Azi: € 19,1924 lei 0,0749 $ 17,6969 lei 0,0568
Mâine: € 19,2138 lei 0,0214 $ 17,7232 lei 0,0263

Ai o întrebare?

Buna ziua. Doresc sa aflu in ce banca sunt depozitati banii mei de la Banca de Economii- Am mai scris in mesaj si nu am primit raspuns. Daca e nevoie de date suplimentare, anuntati-ma le comunic. Multumesc

Popa Mariana
Bun ziua Mariana,
Vedeți articolul "Depozitele de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank se transferă centralizat la alte 5 bănci", unde sunt informații detaliate despre transferul depozitelor de la BEM.
http://bancamea.md/news/depozitele-de-la-banca-de-economii-banca-sociala-si-unibank-se-transfera-centralizat-la-alte-5-banci

Buna ziua! As dori daca e posibil sa aflu raspunsul la asa intrebare: detin un card in euro de la o banca din Grecia (Piraeus Bank), daca doresc sa extrag banii la un bancomat in Moldova,ce comision se extrage? poate ma sfatuiti si de la ce banca e mai mic acest comision. Multumesc mult

Trifan Victoria
Bună ziua Victoria,
Trebuie să vă uitați la tarifele băncii care a emis cardul, în cazul Dvs. Piraeus Bank. În lista de tarife și comisioane ar trebui să fie punctul "extragerea de numerar peste hotare la bancomat și/sau filiale bancare". Comisionul va fi reținut de Piraeus Bank, nu de banca din Moldova, respectiv nu va depinde la care bancomat din Moldova veți face extragerea de numerar.

Vreau sa stiu unde imi pot primi banii care au fost depozitati in UNIBANK? Mi sa spus l a lLinia Fierbinte ca vor fi transmisi in alta Banca, nu stiu la care? Unde vin dupa banii mei?

Svetlana Cojocari
Bună ziua Svetlana,
Depozitele de la Unibank au fost preluate de Victoriabank și Moldindconbank.
Subdiviziunile Unibank din mun. Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat ========== Victoriabank din localitățile respective.
Subdiviziunile Unibank din Ceadîr-Lunga, Drochia, Hîncești, Orhei, Vulcănești ========== Moldindconbank din localitățile respective.
Informații detaliate puteți obține la numerele de telefon: 0-800-11-111 (Moldindconbank); 0-22-57-63-52 (Victoriabank).

Buna ziua,
Am un cont de depozit deschis la Banca Sociala care are scadenta la data de 19.10.2015, dupa retragerea licentei. La moment sunt peste hotarele tarii, revin cam prin ianuarie. Va rog sa-mi spuneti ce se va intimpla cu banii mei in cazul in care se retrage licenta?
Am o dilema - banii vor fi transferati la alta banca, dupa care i-as putea retrage in ianuarie? sau sa fac o procura pe numele mamei ca sa ridice ea banii acum?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Dumitru
În cazul în care nu retargeți banii pînă la retargerea licenței, depozitul Dvs. va fi transferat la o altă bancă păstrând termenii și condițiile contractuale. Informația privind banca la care vor fi transferate depozitele va fi făcută publică ulterior.
Dvs. de sine stătătător decideți dacă îi retrageți acum și pierdeți dobânda (în cazul în care aceasta prevede vre-un punct din contractul Dvs.) sau îi veți ridica ulterior de la banca care va prelua depozitele de la Banca Socială.
Pentru mai multe informații vedeți articolul:
http://bancamea.md/news/17-intrebari-raspunsuri-despre-lichidarea-bem-bancii-sociale-si-unibank-bnm-ofera-detalii-despre-ce-urmeaza-sa-se-intample

Buna ziua!
Spuneti-mi, va rog cum as putea depista faptul cum sau mai bine zis cine a sustras banii din bancomat ? Sau scos banii de pe card dar nu stim de cine? E posibil de aflat?

