Maib anunță lansarea campaniei de imagine cu genericul „Tu conduci. maib”
“Tu, clientul și angajatul maib, ne inspiri. Pentru tine creăm. Pentru o experiență mai bună simplificăm procese.”...
Mulți dintre cei care au fost cel puțin o dată într-o bancă comercială au fost frapați de societatea bancară, care la prima vedere poate părea pentru unii ideală. Acest lucru nu se întâmplă degeaba, pentru că angajații sistemului financiar-bancar sunt printre cei mai bine plătiți angajați din țară. Salariul mediu al unui specialist financiar pentru luna mai al anului curent a constituit 6898,3 lei în timp salariul mediu total pe economie este de 3758,5 lei. Deci conform datelor Biroului Național de Statistică salariul mediu al unui angajat bancar este de 1.84 ori mai mare decât salariul mediu pe economie. Deși salariul unui angajat bancar este mult mai mic comparativ cu cel al statelor dezvoltate, acesta rămâne printre cel mai bine plătit din țară.
În continuare vă vom prezenta 9 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a aplica pentru un job într-o bancă comercială.
1. Aveți nevoie de studii superioare.
Înainte să aplicați pentru un job la una din băncile comerciale trebuie să știți că una din primele cerințe pe care le vor avea băncile vor fi deținerea unei diplome de studii superioare în economie. Băncile nu acceptă pe oricine drept angajații săi, ci doar specialiști care vor fi apți să lucreze în sistemul dur care nu iartă pe nimeni.
2. Banca vă poate achita studiile sau training-urile.
Pentru cei mai buni dintre angajații săi, băncile îi pot invita pe aceștia pentru continuarea studiilor superioare sau pentru cele post-universitare cu scopul de a fi promovați. Băncile au tendința să promoveze angajații săi și să creeze condiții pentru a dezvolta adevărați profesioniști. De regulă băncile pot finanța studiile dacă Dvs. ați fost propus pentru o creștere în post, dar nu aveți cunoștințele necesare pentru a face față job-ului oferit.
3. Veți avea de respectat un cod de etică foarte dur.
Băncile comerciale încearcă să dezvolte la proprii salariați un comportament etic pentru a servi în procesul de încadrare pe funcții, promovare, salarizare și pentru a-și crea o imagine unică în fața clienților și a partenerilor de afaceri. Codul de etică al băncilor urmărește promovarea valorilor și principiilor etice în vederea creșterii calității serviciilor oferite și a protejării reputației companiei. Din acest motiv majoritatea băncilor aduc la cunoștință valorile băncii prin diverse training-uri și programe de instruire.
4. Va trebui să vă îmbrăcați mereu la patru ace.
Dresscode-ul băncilor este foarte strict. Uitați de blugi, tricouri și haine colorate pentru că angajații băncilor sunt obligați să poarte o ținută cât se poate de oficială și elegantă pentru a crea o impresie cât mai profesională. Veți fi foarte aspru mustrați în cazul în care nu vă veți conformă dresscode-ului băncii.
5. Veți întâlni și clienți mai puțin receptivi.
Ca în orice business Dvs. veți avea de înfruntat presiuni din partea clienților, în cazul în care veți lucra direct cu aceștia. Unii consumatori habar nu au ce înseamnă banca și cum funcționează aceasta, deci veți avea parte de multe reproșuri, certuri și frustrări din partea clienților. Conform codului de etică al băncilor Dvs. nu veți avea dreptul să ridicați glasul la aceștia sau și să vă certați cu ei. Dvs. veți fi nevoiți să explicați chiar și de zece ori până când clienții vor înțelege răspunsul.
6. Veți lucra și în afara programului de lucru.
Odată ce vreți să deveniți un angajat bancar trebuie să fiți pregătiți pentru ore de lucru în afară programului, însă nu vă faceți griji pentru că de regulă băncile își remunerează corect salariații, în special pentru cei care lucrează în afara programului. Fiți pregătiți să lucrați mai mult în zilele de luni și vineri, pentru că acestea sunt cele mai încărcate zile ale săptămânii.
7. Veți avea parte de oportunități de dezvoltare a carierei.
Lucrul într-o instituție bancară oferă și foarte multe avantaje. Dvs. veți avea posibilitatea de a avansa pe scara profesională, datorită numărului mare al angajaților pe care băncile le au și datorită numeroaselor job-uri pe care acestea le oferă. Băncile comerciale oferă o diversitate de job-uri, piramida funcțională a băncilor este foarte vastă, deci veți avea și unde crește în plan profesional.
8. Salariul va crește în fiecare an.
De regulă băncile comerciale își remunerează angajații la timp, ceea ce reprezintă un alt avantaj destul de important. Următorul avantaj legat de salarizare îl reprezintă faptul că băncile anual măresc salariul angajaților săi în concordanță cu inflația în acel an. Deci avantajul Dvs. este că puterea de cumpărare al salariul nu va avea de suferit chiar dacă nu veți primi o creștere în post.
9. Responsabilitatea va crește odată cu remunerarea
Băncile comerciale deși oferă cea mai mare remunerare din economie, acestea au și cerințe foarte mari. Fiți gata să răspundeți pentru fiecare pas de care sunteți responsabili. În cazul în care veți lucra cu numerarul și se va depista lipsa acestuia, fiți gata să plătiți din buzunarul Dvs.
Pentru a vedea ofertele pentru job-uri ale băncilor comerciale vă puteți consulta cu site-urile oficiale ale acestora, fie să vă informați pe site-uri specializate.
Autor: Liviu Guțuleac
“Tu, clientul și angajatul maib, ne inspiri. Pentru tine creăm. Pentru o experiență mai bună simplificăm procese.”...
Ziua Noilor Angajați este o nouă inițiativă în cadrul maib, în care cei care au devenit recent parte a echipei au posibilitatea să discute la direct...
Oamenii maib sunt una dintre cele mai valoroase resurse pe care le are banca. Acești oameni talentați și harnici aduc o contribuție inestimabilă marii comunități ...