Azi: € 19,3668 lei 0,0648 $ 17,7173 lei 0,0050

OTP Bank a primit autorizarea pentru achiziţionarea Nova KBM din Slovenia

OTP Bank a primit autorizarea pentru achiziţionarea Nova KBM din Slovenia Sursa foto: ptujinfo.com

OTP Bank a primit autorizarea din partea oficiului sloven al concurenţei, acesta fiind ultimul pas pentru achiziţionarea instituţiei financiare slovene Nova KBM, scrie publicația online bursa.ro cu referire la news.ro.

Despre această tranzacție, grupul OTP a anunțat în vara anului 2021.

OTP Bank a intrat pe piaţa bancară slovenă în 2019, prin achiziţionarea SKB. După încheierea tranzacţiei, va începe procesul de fuziune dintre SKB şi Nova KBM, iar ca rezultat va lua naştere cea mai mare bancă din Slovenia - în ceea ce priveşte depozitele şi împrumuturile. Odată cu aceasta, OTP Bank va deveni lider de piaţă în cea de-a cincea ţară din regiune, se precizează în comunicat.

Grupul bancar a menţionat, de asemenea, că OTP intenţionează să construiască, într-o zonă neglijată din centrul oraşului Ljubljana, un hotel, o clădire de apartamente şi birouri, respectiv un centru comercial. Planurile proiectului de dezvoltare imobiliară, cunoscut sub denumirea de "Emonika" aşteaptă acum aprobarea Ministerului Protecţiei Naturii din Slovenia.

Instituţia financiară slovenă va majora activele totale ale OTP Group - care în baza datelor din septembrie anul trecut a depăşit 80 de miliarde de euro - cu peste 10 miliarde de euro.

Grupul bancar OTP este prezent acum în 11 ţări, iar după ce se va încheia achiziţionarea unei instituţii financiare din Uzbekistan, acest număr va ajunge la 12.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare