Azi: € 20,4666 lei 0,0563 $ 17,1944 lei 0,0046
Mâine: € 20,4181 lei 0,0485 $ 17,2037 lei 0,0093

Opinia ta

Vă invităm să vă exprimaţi opinia Dvs. faţă de oricare băncă comercială din Republica Moldova. Povestiţi despre experienţa avută, despre calitatea serviciilor sau produselor băncilor ale cărei client sunteţi sau aţi fost.

De asemenea vă rugăm să acordaţi băncii o notă de la 1 la 5, unde:

rating

Am o părere proastă despre această bancă, am avut o experientă negativă în calitate de client, imaginea băncii lasă de dorit, nu am încredere în ea

rating

Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată, am încredere în ea, produsele si serviciile ei sunt foarte bune

Nu vor fi publicate mesajele:
— care conţin cuvinte necenzurate
— care au caracter evident/strict de promovare a unui produs sau serviciu
— care au scop clar de jignire sau defăimare a imaginii băncii/produsului/serviciului
— care nu sunt argumentate, de exemplu - lipseşte comentariul în totalitate (doar nota) sau comentarii de tipul "este cea mai bună şi atât"

ProCredit Bank - deja nu mai este o banca orientata spre dezvoltarea clienitilor sai.

In 2014 cind am facut cunostinta cu aceasta banca, era destul de placut sa lucrezi cu PCB (cu mici exceptii) - era orientata spre succesul clientilor, si se deosibea in mod bun fata de celelalte banci din Moldova. Lipsea birocratia exagerata!!!
Iar incepind cu a doua jumatate a anului 2015, reprezentantii bancii au inceput sa-mi comunice (si nu numai mie) prin telefon sau prin invitatie la sediul central ca nu mai sunt client demn pentru dinsii (necatind a faptul ca rulajele si profitul crestea foarte bine din an in an). Cica ii intereseaza clientii cu rulaje anuale peste 5mil. in 2016, peste 6mil in 2017.
Iti spun deschis ca nu o sa mai acorde credite pentru cei cu rulaje mai mici de 6mil. (si ca acest prag va creste in fiecare an) si ma indeamna sa ma recreditez la o alta banca, caci companiile cu rulaje anuale mai mici de 6mil sunt incluse in lista clientelor fara potential!!!
Compania mea este una tinara, care are succese foarte bune de la an la an. Pentru a grabi succesul si a satesface cererea de pe piata noi solicitam un credit, pe care il intarcem cu succes si pastram si crestea anuala a rulajului. Acum citeva luni in urma sa adresat FinComBank cu oferte de rate de schimb ma convinabile, se credite. Au luat bilantul contabil si tate date de care au avut nevoie, au facut un studiu si au venit cu propunere sa-i fim clientii lor casi avem niste indicatori foarte buni!

D.ION
ProCredit Bank
Comenteaza
5
4

Totul e din cauza incompetentei conducerii

Dron

D.Ion din experiența mea pot spune că e normal că oricare companie să își stabilească nisha de clienți pe care ii dorește. Uitațiva la Apple, daca ar dori fiecare sa fie clientul lor ar scădea prețul telefonului de minim 3 ori. Ei totuși nu se fugăresc după TOATĂ PIATA dar după cei care le înțeleg și împărtășesc ideile. Fara supărare, la fel am incercat sa deschid conturi la ei și mi-au explicat ce concept de banking au și ce cerințe față de clienți așteaptă. Într-un an mă ridic la indicatorii dați. Dar ma surprins plăcut modul cum au vorbit și explicat conceptul.

Djon Snow

D.Ion sa înțeleg că și Apple e o companie teribilă pentru D-stra deoarece își alege nisha de clienți prin preturi înalte și nu e accesibila tuturor. Lucrez cu ei de 5 ani și sunt mai buni că media pe piata ( deși mă deservesc paralel la inca 2 bănci Mobias și Eximbank). Doar că nu sunt o bancă pentru oricare. E o bancă de nisha companii mijlocii. In rest au tot ce e important: suport din EU, preturi real bune, rapiditate, personal calificat. Eu am cu ce compara. Nu as fi atît de critic că D-VOASTRĂ.

Djon Snow

Credit

A fost luat credit pe 4 ani dupa 8 luni am fost sa intreb cit trebue sa platesc ca sa inchei creditul a doua zi am achitat toata suma si nu mi sa spus ca trebue sa mai fac ceva si dupa 4 luni sunt sunat de la banca ca creditul nu a fost incheiat si trebue sa ma achitat ceva,foarte bine lucreaza banca cind trebue sa scoate din tine bani

Victor
Moldova Agroindbank
Comenteaza
5
3

Deservire

La moldincombank soldanesti astreptind in rind poti sa privesti liber un film online. Pe data de 4 noiembrie am avut necesitatea sa transfer niste bani in rusia prin zolotaia korona; am fost mai intii la agrobank ca era mai liber dar operatorii au spus ca nu pot expedia si am fost nevoit sa ma duc la moldincombank, ca alte banci in oras nu sunt.Detin un oficiu frumos, dar am impresia ca le este indiferent ce se intimpla, din patru case numai una lucra si toti care stateau in rind tot se revoltau de ce asa greu lucreaza sau de ce numai o casa lucreaza, la care paza dadea din umeri si raspundea ca toate intrebarile la director si luni il vor putea gasi. Au servicii financiare bune, in special cu cardurile bancare, dar consider ca trebuie sa mai analizeze situatia si sa vada ce se mai intimpla prin raioane.

Ion
Moldindconbank
Comenteaza
5
4

Tin sa va contrazic, intrucit majoritatea agentiilor si filialelor Moldindconbank activeaza si in ziua de simbata si duminica( in comparatie cu celelalte 10 banci din RM), reese ca nu le este indiferent de ce se intimpla. Mie personal imi place foarte mult aceasta banca si serviciile care le presteaza. Daca va interesati, au un spectru larg de servicii la distanta, incepind cu achitarea serviciilor online, transferarea banilor de pe un card pe altul,alimentarea cardurilor la bancomatele cash in, cash by code(eliberarea banilor fara utilizarea fizica a cardului la bancomate) direct transfer(primirea transferurilor rapide direct pe card) etc... toate aceste servicii le puteti efectua fara sa va deplasati la banca si sa stati in rind, mai ales ca sunteti capabili si cunoasteti ce inseamna calculator si internet. nu mai dati vina pe colaboratorii bancii singuri sunteti vinovati ca nu doriti sa va educati si sa puneti pret pe timpul dumneavoastra, Toate aceste servicii le puteti efectua daca aveti un card Moldindconbank care costa in jur de 40-50 de lei.Pensionarii si tinerii pina la 30 de ani pot obtine un astfel de card GRATIS. Mai tineti sa credeti ca celor de la Moldindconbank nu le pasa?! (Probabil va inttrebati de unde cunosc aceste lucruri, nu activez in cadrul acestei banci dar ma deservesc la ei de foarte mult timp si mereu sunt la curent cu tot ce au nou vizitind site-ul lor)
P.S.Dar nu exculd sunt persoane care chiar le place sa se deplaseze la banca si sa priveasca acolo un film online, mai interesant li se pare probabil. O zi frumoasa!

ana

Ana ! Cei cu publicitatea asta ? Ai facut un elefant din musca insa nici nu ai citit ce a scris Ion !

El avea nevoie de transfer Zolotaya Korona insa tu lai incatcat cu informatie inutila.

Ca o comparatie - O persoana vine la aeroport sa procure bilet de zbor, iar vinzatoarea ii zice "Da, avem cele mai bune biciclete, sunt dotate cu GPS, cos pentru bagaj si sticla cu apa potabila"

In lista publicitara enumerata de tine nu e transferul solicitat. Cu alte cuvinte nu ai ajutat omul cu nimic.

Eugen

Nu înțeleg de ce nu v-ați plîns și de deservirea din cadrul MAIB? Deci, Moldincom au un oficiu care activează și sâmbăta (weekend), v-au primit și după care tot nemulțumit ați fost.

