati inteles corect cind ati intocmit cu ei contractul.

Nicolae·19 aprilie 2016

eu am contract cu procredit bank,rată fixă pe 3 ani,până acum nici o problemă,de două ori a câte un an jumate la fel cu rată fixă,fără probleme

vioara·05 iulie 2016

 

Deservire Carduri EXIMBANK

Am sunat ceva timp in urma la EXIMBANK sa aflu detalii despre cardul VISA GOLD. A vorbit cu mine o doamna care isi impunea limba rusa. Am rugat-o frumos sa vorbeasca in romana ca nu inteleg prea bine rusa, la care aceastat mi-a raspuns: "Da sho vy govorite...." AM VRUT SA SCRIU O RECLAMATIE DAR ACEASTA NU VROIA SA SE PREZINTE.

Astazi am sunat din nou la EXIMBANK si am vorbit iarasi cu aceasta doamna care isi impunea limba RUSA, am reusit sa aflu doar ca o cheama Violeta (ea nu m-a cunoscut) si am rugat-o sa-mi faca legatura cu un operator care vorbeste romana(aceasta nu vroia sa pronunte un cuvint in romana), la care Violeta asa a facut un "offff" de parca toti care vorbesc romana sunt niste rasuri.... eu asa aroganta din partea operatorilor nu am vazut nici la cele mai inutile institutii de stat! Dar aceasta se intimpla la EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca.

Va faceti de ras cu asa operatori. Culmea este ca nici acum nu pot sa scriu reclamatie ca nu-i cunosc numele de familie acestei Violete, si sunt sigur ca nimeni nu poate scri pe ea vre-o reclamatie pentru ca ea nu se prezinta - simplu nu ?

Mi-a devenit antipatica aceasta banca doar din cauza unui operator care nu prea inteleg cum a ajuns ea sa lucreze in asa banca.

P.S. chiar nu examineaza nimeni inregistrarile telefonice ale operatorilor sa vada cum vorbesc acestea cu clientii ?!

RUSINE EXIMBANK

12
2

Eugenia Stratulat·Eximbank·01 aprilie 2016

Secolul XIX...
mda, cum n-am fost client exim asa si nu voi fi

Kolea·04 aprilie 2016

"offff"
"Da sho vy govorite...."

Violeta·05 aprilie 2016

Stimată Doamnă,

Banca s-a autosesizat pe marginea informațiilor invocate de Dvs. și Vă informează că, pentru investigarea completă și obiectivă a cazului sesizat de Dvs., necesită informații suplimentare. În acest scop, Banca Vă solicită rsespectuos să plasați o reclamație online pe pagina web a Băncii, accesând următorul link http://www.eximbank.com/rom/63/. La întocmirea reclamației, Banca Vă sugerează să descrieți detaliat incidentul invocat de Dvs. și să furnizați date de contact.

B.C. “EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca” S.A. va investiga indubitabil circumstanțele incidentului reflectat în reclamația Dvs. și Vă va expedia un răspuns în formă scrisă la reclamația respectivă.

Banca declară că incidentul descris în comentariul Dvs. nu reprezintă poziția oficială a Băncii, asemenea manifestări de comportament în raport cu clienții Băncii fiind inadmisibile.

B.C. “EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca” S.A. este o instituţie bancară întemeiată pe principii de corectitudine, transparență și respect în relaţiile cu clienţii săi.

De asemenea, cu această ocazie, Banca Vă propune să beneficiaţi de produsele şi serviciile sale, detalii despre care puteţi afla în orice filială/agenţie a Băncii sau pe pagina web www.eximbank.com. În eventualitatea existenței unor întrebări referitoare la condițiile de emitere a cardului de plată Visa Gold, Banca Vă recomandă să apelați la numerele de telefon: (022) 301 156 sau (022) 600 000.

Cu respect,

Conducerea B.C. “EXIMBANK – Gruppo Veneto Banca” S.A.

EXIMBANK- Gruppo Veneto Banca·06 aprilie 2016

OK.

LL·06 aprilie 2016

 

Banii de pe card.

Am avut carduri si la alte banci, dar numai la Moldinconbank nu poti lua toti banii de pe card. Daca la alte banci bancnota minima eliberata este de 10 lei, apoi aici e de 20 lei. Insa in multe cazuri bancnota minima eliberata este de 50 lei ! Adica daca ai ai 48 de lei in cont, nu-i mai scoti. Sau bancomatul nu-ti poate oferi toti banii, indemnandu-te sa iei o suma mai mica. Cum poate fi calificata asemenea atitudine fata de client? Mai ales ca multe persoane isi iau alocatiile, pensiile, unde conteaza fiecare leu.

6
5

Eug.·Moldindconbank·10 martie 2016

Inainte de a face astfel de afirmatii, ati intrebat de la banca de ce oare e asa ? Eu va zic.

1 Bancomatul are un numar limitat de casete cu bancnote.
2. Toate bancomatele Moldindconbanc elibereaza si valuta (care USD care EUR).
3. Precum numarul de casete ce incap in bancomat e limitat si bancomatul elibereaza si Valuta, a fost necesar de micsorat numarul de casete destinate pentru MDL, pentru a pune si Valuta.
4. Bancomatele altor banci sunt mai putin perfiormante pentru a putea elibera si valuta, prin asta ei pun nominal mai mic.
5. Un numar mare de bancomate la Moldindconbank au si optiunea Cash In (Alimentarea cardului) ce la fel are nevoie de caseta separata.

Andrei·11 martie 2016

Pai la bancomat poate si nu pute-ti primiti bani pina la ultimul banut dar daca va apropiati in incinta filialelor MICB poti retrage toti bani de pe card fara probleme.

