Azi: € 19,1924 lei 0,0749 $ 17,6969 lei 0,0568
Mâine: € 19,2138 lei 0,0214 $ 17,7232 lei 0,0263

Ai o întrebare?

Buna ziua. Sotul mi-a trimis bani prin sistemul de transfer de bani Contact. Am fost informata ca la moment acest sistem de transfer de bani este suspendat, dar nimeni nu-mi spune cind voi putea primi banii. Este vrio banca de la care as putea primi banii, daca nu atunci cind va incepe sa funcioneze acest transfer de bani.

Miscenco Ludmila
La moment mai multe bănci au anunțat oficial sistarea deservirii transferurilor Contact, printre acestea se numără - Comerțbank, Energbank, EuroCreditBank, Mobiasbanca, Unibank, Victoriabank.
Când va începe să funcționeze - nu se cunoaște.
Urmăriți știrile de pe site sau contactați direct reprezentanții sistemului Contact - www.contact-sys.com.

Buna ziua! as dori sa stiu eu as putea sa achit ratele lunare a creditului a prietenului meu? sau doar el e obligatoriu sa achite?

Irina
Puteți achita și Dvs. În dependență de bancă, reprezentantul băncii ar putea solicita buletinul de identitate al persoanei pe numele căruia a fost eliberat creditul.

Este posibil sa deschid un depozit bancar pe numele prietenei mele fara stirea ei si sa depozitezi sume de bani pe care doar ea sa le poate folosi?

Veronica-Natalia
Nu. Puteți deschide cont pe numele altei persoane doar dacă aveți procură autentificată notarial, în care este specificat că acea persoană vă încredințează deschiderea unui cont bancar și efectuarea de operațiuni din numele ei.

Lamuritima va rog, cum as putea prin internet, sa-mi controlez cantitatile banesti ale contului meu?

Efim
Contactați banca la care aveți deschs contul și solicitați serviciul/opțiunea Internet banking (online banking).

Buna ziua! am si eu o intrebare eu miam perdut cardul de la viktoria bank si as dori sa stiu ce pot sa fac in privinta aceasta si daca platesti anumite comisioane caci nu lam folosit de mult atita timp ca nu mam aflat in tara.

Tatiana
Dvs. sunteți obligați să anunțați banca în cel mai scurt timp după pierderea/furtul cardului. În caz contrar veți suporta toate pierderile/cheltuielile în caz de fraude în această perioadă. Contactați reprezentanții băncii pentru a verifica starea cardului Dvs.
Serviciul Clientelă "Carduri Bancare" al Victoriabank: (+373 22) 21 02 02, 21 03 03

Nu lucrez oficial acuam nicaeri pot c a sa iau un credit in suma de 10.000 lei daca nu lucrez oficial si ce acte trebuie s a prezint bancii creditul vreau sal iau pe 12 18 luni am 20 ani . ms anticipat.

Cretu Arcadie
Nu puteți. Băncile nu acordă credite dacă nu aveți minim 3-6 luni lucrate oficial la ultimul serviciu.

Buna ziua! Ce se intimpla cu contul (banii de pe cont) cind expira cardul? Se schimba datele sau doar se emite un card nou cu o noua durata de valabilitate?

Eugen
De regulă, banca automat emite un alt card pe numele Dvs. și vă anunță despre acest fapt. Datele contului nu se schimbă.
Pentru mai multă siguranță, contactați banca care a emis cardul în luna în care expiră acesta.

BUNA ZIUA! AM CONT DESCHIS IN POLONIA IN VALUTA POLONEZA..SPUNETI-MI VA ROG CUM POT SCOATE BANII IN VALUTA UE. IN REPUBLICA MOLDOVA?

DIANA
Aveți 2 variante posibile pentru a scoate banii în MD. Prima e să faceți un card bancar din Polonia și să retrageți banii de la bancomate sau să transferați banii la o alta bancă din MD. Pentru detalii în privința conturilor curente vedeți următorul link:

http://www.bancamea.md/news/contul-curent-cel-mai-confortabil-produs-bancar-pentru-gestionarea-banilor-dumnevoastra.

Buna ziua.Asi vrea sa stiu daca se acorda credite pentru reparatiea apartamentelor.

plop aurelia
Băncile acorda astfel de credite. Vedeți ofertele în pagina Credite -> secțiunea Imobiliar.

http://bancamea.md/loans

buna ziua! Am un cont in lei deschis la MAIB pe persoana fizica, se poate face un transfer bancar pe un cont deschis la o banca in Suedia ( in krone SEK). Care este suma maxima admisibila, ce comisioane se percep si trebuie vre-o declarartie pentru sume mai mari de 10000 euro?

mihai
"Bună ziua Mihai,
În cazul in care doriți să efectuați un transfer ce depășeste suma de 10.000 EUR sau echivalentul acestuia trebuie să prezentați în mod obligatoriu documente ce atestă proveniența acestor bani. În cazul transferului din MDL-SEK Dvs. vă vor fi percepute comisioane de la ambele banci + cheltuielile legate de schimbul valutar. Pentru a afla comisioanele ce vor fi percepute de către banci vă recomandăm să întrebați băncile comerciale sau să verificați dacă pe site-urile bancilor (banca din Suedia) există un calculator pentru efectuarea transferului."