Tatiana

Dn. Eugen, eu am raspuns d-lui.Ion referitor la cauza rindurilor si la faptul ca banca nu este indiferenta, intrucit ofera atitea posibilitati de deservire la distanta. eu am incercat sa va aduc argumente si nu numai d-lui Ion dar tuturor ps care sunt deranjate de rinduri colosale ca nu banca este vinovata de aceste rinduri dar insasi persoanele care stau in rind si nu doresc sa mearga in pas cu dezvoltarea. Doar pe dn Ion l-a deranjat anume acest fapt, si nu faptul ca operatorii nu au putut expedia prin ZK.
Cu alte cuvinte dumneavoastra nu ati inteles nimic

Ana

Din propria experienta pot spune si eu cu siguranta ca bancii date ii pasa de oameni.La noi in regiune,chiar daca-i capitala si avem 4 banci din toate numai Moldidconbank lucreaza,lucratorii sunt receptivi si ofera servicii bune.

Roman

Inca nu am intilnit om educat care sa foloseasca combinatia de cuvinte "cu alte cuvinte" insa tu zici ca nu e deapre zolotaia korona da ? Ok

1. Care a fost motivul initierii vizitei la banca ?
Necesitatea de a primi sau expedia bani prin transfer rapid
2. Totul ce sa petrecut pe parcursul vizitei sun "consecinte"
3. In lista ta publicitara nu este zolotaya korona, respectiv nu ai ajutat clientul cu nimic.
4. Fiind acest produs accesibil pe web conform publicitatii tale, clientul nu ar avea necesitatea de a veni la banca astfel evitind in intregime situatia sus creata.
5. Respectiv situatia data E direct si indiscutabil legata de transferul zolotaya korona.
6. Pe Ion nu il intereseaza succesiunea evenimentelor ce au provocat rindurile si poti sa ii lamuresti mai ca si fizica cuantica ca pe dinsul asta nu il intereseaza ! Tot ce are el in gind E transferul.

Eugen

De ce credeti ca anume problema este legata de ZK?
1. Operatorii nu au fost in stare sa expedieze acest transfer?
2.Banca nu are acest transfer in lista sa?
3.Transferul nu a ajuns la destinatie?
4. A gresit cumva operatorul datele in transfer si a condus la careva probleme?
Mai bine la MAIB ca nu a fost posibila aceasta operatiune? De ce nu a scris plingere pe MAIB ca l-au refuzatjQuery16404640142464154804_1513243833304? Evident acolo doar nu a stat in rind, acolo rind nici nu era si de ce nu era rind? nu cred ca din motivul numarului mare de operatori.
Degeaba ne contrazicem noi, pentru ca doar persoana care a scris plingere cunoaste motivul ce l-a determinat sa scrie. Noi aici doar presupunem si ne dam cu parerea despre situatia creata. Nicidecum nu am incercat sa fac reclama ( nimeni nu ma plateste pentru asta) si nici sa ofensez pe cineva. Si ,, cu alte cuvinte" dumneavoastra ati folosit aceasta expresie.

A

program de munca

Am avut o experienta de loc placuta cu acesta banca, de la atirnarea mereu superficiala a lucratorilor (din 10 vizite facute la ei, doar o data am gasit o persoana bunavoitoare) precis si un program de lucru pe care nu il respect. Si mai mereu au probleme cu softul pe care il folosesc si esti nevoit sa astepti cite 15-20 minute pina il repornesc.

Radu
Energbank
Comenteaza
4
2

Lucratori care le esti dator cu ceva si indiferenti ne respectuosi.

Sunt fost client care a depozitat la banca aceasta si sincer mia placut foarte mult deaia si pe data de 25.10.017 orele 14:00 depe str. Armeneasca am intrat in banca sa vad ce depozite au de data aceasta ca sa depozitez ca totusi este o banca destul de puternica deaia si am incredere...Intrase eu ma apropii la o masa pe partea dreapta si rog pe o domnisoara sa imi dea blank cu depozite ea imi raspunde apropiativa la casa...eu intreb la care casa. ea raspunde cu un ton ridicat (care casa 1, 2,3,4,!!!!!)eu raspunse ...fara nervi va rog....ma apropii eu de casa 4 ..Un mujlan sta cu degetu in nas si se uita la monitorul calculatorului..eu zic dati-mi va rog un blank sa vad depozitele el nici nu ma vede nici nu se uita la mine sta cu degetu in nas mai departe uitinduse la monitorul cela si raspudne eu lucrez doar cu persoanele juridice....doamnnnnnnnnnnnneeeeeeeeee ce oamenii ....si am esit pur si simplu deja esirea pe str 31 august....mdea cu asa atitudine foarte frumos parca mama dracului as fi dator la lucratorii astia ca la magazin ....