Tatiana·11 martie 2016

Vreau sa raspund comentatorilor mesajului meu. In primul de ce trebuie sa intreb eu ceva la banca? Pe mine m-a intrebat cineva la ce banca sa iau salariul? Nu. Au zis aici, apoi aici.
Oare MICB m-a intrebat daca doresc eu sa achit 5 lei pentru mesaje? Sigur ca Nu. Logic ar fi fost ca doritorii de mesaje sa fie intrebati mai intai ...
Pe cine il doare ca bancomatele elibereaza valuta sau alimenteaza contul. Eu intreb de ce nu pot sa-mi iau TOTI banii si trebuie sa-i las in bancomat? A fost greu ca bancnota de 20 sa fie inlocuita cu cea de 10?
P/u Tatiana. Spuneti-mi va rog, filialele lucreaza la 10 seara sau 6 dimineata? Atunci pentru ce mai exista bancomate daca trebuie sa stau in rand?

Eug.·12 martie 2016

Sa presupunem ca au fost schimbate bancnotele de 20 cu nominal de 10.

Au venit 10 oameni au scos tot salariul si bancomatul nu mai are bani pentru a elibera si altora,
Acum Dvstra sunteti al 11-a persoana si deja veti veni cu plingerea ca de ce bancomatul nu are bani...

Si MICB va raspunde - Noi am pus nominal de 10 ca Dvstra sa puteti scoate tot salariul insa nu ati reusit deoarece nu mai are bani si urmeaza a fi alimentat.

Vei zice - Alimentatil

In spatele bancomatului nu stea aparat de tapat bani si in RM sunt peste 220 bancomate MICB. Daca ginditi ca la 1 2 3 vine masina si alimenteaza atunci va gresiti.

"Pe cine il doare ca bancomatele elibereaza valuta sau alimenteaza contul" - ca exemplu Eu am nevoie de tot asta si mai putin de leu caci eu achit cu cardul dar nu scot banii de pe el, e timpul de modernizat dar nu sa traim in continuare in evul mediu, sunt sigur ca sunteti o persoana moderna altfel nu ati fi fost capabila de a naviga pe NET. MICB nu lucreaza doar pentru un contingent de persoane ci pentru toti.

"In primul de ce trebuie sa intreb eu ceva la banca? Pe mine m-a intrebat cineva la ce banca sa iau salariul? Nu. Au zis aici, apoi aici"

Chestia data e un absurd, decizia nu a luat MICB dar conducerea Dvsta, cu asa intrebare va adresati la conducerea voasta.


Andrei·14 martie 2016

Pentru dnul Eugeniu
Eu tot am card salarial la MICB si pina n-am completat cerere ca sa fiu abonata la sms nimeni nu m-a abonat asa ca nu duce-ti lumea in eroare.

Tatiana·14 martie 2016

1.Vad ca sunt aparatori ai bancii care cu care nu are sens sa discuti.La alte banci se poate si cu bancnote de 10, dar la MICB nu. Mereu apar cu argumente care se lipesc ca nuca de perete. In Moldova, lumea scoate toti banii si nu-i lasa deoarece avem banci cinstite ca lacrima...
2. Repet inca o data: nimeni nu m-a intrebat daca doresc mesaje. Au adus lumea la hurta, au pus semnatura si num. de telefon si gata. Despre mesaje incluse nu a anuntat nimeni.

Basta.

Eug.·14 martie 2016

Total de acord cu Eugen!
MICB - faceti transparent mai intii actionarii, dupa aia mai incercati sa aparati serviciile voastre.
dati posibilitate oamenilor sa-si scoata banii lucrati cu sudoare. De cash-in (nici nu v-ati sinchisit sa scrieti termenul dat in limba de stat - de parca in Marea Britanie traim) la eliberare de valuta cu un comision bunisor de tot.

Nina·22 martie 2016

 

Incompetenții

Vreau sa spun ca sunt client la Procreditbank de mai multi ani și de fiecare data am fost mulțumit însă acum câteva zile am avut o neplăcere cu angajații băncii, flexibilitate zero și parca au degradat în profesionalism. As dori sa sugerezi șefilor de la aceasta banca sa instruiască în fiecare an angajați de calitate și sa pună accent pe profesionalism, ceea ce lipsește la orce banca din RM. Cazul meu este unul primitiv, am avut un transfer din străinătate, de fapt am lucrat cu aceasta banca cu transferuri și de fiecare data parca înțelegeau meseria, acum mi se pare ca e criza mare în tara de sunt atât de agitați. Deci transferul era în contul meu, și trebuia sa achit un bun cu acești bani, îmi serveau banii, la care angajata a spus strict: banii ii puteți scoate numai după 14 zile. La care eu ii zic, în contractul meu cu banca nu am asa ceva, la care ea răspunde fără sa se gândească : este pe site :) eu ii dau replica:Doamna eu nu am făcut contract cu site, fiți serioasa. Am fost la notarul meu, la care îmi spune asa lege nu exista. Revin din nou la bancă, ii spun angajatei sa mai revizuiască contractul meu la care ea zice : pai de ce n-ați deschis cont la notarul dvs.Va imaginați ce sa raspunda:) menționez banca: orașul Balti;strada Ștefan cel Mare.

5
5

Lazăr ·ProCredit Bank·01 martie 2016

 

IBAN

E de dorit lucratorii contabilitatii filialelor sa cunoasca ca daca clientul doreste sa transfere clientului persoana juridica, cum ar fi in exemplul meu - companie de microfinantare, la solicitarea de a concretiza IBAN-ul companiei pentru a nu fi eronat si daca este interzis de a da asa informatie de catre lucratori, sa informeze clientii ca acest lucru (IBAN-ul) il POATE AFLA PRIN SAITUL bancii. Exemplul meu a fost refuzul contabilului de a vedea greseala IBAN-ului dat de persoana juridica pentru transfer si lipsa de infomatie in filiala nr.11 unde il pot cunoaste.