Cristina
Bună ziua,
Apelați la banca care a emis cardul Dvs. Depuneți o cerere și banca va investiga cazul Dvs. Este posibil, bancomatele sunt dotate cu camere de supraveghere.

Buna ziua.La moment ma aflu in strainatate, lucrez si nu pot acuma sa vin in Moldova.Pensia am primit-o pe cont deschis la Banca de Economii.Ce se va intimpla cu suma de bani acumulata pina in prezent?Unde sa ma adresez in luna septembrie chind voi reveni in Moldova?Multumesc

Lidia
În luna septembrie veți reuși să retrageți banii și să faceți transferul plății către o altă bancă.

Dacă doriți să încasați în continuare pensia într-un cont bancar, trebuie să vă adresați la orice altă bancă ce are contract cu CNAS, pentru a efectua transferul contului Dvs. de pensii. În caz contrar, veți primi pensia în numerar la Poșta Moldovei.

MAi multe detalii vedeți în materialul "17 întrebări & răspunsuri despre lichidarea BEM, Băncii Sociale și Unibank. BNM oferă detalii despre ce urmează să se întâmple" - http://bancamea.md/news/17-intrebari-raspunsuri-despre-lichidarea-bem-bancii-sociale-si-unibank-bnm-ofera-detalii-despre-ce-urmeaza-sa-se-intample

BUNA ZIUA,sint extrem de preocupata am depozitat la BANCA DE ECONOMII CHISINAU banii de la vinzarea apartamentului meu,cu situatia creata la banca cum sa-mi retrag banii?sint in strainatate,nu pot sta mult timp la CHISINAU.VA MULTUMESC DIN SUFLET

olga
Bună ziua Olga,

Orice deponent (cu excepția persoanelor afiliate băncii) are acces nelimitat la depozitele sale și poate retrage, când dorește, depozitul și/sau dobânda aferentă de la Banca de Economii S.A., în conformitate cu prevederile contractului de depozit încheiat cu banca. Depozitele la vedere și la termen ale persoanelor fizice și juridice, care nu vor fi retrase de către deponenți de la Banca de Economii S.A., vor fi transmise la alte bănci înainte de retragerea licenței acesteia, în condițiile contractuale existente.

Termenul limită preconizat pentru retragerea licenței este 16 octombrie 2015. Până atunci vă puteți apropia la filialele BEM pentru retragerea mijloacelor bănești. După aceasta, depozitul Dvs. va fi transferat la o altă bancă cu respectarea condițiilor contractuale.

Buna ziua am card de la victoria bank este in dolari unde as putea scoate banii in dolari dar nu lei

iura
1. În filialele / agențiile Victoriabank.
2. În filialele / agențiile altor bănci de petritoriul țării sau de peste hotare.
3. De la bancomatele care eliberează valută (USD/EUR). Astfel de bancomate dispun Moldindconbank, Eximbank GVB ș.a. Consultați harta de bancomate - bancamea.md/bank_atms .

Suma maxima zilnica de extragere numerar la A.T.M. poate fi stabilita de mine ca si proprietar de cont?

Ioan Grebinisan
Puteți elimina limina existentă printr-o cerere în scris la banca care a emis cardul Dvs.

Buna ziua. Spuneti-mi va rog, ce suma maximala, in valuta, pot sa extrag de pe un card.Multumesc.

Diana Bordea
Bună ziua Diana,

Fiecare bancă stabilește individual limita de extragere la ATM în funcție de tipul cardului Dvs. La bancomate aceasta limită variază de la 300 euro până la 2.000 de euro pe zi. La ghișeele băncii nu există limite stabilite. Limita de extragere la bancomate poate fi eliminată, trebuie să depuneți o cerere în acest sens la banca care a emis cardul Dvs.
În străinătate: limita stabilită de legislație este echivalentul a 10.000 euro timp de o lună.

Detalii despre limita de extragere (la ATM) puteți vedea în pagina Carduri - bancamea.md/cards.