Azi: € 19,3668 lei 0,0648 $ 17,7173 lei 0,0050

Ai o întrebare?

Buna! vreau sa ma informez daca am 20 ani si lucrez ne-oficial si nu am adeverinta de salariu pot sa iau un credit de 3000 lei timp de 2 luni si sa las in gaj pasaportul?

Stanislav
Puteți să luați credit, dar nu de la bănci. Băncile solicită un loc (oficial) stabil de muncă de cel puțin 6 luni și respectiv - adeverință de salariu.

Doresc sà stiu, cum sà calculeazà dobinda flotantà? Exemplu: pe suma de 20000€ - dobinda de pe 2 ani, mai precis pe 25 luni cu 6 % cu capitalizare - flotant?

Tatiana
Rata dobânzii este calculată doar de către bancă. Rata dobânzii flotante se caracterizează prin faptul că banca are dreptul după o perioadă anumită să schimbe rata dobânzii. Deobicei în cazul depozitelor cu rata dobânzii flotante băncile oferă o rata fixă al depozitului pentru primele 6 luni, după care banca va schimba dobânda conform schimbărilor de pe piețile financiare.

http://bancamea.md/news/grafic-salariatii-din-sectorul-bancar-cat-costa-munca-lor-si-ce-profituri-aduc-acestia
de unde aveti datele ? Care este sursa ? De ce nu apare sub tabele sau in text ?

Gheorghe
Datele sunt preluate din rapoartele BNM, prezentate pe site-ul oficial al instituției - bnm.md.

Spuneti-mi va rog cum as putea afla ce suma de bani am pe card fara a treca pe la boncomat?

ludmila
Prin intermediul internet-bankingului. Contactati banca care a emis cardul Dvs și întrebați dacă oferă serviciul de Internet banking / online banking.

Am o suma de bani, vreau sa fac un depozit pe 2-3 luni, primind %. Nu sunt sigur daca ofera vreo banca asa servicii, iar daca ofera, atunci ce banca? si la care e mai profitabil?

Alex
Alex, toate băncile oferă depozite pe termen scurt. Accesați pagina Depozite, selectați valuta și termenul de care aveți nevoie - în rezultat veți primi zeci de oferte de la băncile comerciale din Republica Moldova.

http://bancamea.md/deposits

O persoana vrea sami faca de la banca un transfer de bani pe cardul meu. ce date trebuie sai dau ca sami transmita banii pe card?

maria
”Bună ziua Maria,
pentru ca acea persoană să facă transferul pe contul Dvs., aveți nevoie de rechizitele bancare (numărul contului, numele posesorului contului, iban-ul contului, băncile partenere ale băncii Dvs.). Pentru informații detailate adresați-vă la oricare filială al băncii care a emis cardul.”

Poate un membru de familie sa deschida un depozit in banca pe numele altui membru din aceias familie( de ex. sotia pentru sot)? multumesc.

larisa petriciuc
Poate, în baza procurii întocmite notarial.

Buna.Vreau sa deskid un depozit.Dar suma depaseste 300 mii mda.Trebuie oare sa demostrez bancii,de unde provin banii,mersi mult!

nelu
Da, trebuie să demonstrați proveniența banilor.

se poate de inghetat creditul pe o perioada de 3 luni?

Valeriu
Depinde de banca la care aveți acest împrumut. Băncile oferă posibilitatea de prolongare sau restructurare a împrumuturilor, însă de regulă veți plăti un comision pentru aceasta.

Vreau sa depun citeva 000 de euro intr-un cont moldovenesc pe citeva luni:
1) trebuie sa demonstrez de unde am banii?
2) cind ii sustrag patesc procent? sustragerea dureaza cit?

Doina
"Băncile vor solicita acte de proveniență al banilor pentru suma care depășeste 300.000 de lei (conform legii de combatere a spălării banilor). Dacă veți crea un depozit sau un cont bancar până la această sumă, nu trebuie să aveți documente specifice.
În cazul comisioanelor (procente) consultați băncile pentru că există diferite conturi bancare și totul depinde de alegerea și prioritățile Dvs. Atenție însă Dvs. veți avea limită de extragere al banilor din cont pe zi, indiferent de tipul contului bancar. Conturile în valută straină sunt considerabil mai scumpe de întreținut față de cele în MDL."