5
3

IURIE·Victoriabank·25 ianuarie 2016

 

Moldindconbank o deservire cumsecade

Recent am avut nevoie de a deschide un card si am apelat la mai multe banci pentru informatie insa cel mai bibe am fost deservita la Moldindconbank de pe strada Onisifor Ghibu casierul de la al 2 ghiseu ma informat perfect si mia oferit suport informativ atit pe hirtie cit si verbal mi sau explicat toate ofertele...sunt forte multumita 5 stele

14
8

Ana Grama·Moldindconbank·25 decembrie 2015

am avut si eu ocazia sa vizitez aceasta filiala mia placut si mi e deservirea casieritele sunt receptive

Irina·08 ianuarie 2016

 

Plingere

Buna ziua. Referitor la achitarea gradinitei, serviciilor comunale, filiala Moldincombanc, Balti, str. Feroviarilor, vreau sa va spun ca au depasit orice limita. In pofida faptului ca achitarile sint primite de la 14-16, ceea ce nu fiecare cetatean cunoaste si se fac doua drumuri la banca, mai stai in rind citeva ore, ajungi la ora 16 sa te deserveasca si ti se spune:" D-nule, nu va deservesc din principiu ca v-ati revoltat de deservirea noastra, ca ati cerut cartea pentru reclamatii, am refuzat sa v-o prezint si voi depune o plingere impotriva politiei pe care am chemat-o, dar nu a venit. Urmatorul!" Asta i-a spus sotului managerul operativ bancar d-na Dichii Oxana.
Sotul si-a notat numele de familie al lucratorului bancar, iar doamna a tinut sa concretizeze: " Scrie, scrie oricum nimic n-ai ce-mi face!" Eu am vazut multe la bancile noastre, dar sa chemi politia pentru ca omul te intreaba de ce timp de jumatate de ora nu deserviti pe nimeni, si pentru ca s-a defectat sistemul operational iarasi nu clientii au vreo vina.
Stimata Doamna, tin sa va reamintesc ca nu am venit la o banca privata, a Domniei Voastre sa ne deserviti ca sa auzim: Gata esti liber! Poti sa scrii unde vrei, n-ai sa-mi faci nimic!
Chiar si in cazul cind aveti o banca privata pentru ca refuzati sa oferiti cartea pentru reclamatii, pentru ca lezati drepturile cetateanului, pentru brutalitate se raspunde in fata legii.

12
6

Liliana·Moldindconbank·25 noiembrie 2015

 

Bancomatul a retinut cardul la el

Azi am primit cardul comadat prin sistema de bani electronici Payeer.com ei la rindul sau comada cardul la o companie. Am suplinit cardul pentru a face un test la bancomat dar am primit o surpriza dupa ce am ales suma bancomatul a luat cardul si a scris sa ma adresez la banca a acui e cardul. Am sunat la MOLDINCOMBANK si am primit un raspuns neplacut caci trebuie sa ieu certificatul de la banca de unde e cardul care indica ca sunt clientu lor dar asta nu e asa de usor. Ce pot face acum? P.S. Cardul e pe numele meu stiu toata informatia despre card

6
5

Ruslan·Moldindconbank·21 noiembrie 2015

 

Personal necalificat la filiala din Leova

Buna ziua ...de ceva timp sunt clienta acestei banci...si vreau sa mentionez ca la filiala din Leova aveti un personal necalificat..eri am mers la banca pentru a scoate banii..primiti de peste hotare pe linga faptul ca sunt trimisa de la o casa la alta ....asteptind sa mi se dea banii s-a apropiat o doamna si a intrebat de doamna de la casa daca se poate plati o factura...casiera a raspuns ca da....a cea doamna statea la spatele meu ca la piata...la un moment dat i-am facut observatie..ca nu e normal sa stea linga mine...trebuie sa astepte in coridor...deoarece eu aveam o suma de 800de euro..si ma simteam incomod...deranjata...doamna de la casa a vazut situatia...dar nu a luat-o nici o masura..si nu e prima data...cind am deschis contul in banaca angajata isi dadea aere...deoarce mai am un cont deschis la Chisinau...si trebuia sa-l inkid..luna trecuta cind am extras banii..deasemenea o alta angajata cu aere imi raspundea....de cite ori vin la banca mereu ceva apare...

3
1

Ana·Moldova Agroindbank·18 noiembrie 2015

 

Randuri imense

Randuri imense la filiala de la Elat, de 3 ori am fost si toate 3 ori operatorul a gresit suma care trebuia s-o dea la casa. Peste 2 ore state in rand ni s-a spus la casa sa mergem din nou la operator si am fost nevoiti sa stam din nou in rand! Operatorii si casierii lucreaza extrem de lent, tot timpul stau de vorba intre ele si tin clientii cate jumate de ora langa ele.

4
5

Vasile·Victoriabank·27 septembrie 2015

 

card Maestro

Salut , am la dmv card Maestro , efectuam mereu comenzi pe internet pe site aliexpress.com , chiar ultima comanda era alaltaieri , ieri am vrut sa comand ceva , si azi doar ca nu pot [ pe card bani am ] imi scrie Извините, платёж не был совершён.

Причина
Банк отклонен ваш платеж.
Рекомендация

Пожалуйста, обратитесь в свой банк или попробуйте другую карточку/другой способ оплаты.

care este problema?

4
2

Sandu Josan·Eximbank·24 septembrie 2015

Пожалуйста, обратитесь в свой банк или попробуйте другую карточку/другой способ оплаты.

Ce nu e clar ?

Poate ai Sechestru, poate banca a blocat cardul, poate nivelul cardului deja nu e suficient pentru plati pe internet... sunt foarte multe cauze de ce poate fi asta. Doar la banca o sa va zica care e problema.