Petru
Moldindconbank
Comenteaza
2
3

Domnule dacă şi vă adresaţi către lucr[torii din bancă tot aşa după cum scriţi, atunci este înţeles de ce primiţi aşa deservire. Învăţaţi să fiţi amabili şi apoi cereţi şi de la alţii.

Petru

eroarea unui angajat poate crea mari incomoditati pt client!!

3 zile fara acces la internet banking doar din cauza unei greseli in baza de date a angajatei filialei Sarmizegetuza Mobiasbanca.
Mai mult de atat, eroarea va putea fi remediata doar a doua zi dupa depistarea ei!!
Foarte urat din partea unei banci care se pretinde a fi dintre cele mai bune.

Doina
Mobiasbanca
Comenteaza
3
8

Credit ipotecar

SUNT socata de asa lucratori care nu sunt competenti.I luna de zile mai purtat pe drumuri .ca la urma noi cu 2gajuri as ne spuie .ca avem refuz ...foarte oribil un comportament urit ..eu cu copilas in min brate am alergat am facut toate actele am platit cadastrele foarte foarte urit am toate dovezile sunt multe caci comunicam prin viber nu voi lasa asa cazul voi ajunge si pina la stiri si parlament

Nadejda
FinComBank
Comenteaza
5
5

Dupa 3 luni de examinare a dosarului de credit...REFUZ

Moldindcombank, o indiferenta si o atirnare josnica fata de clienti. Am depus cererea de acordare a creditului la sf. lunii iunie 2017 punind gaj 2 imobile, sotul cu salariu de 6000 plus o ruda cu salariu de 8000 ...3 luni de zile ne-au tot dus de nas ada actele celea ada celelalte , achita taxe achita evaluari ale imobilelor , umblatura pe drumuri stres retraiala dar ei ne tot hraneau cu diferite motive ca se examineaza ca treb sa asteptam ca treb sa avem rabdare ca asa e procedura ....3 LUNI DE ZILE ca la urma sa ne zica pur si simpu REFUUUUZ simplu fara sa ni se spuna motivul de ceeee... operatoarea stringe din umeri ca nu i s-a comunicat motivul si atit . Cum ma oameni buni e posibil asa bataie de joc fata de noi oamenii. Am ramas cu un gust amar de banca asta moldindcombank neseriosi ....cum eu cu atita gaj atita asigurare nu pot primi credit...dar la mai marilor le dati credite neperformante rusineeèeeeeeee

Elena
Moldindconbank
Comenteaza
3
2

Stimată Doamnă Elena, regretăm situația creată.
Pentru a elucida cauzele refuzului vă rugăm să ne comunicați mai multe detalii și subdiviziunea băncii în care ați solicitat creditul, prin trimiterea unui e-mail la adresa info@micb.md

Tatiana

reclamatie

la filiala energbank de lîngă red nord bălți este o deservire foarte rea domnul de la paza face rîndul cum vrea el si casierul deservește foarte prost si vorbeste necenzurat ajungîndu ma din cabina. cînd am cerut cartea de reclamații mi sa vorbit urît vreau sa ia măsurile cuvenite. si sa fiu informat ce măsuri sau intreprins

Corina
Energbank
Comenteaza
3
4

Stimata Doamna Corina!
Ne pare rau de situatia creata si va rugam sa ne dati mai multe detalii despre situatia in care ati fost. Oferiti-ne mai multe informatii la adresa marketing@energbank.com

