Azi: € 19,3668 lei 0,0648 $ 17,7173 lei 0,0050

Ai o întrebare?

azi la ce banca pot sa primesc un transfer

toli
Vedeți programul băncilor pe perioada sărbătorilor din luna mai
http://bancamea.md/news/programul-de-lucru-al-bancilor-in-perioada-sarbatorilor-1-18-mai-2013

Ma intereseaza cum se calculeaza % la credite. In viziunea mea daca iai un credit cu 15 % dobinda atunci luind 1000 lei vei restitui 1150 lei. Insa cind banca iti ofera calculul vezi ca intr-adevar nu-s 15% ci 20 sa chiar mai mult.

Igor
Buna ziua Igor,

Dobânda afișată de către băncile comerciale nu este cea nominală. Asta înseamnă ca în această dobândă nu sunt incluse diferite comisioane și costuri pe care banca le prestează. Aceste costuri post surveni în cazul comisionului de acordare al creditului( de obicei este de 1-2%), comisionul de administrare lunar (0.2 - 0,5% lunar), comisionul de analiza al cererii de credit, precum și alte comisioane. În viitorul apropriat BNM dorește să impună un proiect de lege prin care toate băncile comerciale vor afișa doar dobânda efectivă al tuturor creditelor. Acest proiect de lege are drept țintă informarea corectă a populației și de a asigura o transparență bancară mai mare în rândul consumatorilor.
Înainte să alegeți un credit bancar analizați toate costurile ce pot apărea. Pentru a afla exact dobânda care trebuie să o achitați, consultați ofițerul de credite la banca Dvs. sau calculați dobânda cu ajutorul calculatorului de credite amplasate pe site-urile băncilor comerciale.

Vreau să aflu limitele bancomatelor în Republica Moldova. Mai ales aș vrea să aflu limita bancomatelor ce oferă valută USD. Cât oferă bancomatul maximul la o tranzacție?

Igor
Limitele de extragere zilnică a numerarului le puteti vedea în pagina carduri - http://bancamea.md/cards.
La moment USD eliberează bancomatele Moldindconbank. Limita este stabilită în dependență de tipul cardului - echivalentul a 500 EUR (VISA Electron / Maestro), 700 EUR (Visa Classic / MasterCard Standard) sau 1000 EUR (Visa Gold).

Buna ziua eu am luat cu un an de zile in urma un credit si mai am inca 2 ani de dat,daca am suma disponibila la moment ca sal achit tot,se poate de incheiat contractul sau e neaparat sa achit lunar pina la terminarea contractului,adica inca 2 ani

Dumitru
Bună ziua Dumitru,

Aveți posibilitatea să achitați anticipat toată suma, doar că trebuie să verificați contractul pe care îl aveți semnat cu banca. Trebuie să găsiți (în caz că există) "comisionul pentru rambursare anticipată", care variază de obicei de la 0 la 2% din suma rambursată anticipat, în dependență de tipul creditului și banca la care ați apelat.

imi cer scuze, dar ma intereseaza, daca eu am 19 ani lucrez oficial am un salariu bun si am nevoie de un credit in suma de 30000 lei fara gaj Banca dumneavoastra ma poate ajuta sa obtin acest credit? va multumesc anticipat

Tatiana
Bună ziua Tatiana,
Vârsta nu ar trebui să fie o problemă (deși unele bănci cer o vârstă minimă de 20/21 de ani) dacă aveți un venit oficial bun. Băncile solicită ca experiența de muncă la actualul post să fie minim 6/12 luni (în dependență de bancă).

Bancamea.md nu oferă credite. Vă recomandăm să vizualizați ofertele băncilor privind creditele de consum in secțiunea Credite - http://bancamea.md/loans
și să contactați banca cărei produs vă este convenabil.

Buna! La ce suma la skimb valutar trebuie sa prezinti pasaportul? mersi

nelu
Atunci când suma tranzacției depășește 50.000 lei. Dar de asemenea casierul poate solicita actul de identitate și în cazul sumelor mai mici, atunci când are o careva suspiciune.

buna ziua ma interesiaza daca aveti filiale sau banci in Germania

aliona
Bancamea.md nu este o insutuție financiară, noi doar colectăm și furnizăm informații despre băncile comerciale ce activează pe teritoriul Republicii Moldova.

Buna ziua
Felicitari cu noua ramura de produse - carduri
ati putea sa includeti Butonul "Detalii" pentru toate bancile? cred ca merita nu doar MAIB

articol Piața cardurilor bancare în Republica Moldova

in fragmentul " Cele mai utilizate carduri în Republica Moldova sunt cele ale sistemelor de plăți Visa şi MasterCard. Mulţi oameni confundă aceste două companii fiind drept una singură, însă ele sunt diferite şi ambele îşi fac profitul prin procesarea tranzacţiilor. Există şi alte companii precum Discover, Maestro şi American Express"
Rog sa corectati articolul - Maestro nu este o alta companie, ci logo al MasterCard Inc.

multumesc si o zi buna in continuare

Diana
Bună ziua Diana,

Mulțumesc pentru feedback privind articolul - vom face modificările necesare.

În ce privește butonul "Detalii" - el se include la oricare bancă care semnează un contract de colaborare/parteneriat. Este o opțiune Premium pentru clienții noștri - acest buton va fi inclus și la carduri, și la fiecare depozit sau credit. Informații suplimetare la [email protected].

Buna ziua.Zicetimi va rog,vreau sa imi deschid MasterCard la D-stra in banca.De ce am nevoie si suma care trebuie sa o depun in cont pentru deschidere.

Igor
Buna ziua Igor,

bancamea.md nu este o bancă comercială, noi oferim informații despre produsele și serviciile oferite de băncile comerciale ce activează în Republica Moldova. Informații despre carduri puteți vizualiza în articolele publicate, cum ar fi:
1. (09.10.2012) Piața cardurilor bancare în Republica Moldova - http://bancamea.md/news/piaa-cardurilor-bancare-in-republica-moldova
2. (18.12.2012) Visa Gold sau MasterCard Gold? - http://bancamea.md/news/visa-gold-sau-mastercard-gold-vezi-ofertele-bancilor-din-moldova-pentru-cardurile-premium

buna,imi puteti raspunde la o intrebare,la ora actuala care banca din R.M. este cea mai sigura in ceea ce priveste depozitele creditele etc?

Ala
Bună ziua Ala,

Vă recomandăm să citiți analizele publicate pe site privind eficiența băncilor din Republica Moldova. Ultima analiză a fost publicată pe 24 noiembrie 2012. Datele (volumul veniturilor, venitul net și alți indicatori) din tabel vă vor da răspuns la întrebarea Dvs.

http://bancamea.md/news/evm-consulting-liderii-in-clasamentul-eficienei-bancare-au-ramas-aceiai-moldova-agroindbank-victoriabank-i-moldindconbank