Andrei·25 septembrie 2015

Problema este in cardurile de tip Cirrus Maestro, la moment acest site nu primeste plati de la cardurile Cirrus Maestro.

Olga·25 septembrie 2015

 

Lauda-ma gura

MAIB-ul isi face atita publicitate si se lauda ca sunt cei mai cei mai, dar cel mai important aspect al succesului - relatiile cu clientii merita nota 2!
De citiva ani am un card la ei pe care primesc salariul. De fiecare data cind am avut cite o intrebare/problema, si ma adresam serviciului clientela sau direct bancii.
De fiecare data - aceeasi impresie si experienta - nimeni nu stie nimic, te trimite la altcineva si tot alergi de la un functionar/telefon/departament la altul - si totul fara rezultat. La urma, ultima persoana la care eventual ajungi - aceeasi poveste - nu stie nimic!
Nu stiu care exact e problema - ca nimeni nu educa angajatii, nu le fac training normal, nu le explica totul ca la carte... Dar mai prosti functionari nu cred ca exista!
Cel mai rau - nici nu le pasa! Nici nu fac efortul sa ajute clientul!
Citeva exemple:
1. O data nu venea parola pt internet banking pe email. Pina la asta lucra. Brusc nu mai lucra. Sun. La telefon o tanti imi zice sa restartez calculatorul!!! Am crezut ca mor de ris! Ce are doamna, de a face un restart cu faptul ca email-urile voastre nu ajung?? Ma duc la banca. Imi zic sa sun la departamentul tehnic. Sun. Aia ma tot transfera. Am obosit. Am renuntat. In doua zile email-urile au revenit de la sine, slava Domnului. Din angajatii MAIB - folos zero!
2. Nu cunosc cuvintul-parola pt Extrasul de cont de card. Na, sa zicem ca am pierdut contractul. Sun la nr indicat in email-ul care vine cu extrasul de cont. Aia imi zic sa sun direct la filiala. La filiala imi zic ca cuvintul parola nu poate fi schimbat. Se mai gindeste. Zice ca hai veniti la filiala sa "incercam." Zic pai la telefon nu se poate? Nu stiu, mai bine veniti.
3. Nici nu mai vreau sa-mi amintesc. Concluzia - incompetenta generala a functionarilor.
Dar atitudinea frate, atitudinea!!! De parca trebuie sa le pupi miinile pt ca nici nu stiu sa-si faca meseria pentru care sunt platiti!

18
5

Olesea·Moldova Agroindbank·04 septembrie 2015

Asa este, ai impresia ca toti angajatii au aterizat acum de pe alta lume si nu cunosc nimic ))

Ana·07 septembrie 2015

Problema este alta... lucratorii nu sunt cazuti de pe alta lume, pursimplu spre angajare primesc pe toti (pentru functia de casier desigur) iar cind vine vorba de avansare - sunt promovate nu persoanele capabile, competente care isi stiu lucrul dar rudele... si nici asta nu ar reprezenta o mare problema daca cei care au fost promovati (adica rudele) ar incepe a studia regulamentele si procedurile in care este tot foarte clar descris. ei nici asta nu fac, de ce sa depui efort sa studiezi daca la tine cumatra e Sef Contabil sau matusa e director... si ei cunosc foarte bine ca nimeni nimic nu le va face - de aceea cind se ajunge la o intrebare, ei nu stiu ce-i de facut. si paradoxul este ca daca peste o luna te vei adresa tot la acel pseudo specialist cu aceeasi problema el nu va sti cum sa o rezolve... ASA CA puterea sta in noi

Dorin·26 februarie 2016

Da am o senzatie si eu ca nu intotdeauna personalul competent.

Chiar daca nu ai avut nimic cu bancile, cred-ca nu e complicat sa deschizi paginade pe site a proprii banci si sa citesti unele chestii

Nancy·31 martie 2017

Azi am fost la ei sa inchid un cont de depozit. Am stat o ORA! Va imaginati?! Functionara nu stia care este procedura, ofta in permanenta, facea fete-fete de parca i-am venit acasa pe nepusa-masa! Nici customer-service si nici competenta profesionala! Ma bucur ca in sfarsit am scapat de ei!

Ola·06 septembrie 2017

 

dobinda depozitului bancar a pers. fizice

de peste 5 ani depozitesc o suma ? (lucrind peste hotare ) -la BC "MOLDINDCONBANK" S. A. Dupa exspirarea contractului , mi s-a intors corect % bancare, dar ultima data -AM FOST UIMITA! SI OBIJDUITA de filiala de pe str.MOSCOVA , BD.14 /1, ca incalcind punctul 6 din contract , ME-AU RETINUT !!! peste 100 €- pentru ZILELE NELUCRATOARE, adica duminicile,sarbatorile...??? Imi pare rau foarte mult, ca numai Domnul stie cum le agonisesc ! Dar cum se inchee contractul -MA RETRAG _N- AM INCREDERE IN ACEASTA BANCA!!!! des imi aduc aminte , ca mai intii de a calcula % lucratoarea a intrat in oficiul sefii- dumn..i a esit , M_A PRIVIT si a dat din cap confirmativ -adica luatii banii, ca-i o ...

6
3

Tatiana·Moldindconbank·31 august 2015

Dna Tatiana... imi pare rau sa aud asa ceva... punctul 6 zice ca dobinda se calculeaza incepind cu urmatoarea zi din momentul semnarii contractului si se calculeaza pe intreaga perioada a contractului... nu e stipulat zi de odihna sau nelucratoare deoarece intra in calculul dobinzii.

Parerea mea e ca dumneavoastre nu ati inteles ceva corect. Ce ati scris nu poate fi.