Energbank

Credit cu Gaj

Sal , am semnat contract ...in care am gajat casa ...contractul a fost semnat si la notar si inregistrat apoi la cadastru ....dupa spuse si dupa vorbe ...daca dau la urgenta la o zi ...pai primesc banii a doua zi ...asa si am facut ...acuma la moment astept deja mai ca 2 saptamini si nam mai primit banii ....de care chear am nevoie....la intrebarea mea ( oare cind si carei cauza ) nu au raspuns concret angajatii dumneavoastre....va rog frumos ! Astept raspuns *********

Dumitru
Moldindconbank
Comenteaza
1
2

Bună ziua, Dumitru, ne pare rău de incomoditățile create, dar pentru a investiga mai amănunțit cazul vă rugăm să reveniți cu detalii în privat. Vă mulțumim pentru feedback și colaborare!

Moldindconbank

Deservirea clientilor

Deservirea clientilor la filiala din or.Edinet este foarte proasta, operatorii de la ghiseile bancii au o comportare fata de clienti extraordinar de rea

Gheorghii
Victoriabank
Comenteaza
3
5

Internet banking

O experienta oribila. Urgent imi trebuia serviciul Internet banking la Agroindbank. Pentru a beneficia de acest serviciu trebuie sa mergi la o filiala pentru a semna contract. Nicio banca nu solicita asa gen de contract pentru acest serviciu. Am fost deservita 20 de minute, operatorul a facut zeci de copii si a aplicat stampili o suta. Dar cind am incercat sa accesez serviciul nu a fost posibil. Am sunat de 3 ori la call centru si apoi la filiala. Fara nici un rezultat. Groaznica deservire

Vera
Moldova Agroindbank
Comenteaza
4
4

La MICB te abonezi la web banking gratuit, direct de acasa, foarte comod si rapid, fara nici un contract sau cerere, necesar doar un card sa aveti, RECOMAND, aici portalul lor https://wb.micb.md/way4u-wb2/#login

Vlad

Un mesaj catre Vlad care a recomandat Internet Banking al unei banci la cae se poate de inregistrat chiar de acasa. Dintr-un punct de vedere e comod... Dar la siguranta v-ati gindit? Inchipuitiva ca la cineva a nimerit in mina telefonul Dvs. A trimis prin web numarul cardului Dvs, pe telefon a venit codul si aleluia poate sa va transfere toti banii vostri pe un card in strainatate.
Eu prefer siguranta. La urma urmei ma duc la banca o singura data ca sa-mi rezolv toate intrebarile si sa ma inregistrez la Internet banking, in schimb mai apoi fac tranzactii sigure utilizind un Token ce genereaza parole de o singura folosinta.
Dar fiecare procedeaza cum doreste.

Cris

Cu tot respectul pentru Cris, am prieteni care folosesc/au folosit ambele servicii si toti sunt de acord ca la micb e mai comod si mai friendly, fara cereri si contracte..., indiferent de opinile mele sau ale dvs. Referitor la siguranta, mie imi pare foarte ok ce ofera micb, e putin probabil sa pierzi si telefonul si cardul, chiar si asa le pot bloca de la cel mai apropiat calculator/telefon cu internet sau sun la suport pentru al bloca. In plus, la telefon nu se salveaza loghinul si parola. Oricum eu ma folosesc de cardurile micb mai bine de 5 ani si imi place evolutia lor, inclusiv aplicatia mobila, bancomatele, transferurile p2p etc. La maib am impresia ca stau pe loc la capitolul inovatii... fara suparare ;)

Vlad

FinComBank

Imi place foarte mult această bancă, este cea mai bună de pe piată. Tarifele sit transparente. Personalul este foarte amabil si bine calificat. Recomand tuturor

Tatiana
FinComBank
Comenteaza
4
8

1 an 4 consilieri

Rata de retinere a personalului la Mobiasbanca este foarte mica. Am un credit de aproximativ un an si s-au schimbat 4 consilieri deja. Procesul de transmitere a portofoliului intre consilieri a fost foarte anevoios si a durat pana fiecare consilier a preluat dosarul meu. Probabil rata dobanzii care o achita clientii nu acopera cerintele de salariu a angajatilor?!?

