Azi: € 19,1613 lei 0,0602 $ 17,9311 lei 0,0057

Visa Gold sau MasterCard Gold? Vezi ofertele băncilor din Moldova pentru cardurile premium

Visa Gold sau MasterCard Gold? Vezi ofertele băncilor din Moldova pentru cardurile premium Sursa foto:

Băncile au creat un produs pentru persoanele cu statut social important şi venituri considerabile - cardurile premium - care pot fi Gold, Platinum și Super-premium. Cardurile premium sunt destinate persoanelor cu venituri mari și foarte mari ce oferă pe lângă o linie de credit și o serie de beneficii suplimentare.

Cu cât tipul de card este mai exclusivist, cu atât gama serviciilor auxiliare este mai luxoasă. Deobicei aceste carduri sunt predestinate clienților ce călătoresc frecvent în străinătate și care pot fructifica la maximum toate facilitățile oferite precum ar fi asigurările pentru călătorie, asigurarea de accident, cheltuieli pentru servicii medicale și spitalizare, acoperă prejudicii din pierderea bagajelor ori a cursei aeriene și chiar oferă accesul în hoteluri de lux și cluburi private din întreagă lume.

Posesorii cardului premium mai pot beneficia de reduceri importante la companiile care închiriează mașini, terenuri de golf și prin intermediul cardului au chiar accesul la saloanele VIP din aeroporturi. Pentru a putea beneficia de aceste beneficii este necesar ca cumpărătura să fie executată nu mai puțin de 50% din costul serviciului prin intermediul cardului premium.

Cardurile premium sunt în cele mai dese cazuri utilizate de oamenii de afaceri, manageri de companie și de persoanele care doresc să își evidențieze statutul social, deoarece cardul premium este o adevărată carte de vizită ce reprezintă bunăstarea socială a clientului.

În Republica Moldova majoritatea băncilor oferă cardurile premium de tip Gold. Băncile oferă 2 tipuri de carduri Gold precum: Visa Gold și MasterCard Gold. Pentru a putea beneficia de un card premium vârsta persoanei trebuie să depășească 18 ani și aceasta trebuie să aibă venituri considerabile. Unicul document necesar este actul de identitate și este necesară suma ce va acoperi soldul minim. Odată ce clientul a semnat contractul pentru ai fi acordat cardul, acesta trebuie să plătească comisionul de deservire ce poate fi achitat lunar sau anual, în dependență de condițiile contractuale.

Ce este caracteristic acestui tip de card este că termenul său de valabilitate este mai mic, de 2 ani, decât in cazul cardurilor standard a căror termen ajunge de obicei la 4 ani. Există posibilitatea de fi emise mai multe carduri suplimentare pentru utilizatori autorizați, însă pentru aceste carduri suplimentare banca execută comisioane și taxe diferite decât pentru cardul primar.

În tabelul de mai jos sunt oferite detalii despre cardurile Gold la diferite instituții bancare. Cel mai avantajos sold minim la deschiderea unui card bancar de tip Gold la valoare de 0 lei poate fi întâlnit la Mobiasbanca pentru cardul MasterCard Gold și la Moldindconbank pentru cardul Visa Gold. Cel mai mare sold minim necesar pentru cardurile Gold este pentru cardul Visa Gold oferit de reprezentanțele Energbank-ului ce ajunge la 8000 de lei și 600 de euro pentru cardul MasterCard Gold oferit de către Unibank.

Comisionul de deservire anual este deasemenea un factor important ce influențează costul și valoarea cardului. Cel mai mic comision de deservire anual de circa 50 de euro este pentru cardul tip Gold oferit de către Unibank, Eximbank, Energbank și de Banca de Economii. Comisionul maxim de deservire anual pentru acest card este întâlnit la Comerțbank - 84 de Euro.

Tabelul următor reprezintă comisioanele percepute de bănci pentru extragerile de numerar în reprezentanțele și bancomatele băncii, reprezentanțele altor bănci sau peste hotare.

Pe 24 martie 2011 pentru prima dată în Republica Moldova Victoriabank a lansat primul card platinum - Visa Platinum. Până în acest moment Victoriabank este unica bancă ce emite acest tip de card. Acest card se manifestă printr-o serie mai largă de beneficii decât cardurile Gold.

Pentru a putea beneficia de Visa Platinum, Victoriabank solicită mai multe criterii printre care ar fi posedarea unei surse minime stabile de 20.000 lei și de lipsa unei istorii de creditare negative în banca emitentă sau în alte instituții financiare. Doar persoanele cu o vărstă minimă de 23 de ani pot achiziționa cardul Visa Platinum. În contul de card poate fi deschis un cont de credit ce poate ajunge chiar la suma de până la 500.000 lei cu o rată a dobânzii de 15% anual. Dobânda nu va fi plătită în cazul rambursării creditului până la 65 de zile, iar scadența creditului poate ajunge până la 24 de luni cu posibilitatea de prelungire. Administrarea lunară a contului de card este de 7 Euro, iar administrarea lunară a contului de credit îl costă pe deținător 10 Euro.

Cele mai prestigioase carduri din lume sunt cardurile super-premium pe care MasterCard le numește World Signia, Visa – Infinite, iar American Express – Black Card. Nici unul nu este disponibil în Republica Moldova. Privilegiile pe care le oferă aceste carduri sunt superioare celorlalte printre care ar fi asigurare medicală de 1.000.000 de Euro, deservire individuală în peste 300 de aeroporturi internaționale precum reduceri și oferte în peste 800 de hotele și restaurante luxoase internaționale.

Master Card Signia from Dmitri Blueglass on Vimeo.

Autor: Liviu Guțuleac

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...