Nicolae·04 septembrie 2015

In cazul ca ceea ce ati zis e adevar, atunci merge vorba de incalcare, si ar fi bine sa va adresati la oficiul central pentru control.

Nicolae·04 septembrie 2015

mam gindit sa depun si eu un depozit dar dupa spusele dumneavoastra nu mai fac pasul

serghei·06 martie 2016

 

Comertbank

Eu ma deservesc la Filiala din Balti a Bancii Comerciale COMERTBANK. Am numai cuvinte de lauda pentru angajatii de acolo. Ma aranjeaja totul, in special i-mi place graficul de lucru cu clientii de la 09.00 pina la 19.00 fara pauza de masa. Din partea mea 10 cu

8
6

Vitalie·Comerțbank·25 august 2015

 

foarte dezamagit

Cu citeva luni in urma m-am adresat la Fincombank din or. Balti, care se afla in centrul orasului cu privire la cererea unui credit pentru intreprindere, am venit la banca am discutat cu o fata din credite care m-a condus la directoare, am explicat pentru ce am nevoie de credit, m-au dus de nas citeva zile si intr-un final pentru a primi un credit de la ei trebuia sa ii dau directoarei 2% din suma creditului pentru siguranta ca voi primi acel credit. Am ramas foarte dezamagit si asa procentele acum sunt uriase. Lasa sa munceasca si apoi sa ceara bani.

10
5

Vasile·FinComBank·12 august 2015

Domnul Vasile, bună ziua.

FinComBank este o bancă transparentă în comunicarea cu clienții, construim relații de lungă durată, oferind o deservire de înaltă calitate cu un personal calificat.
Am luat cunoștință cu situația descrisă în comentariul Dvs. De aceea suntem dispuși să discutăm acest caz și Vă așteptăm în Oficiul Central din Chișinău, str. Pușkin 26, tеl. (022) 26-99-40, mob. 069124508, e-mail: fincom@fincombank.com. Dacă informația relatată de Dvs se dovedește a fi reală, vom declanşa investigație pe acest caz.
În caz că nu Vă veți adresa, vom considera situația drept tentativă de a ponegri imaginea băncii.

Cu respect,
FinComBank

Ciobanu·22 august 2015

mda...omul trebuie inca sa mai vina si pina la Chisinau si sa-si piarda timpul...proasta reactie din partea bancii

mda·24 august 2015

Bună ziua

Persoană dată poate să aleagă: să comunice cu banca la telefon sau să vină la Chișinău. Deaceea au fost indicate numerele de tel. fix și mobil.

Cu respect,
FinComBank

Ciobanu·25 august 2015

buna, asa este... si mama mea a luat un credit in 2013 si la fel in final a fost impusa amabil sa achite citeva % din suma pentru garantarea eliberarii banilor.... tentativa de ponegrire nu este, este nevoie de a investiga increderea care a fost acordata functionarilor si inca dezinformarea si multe altele..... succese

Mihai·02 decembrie 2015

 

Deservire MAIB

Am avut o experienta neplacuta cu aceasta banca ( cu toate ca ma deservesc de mult timp la ei), am un card salarial de la MAIB, cu toate ca niciodata nu am facut plati online cardul a fost clonat si a fost o tentativa de a extrage bani fraudulos de pe card , in fine am ajuns la ideia ca sa mi se reemita alt card ca sa nu se mai repete operatii frauduloase (am scris o cerere in filiala la care ma deservesc ca sa fie investigata situatia data dar fara rezultat nu am primit nici un raspuns), in final cu toate ca MAIB-ul nu mia putut asigura securitatea cardului a avut si nesimtirea sa imi ia si o taxa pentru reemiterea cardului- imi pun intrebarea cit de corect a procedat cu mine

3
7

Alexandru·Moldova Agroindbank·04 august 2015

Faptul ca au luat taxa de emitere e corecta. Daca in urma investigatiei se depisteaza ca vinovata e banca atunci banii ii intorc inapoi.
Faptul ca nu aveti un raspuns la frauda - totul depinde de cit timp a trecut din ziua depunerei cererei. Investigatia poate dura pina la 90 zile.
Dar de regula banca se asigura de la asa fraude prin contract, unde e stipulat ca banca nu poarta raspundere pentru utilizarea cardului in anumite tari, sau regiuni.

Andrei·05 august 2015

presupun ca esti un lucrator bancar de asta si ii aperi interesele dar de fapt eu nu am achitat niciodata prin internet si cardul nu a fost scos din RM, de ce trebuie sa achit un comision de care de fapt nici nu sunt vinovat eu, de fapt aici banca trebuie sa imi ofere siguranta la sursele financiare pastrate pe card, deja e mai mult de 90 de zile dar fara succes banca nu ma mai contactat

Alexandru·18 august 2015

Nici nu o sa te contacteze... Ei daca nu teau sunat, au uitat de tine. Depune cerere la sediul central, sau plingere in cartea de reclamatii plus cerere la sediul central. Precum ca "am avut problema data la data de si pina acum nu a fost solicitata, si nici nu am fost contactat de banca pentru cel putin sa ma anunte ca cererea mea nu a fost pierduta si se examineaza". Despre comision, e platit de client, pentru asigurare, caci daca banca achita comisionul, clientul e vinovat, si nu doreste sa achite nici un comision, e pierdere pentru banca. Insa viceversa cind clentul achita, banca e vinovata, ea reintoarce.

Daca a trecut timp indelungat fara de raspuns, mult probabil ca cererea ta asa si sta intr-un dulap plin de colb... asa ca insista, depune cereri la sediul centra (ei nu vor neglija cererea cu precis), depune plingere, solicita cartea de reclamatii... Nu esti copil mic, stii ce sa faci.