Marin
Mobiasbanca
Comenteaza
7
5

Activitatea de creditare

Scopul băncilor este să dea credite, nu să stea pe Valorile Mobiliare de Stat sau certificatele BNM. Cele mai multe bănci practică marje mari, au proceduri greoaie, personal insuficient motivat şi acordă prea puțină atenție identificării unor potențiali clienți care să asigure o creditare sănătoasă. Consider că cea mai mare atenție asupra activității de bază o acordă ProCredit Bank, care își concentrează atenția în primul rând asupra procesului de intermediere.

dumitru
ProCredit Bank
Comenteaza
6
5

Обслуживание

Сегодня заходила в филиал возле Миорицы, меньше 50 евро не меняют, висит объявление, непонятная политика!

Renata
Mobiasbanca
Comenteaza
4
8

Asta politică să nu deranjeze cumva oamenii banca cu 3 ruble, banca vre numa clienți cu bani mulți. Rușinoasă atitudine din partea băncii.

Valera

Is tare nerusinati! Am avut si eu experienta data, ori schimbi ori nu. Si cu serviciile comunale doar o ora dar asa rind ca nici nu poti reusi! Nu mai am incredere in ei.

Inga

Moldova Agroindbank

Ma deservesc la Moldova Agroindbank. Imi place banca, personal mereu e amabil, ajuta sa rezolv orice intrebare. Sa fiti asa si mai departe!

Victoria
Moldova Agroindbank
Comenteaza
7
10

Personalul de la Mobiasbanca

Am făcut o programare la consilier pentru că mia expirat cardul Neos, unde am fost anunţat ca între timp consilierul meu a fost schimbat (de trei ori deja), am stabilit ziua şi ora iar printre altele am întrebat daca să mă prezint cu careva documente suplimentare la care mi sa spus ca să am doar buletinul, ajuns la banca am fost întrebat daca am contractul cu mine, zic nul am dar ştiu că banca îşi păstrează al doilea exemplar, domnisoara Carolina mia explicat că a solicitat abia în prezenţa mea contractul de la arhivă şi va trebui ori să aştept o oră sau mai mult ori mai bine să vin în altă zi, mă întreb pentru ce a fost nevoie să mă prezint la banca în prima zi deoarece am acest cont de vrio 6 ani.

Sergiu
Mobiasbanca
Comenteaza
6
5

Centru ipotecar

Am fost placut surprins de noutatea privind crearea unui centru ipotecar in Moldova, de catre Mobias, asa ca am decis sa beneficiez si eu de ajutorul lor in cautarea apartamentului. Din descrierea facuta in articolul de pe site - eram sigur ca la ei voi gasi si credit bun pentru procurarea apartamentului, cu rate avantajoase, si careva propuneri de la vreo companie de constructie sau agentie imobiliara ... etc. Insa, surpriza ! Nu am gasit nimic - doar 3 apartamente de la o companie de care nici nu am auzit, oferte de la alte companii - zero, rate ale dobinzii obisnuite (desi se vorbea de "cele mai avantajoase rate ...") si in general o consultatie jalnica de la expert, ca a fost nevoit directorul sa se implice. Asa ca da, articolul a fost bun, dar deservirea, propunerea, oferta, in genere existenta unui astfel de loc - nimic deosebit. Cred ca daca mergeam intr-o oricare alta banca - nu pierdeam macar timpul.

Vasile
Mobiasbanca
Comenteaza
6
4

Da, aceeasi dezamagire am simtit-o si eu! Numai publicitate din tot centrul asta! Am vrut si eu sa colaborez cu dinsii, dar asa si nu mi-au propus vreo oferta, ci aceleasi 3 apartamente :)

Natalia

Desrevirea

Imi place comportamentul angajatilor de la Mobias, nustiu cum e in celelalte filiale eu am fost la fil nr 9 si cea de la renasterii, cel mai fregvent interactiones cu operatori de la case, am vorbit si cu un consilier mi sa parut si el ok. Imi place ca intra in contact cu pers si isi permit sa vorbeasca si pe alte subiecte mam deservit la casele 12 si 13 mi au placut baietii de acolo sun amabili si veseli. o problema care o vad eu sunt rindurile mari.

Andrei
Mobiasbanca
Comenteaza
1
4