Andrei·19 august 2015

 

conditii proaste

MAIB-ul se laudă din răsputeri că este prima, dar, nu prea am observat aceasta în filiala de la Rezina, au cabinete mici unde lucrează cîte doi angajați aceasta creînd situații jenante pentru clienți, mai ales că în timpul deservirii mai poate fi prezent și un alt client, și agentul de pază a filialei care-și permite să mai tragă din timpul deservirilor. Au un xerox comun, te fugăresc după semnături pe la contabil - că a verificat, pe la contabil șef - că a acceptat, (- dute la contabil să verifice, dute la contabil șef să accepte, dute la et. 1 la cassă să achiți, vină înapoi cu chitanța să-i fac o copie etc.)
Aș vrea să scriu despre ei de bine dar nu prea am ce, poate dacă deschideau măcar o fereastră cînd mă aflam la ei în încăperile invechite și cu un aier închis poate scriam de aierul de afară, dar .... aprecierea mea pentru ei este una foarte proastă.
Despre angajați vreau să spun că după condițile în care lucrează sunt foarte și foarte devotați lucrului și amabili sunt.

13
5

Viorel·Moldova Agroindbank·15 iunie 2015

 

incepem cu NU

Vineri la 17.00 am intrat in Moldinconbank pe Stefan cel mare. Pe usa e scris ca persoanele fizice sunt deservite pana la ora 19. Eu am intrebat un domn de la credite si am intrebat daca se poate de deschis un cont si mi se spune NU deoarece ele lucreaa pana la 16.30,insa intrebati la domnisoare. OK. Ma duc la domnisoare si intreb, si ele din nou incep cu NU deoarece cardurile nu se deschid la ora 17, asa ca NU, nu se poate. Eu pur si simplu am fost complesita de atata NU de la personal care trebuie sa lucreze pana la ora 19.

Eu chiar am vrut sa deschid un cont la ACEASTA banca, insa NU.

25
8

Dorina·Moldindconbank·22 aprilie 2015

Nu lucrez la Moldindcombank, în altă bancă, deci nu iau apărarea acestei bănci, dar într-adevăr, nu toate operațiunile se pot face pînă la ora 19.00. Pentru a elibera un transfer, a schimba bani, a pune niște bani pe cont curent- e nevoie de casier doar, Dar pentru a deschide un cont, un depozit sau un card sunt implicați mai mulți lucrători. Doar casierii lucrează pînă la ora 19, nu și operatorii, contabilii...

Diana·16 februarie 2016

In ce consta Ghiseul unic la Moldincombank atunci?! :)
Cunosc notiunea de "ghiseu unic" folosita de alte banci, dar respectiva persoana efectueaza tot spectrul de servicii.

D·22 martie 2016

 

кредитная карточка

Будучи гражданином Украины работаю за границей, искал возможность перевода зарплаты в ближнее зарубежье в связи с текущими проблемами банковской системы Украины. Зашёл на сайт Moldindconbank и задал интересующие меня вопросы, на связь вышел сотрудник банка Liviu Lupascu и дал детальные и исчерпывающие ответы на каждый из поставленных вопросов дополнительно сопроводив их полезными ссылками. Я поехал в Молдову и в одном из филиалов заказал и через несколько дней получил валютную карточку. Девушка в банке на вопрос каким образом я смогу проверять состояние карточного счёта через интернет ответила, что на официальном сайте я найду всю подробную информацию.
Однако вернувшись в Украину я не смог разобраться и найти на сайте информацию как создать или войти в свой личный кабинет или что-то вроде этого чтобы проверить состояние карточного счёта (поступления и платежи). Здесь на помощь мне опять пришёл тот же сотрудник банка, с которым я связался через mail, любезно организовав мне мини выписку через интернет.
Благодарю хорошо организованную работу банка с клиентами и персонально Liviu за оказанную помощь!!!

13
13

Риффа Денис·Moldindconbank·18 martie 2015

 

Bancă din evul mediu

Oare toate băncile sunt asa de înapoiate ca Maib? Am vrut sa verific data de expirare a depozitului si mi-au spus ca pot sa o fac numai la filiala unde am deschis depozitul. Oameni ******.

21
7

Sergiu·Moldova Agroindbank·17 martie 2015

Cer iertare dar pina si in Marea Britanie, inima sistemului financiar, e asa. Numai filiala unde ai deschis contul detine informatie despre contul tau. Asta se numeste "securitatea informatiei". Fara de ofensa, dar aici innapoiat ati putea fi dv-stra.

Nicolae·23 martie 2015

Pentru Nicolae: Ce fel de securitate a informatiei?
Daca clientul are un cont / depozit deschis intr-o banca, atunci ea ar trebui sa-si deserveasca clientii prin orice ghiseu / agentie /filiala care-i apartine ... printr-un mecansim simplu de "identificare a clientului" care se realizeaza prin prezentarea unui document de identitate !!!
Prin urmare "bancile moderne" au implementat conceptul "ghiseului universal" unde clientul chiar daca are un cont / depozit / credit deschis spre exemplu la filiala din Nisporeni, poate cu succes sa fie deservit de catre filiala din Balti a aceleeasi banci (fiindca spre exemplu in acel moment Clientul avea o deplasare si se afla in Balti) !!! Si plus la aceasta, la un singur ghiseu el poate fi deservit pentru orice tip de operatiune: schimb valutar, eliberarea transferului banesc, suplinire depozit, achitare credit, etc. Pe cand la asa numitele banci care sunt mai securizate (mecanismul "securitatea informatiei" mentionat de tine) la un ghiseu poti efectua doar schimb valutar, la alt ghiseu iar stai in rand pentru a achita serviciile comunale, la alt ghiseu esti deservit aferent depozitului bancar !!!
Asa-ca fara ofensa, dar innapoiat probabil esti chiar tu :)

Eugen·27 martie 2015

Nicolae, inapoiat esti tu.
Analizeaza te rog toate bancile si posibilitatea de deservire la alte filiale decit unde ai deschis contul si vei avea o surpriza, cel putin o banca permite asa ceva la noi in Moldova.

te rog sa analizezi mai intii, decit sa vii cu acuzatii!

Nina·31 martie 2015

"Nina, nu e nevoie de facut analiza"

UK - "LOYDS" TSB Bank - in 2009 am detinut un card gold de la ei, apoi din cauze neidentificate au inchis cardul, si cind mam apropiat la branch au zis "informatia despre sold putem zice, dar restul apelati filiala unde ati deschis cardul".

Dupa ce au inchis cardul, am deschis unu la Barclays si altul paralel la Santander. Toate din UK ! si aceiasi istorie doriti ceva informatie mai sofisticata decit soldul, contactati branch-ul unde ati deschis cardul.

Inainte sa sari cu vorba posibil ca vorbesti cu persoane care intradevar au experienta nu doar teorie in cap si toata viata e bazata pe teoria care ai citito in carte si modul de a trai e scris in carte ! Plus la toate deservirea ce o zici TU e de genul incasarea banilor in cont ce nu poate dezvalui nici o informatie sau duce oarecare daune, dar si pentru asta filiala la care se incaseaza are nevoie de un fel de contract de incasare la Filiala "X" in favoarea filialei "Y", plus fisa cu specimente. Daca ai nevoie ceva ca extras din cont, "adresativa la filiala unde ati deschis contul" si gata aici punct ! ce nu ai argumenta totul e inutil ! Lume din jur o poti amagi dar pe tine nu o sa te amagesti nicicum.

"Eugen"

Ai inteles totul gresit ! ce ati zis D-stra sunt operationi de baza care da intradevar pot fi efectuate la orice ghiseu sau filiala. Acum, ca o persoana juridica, incearca sa scoti un extras din cont, nu la filiala care ai deschis contul ? sau sa faci un transfer din contul PJ fiind fondator si adresindu-te la alta filiala ? BUM - "adresativa la filiala unde ati deschis contul"
Exemplele tale sunt de operatiuni de baza ce au acces toate filialele.

Acces la contul tau de depozit, credit, cont curent PJ, depozit PJ si altele au acces DOAR filiala unde ai deschis contul, si faptul dat e corect si nici intrun caz nu trebuie modificat, pentru evitarea scurgerei de informatie. Voi posibil nu vedeti cum ar fi putu efectua vo frauda, dar voi nici ideie nu aveti cit sunt de destepte si ingenoase persoanele ce comit frauda bancara. O scurgere de informatie cea mai, si extrem de nesemnificativa pentru circumvolutiunile voastre sau a mele, e chiea pentru efectuarea unei fraude cu success. Asa ca nici o banca, din cauza unei BABE de 80 de ani, care ia fost LENE sa tirie picioarele sale 2 metri mai departe, nu va face informatia accesibila pe intreaga banca.

Nicolae·02 aprilie 2015

Nicolae, vezi te rog ProCredit Bank. Persoana juridica poate face orice fel de operatiuni in orice filiala a dori))

no comment!

Nina·04 aprilie 2015

@Eugen
In primul rand discutia a pornit de la faptul ca o PERSOANA FIZICA a vrut sa verifice data de expirare a depozitului ... mentionez repetat -- PERSOANA FIZICA !!!
Exemplele tale "Acum, ca o persoana juridica, incearca sa scoti un extras din cont, nu la filiala care ai deschis contul ? sau sa faci un transfer din contul PJ fiind fondator si adresindu-te la alta filiala ?" -- cum si singur ai mentionat sunt destinate PERSOANELOR JURIDICE !!!
Cred ca poti sa distingi diferenta dintre PERSOANA FIZICA si PERSOANA JURIDICA, ca sa nu iti mai zic ca si pentru operatiunile mentionate de tine mai sus destinate pers.juridice pot fi efectuate cu usurinta direct din birou prin intermediul serviciului "Client-banca" pe care la moment il ofera orice banca din RM clientilor sai (Pers.Juridice) !!!
Astfel, daca cineva intr-adevar se vrea sa fie o Persoana Juridica "moderna" (si nu innapoiata) si doreste un extras din cont sau sa faca un transfer catre un alt PJ -- foarte simplu, din birou in 2 miscari al mouse-ului transferul este efectuat sau extrasul este vizualizat !!!

Si daca tot esti asa de informat in ale "securitatii bancare" ... spune-mi in ce consta pericolul (posibila frauda bancara cu "succes") daca angajatul din filiala "X" din MAIB in urma identificarii clientului (solicitarea buletinului de identitate) ii spunea clientului data de expirarea a depozitului personal deschis in filiala "Y" tot din MAIB jQuery16408513611555099487_1428328368182?
Numai imi spui concret ... fara bla-bla-blauri mentionate de tine mai sus ... ba cu PJ ... ba cu carduri GOLD din UK !!!

Si daca tot ai dat exemplul cu bancile din UK unde ai carduri ... consider ca pentru a afla soldul contului de card poti cu usurinta sa-l afli de la ATM-ul (bancomatul ) bancii, fara a mai bate drumul pana la sediul bancii !!!
Iar conform celor scrise de tine -- "Daca ai nevoie ceva ca extras din cont, adresativa la filiala unde ati deschis contul, si gata aici punct ! ce nu ai argumenta totul e inutil !" ... repetat, acelasi extras il vizualizezi /imprimi la ATM sau poti vedea toata aceasta informatie prin serviciul de internet-banking al acelei banci ... sau tu nu o duci prea bine (nu te duce capul) cu ATM-ul/Internet bankingul si preferi pentru orice detaliu sa te deplasezi la banca care te deserveste ???

Concluzii:
1.Cred ca tu incurci anumite momente (diferenta dintre PF si PJ).
2. Nu cred ca ai carduri de la "Barclays" si "Santander", fiindca de alfel avea sa stii ca doar in cazul expirarii cardului vechi si pentru a-l ridica pe cel nou ei pot sa te oblige sa te apropii la aceeasi filiala de unde ai primit cardul initial.
3. Poate ai incercat cu cardul de la "Santander" sa afli detalii intr-o filialal a celor de la "LOYDS" TSB Bank :)
4. Conform celor descrise chiar de catre cei de la "Santander" pe site-ul lor, observam ca ... bla-bla-blaul tau nu corespunde realitatii -- http://www.santander.co.uk/uk/help-support/faqs
5. Bancile anume se adapteaza / universalizeaza si depun efort ca aceeasi "BABA de 80 de ani, care ia fost LENE sa tirie picioarele sale 2 metri mai departe" sa poata fi deservita in orice filiala / agentie / ghiseu din apropierea ei.

Bafta tie ... si daca nu cunosti careva momente ... tu intreaba ... noi te vom ajuta !!!

Eugen·06 aprilie 2015

FACEPALM !

Ce fel de frauda daca dupa BI identifica clientul Oo ! OMG ! bai dar voi in generqal nici ideie, nu ca nici ideie dar nici virful aisbergului din lumea criminala nu o stiti ! 500 lei si am buletin cu fata mea si cu numele lui Plahotniuc daca vreau ! miine voi fi Vladimir Voronin !
Chear ginditi ca sunteti atit de protejati ? Vau furat din tara miliarde de sub nas, VAU spus in FATA ca au furat miliarde si voi stati si dati din cap "aiaiaiai... ce oameni rai"... Da nu, mersi, nu doresc sa mai duc convorbirea data inutila. Voi sunteti prea incapatinati sa intelegeti ceva ! "Nina - Nicolae, vezi te rog ProCredit Bank" - De aia procreditul e *** *** ***, nu are clienti, nu are cu cine lucra si inafara de sefi nu au lucratori deloc ! sunt in coada lantului bancar al RM !

Eugen

Daca ai luata asa bine cu ATM, zii omului ce a inceput discutia sa SE DUCA LA ATM SI SA AFLE CIND EXPIRA DEPOZITUL ! Vad ca toate raspunsurile tale sunt "uite la ATM"

Acum cineva in existenta mea daca se var uita in soldul meu fara ca eu sa stiu, EU ! DAU BANCA IN JUDECATA ! Fieca ca persoana care a privit soldul e mama mea, tatal sau frate, sora sau alta ruda ! NUMAI EU ! sa stiu ce am in cont ! Acum Toate bancile se protejeaza de asa chestii caci ca mine sunt sa zicem ca 1% din populatie, dar daca dau in judecata, cistig ! Asa ca toate bancile se asigura chear si de la acest 1%. Eu nu doresc nimeni sa stie informatia mea personala de genul data nasterei ! Daca necesit de cuveninta eu o zic personal, dar nu banca !

FAQ de la LLOYDS e prin phone banking, la care la fel poti afla doar informatia de baza stiind parola secreta, si nu numai parola dar mai treci un sir de intrebari test de genul "cind e data de nastere, care sunt ultimele 4 cifre de pe card, cind ati deschis cardul sau cind expira cardul, la care filiala ati deschis cardul... s.a.", intrucit prin aceasta ei se asigura 70% ca intradevar esti tu ! Si din cauza ca e 70% ei iti zic Doar ! informatia de baza ! nu permit sa faci o plata prin telefon sau alt gen de aberatii"

Credeti dvstra in aceia am card sau nu la Barclays sau Santander e problema numai si exclusiv a dvoastra. Pentru mine e putin important faptul ce credeti dvoastra. Eu am zis ca am card acolo, deja restul decideti voi.
Punctul 3. din concluzi ta - Tu singur crezi in ceea ce ai scris ? sau doresti sami demonstrezi cit de iscusita e arta ta de a glumi ?
Punctul 5 al concluziei : Bine lasa baba ceia sa schimbe bani sa se duca la ATM sa scoata miniextras pe ultima luna sau prostiii de genul dat, dar daca doresti informatie din contul de depozit, credit, doar la filiala unde ai deschis contul.

Mai mult nu mai citesc postul dat, si nu mai raspund. Puteti arunca absolut tot genul de argumentari si aberatii ce aveti in gind.

Cer iertare pentru ca am inceput convorbirea data, nu gindem ca atit de orb e poporul nostru.

Nicolae·07 aprilie 2015

Nicolae, ce legatura are afirmatia ta despre faptul ca Procreditul nu are clienti cu faptul ca acolo orice PJ sau PF liber se derserveste unde doreste. Are vreo tangenta cu eficienta si portofoliul de clienti a bancilor?

Tu sustineai ca nu e posibil asa ceva, eu ti-am demonstrat ca e posibil, la minim la o banca de la noi.
De aceea, mai informeaza-te inainte sa sustii ceva!

Succese!

Nina·21 aprilie 2015

Dragi prieteni.
in RM sunt banci, unde PF pot sa efectueze orice operatiuni, in orice filiala ale aceleași Bănci, inclusiv și închideri de depozit ce au fost deschise în alte filiale, nu mai vorbesc despre data de expirare a depozitului. așa că vă rog nu comentați despre ce nu știți

Sergiu C·28 aprilie 2015

Pentru Sergiu
Vino la Mobiasbanca - Groupe Societe Generale

Aurelia·20 mai 2015

Același lucru e și la Moldindcombank. Ai deschis un depozit la o filială, atunci ești obligat de acolo să ridici dobînda sau să afli careva informație. Am pățit-o personal. :(

Diana·16 februarie 2016