Azi: € 19,4158 lei 0,0299 $ 17,9311 lei 0,0606

Victoriabank intermediază obligațiuni municipale de 5 milioane lei emise de Primăria Ceadîr-Lunga

Victoriabank intermediază obligațiuni municipale de 5 milioane lei emise de Primăria Ceadîr-Lunga Sursa foto: oficial.md

Victoriabank, în calitate de societate de investiții, anunță lansarea unei oferte publice pe piața primară de obligațiuni municipale în valoare de 5 milioane de lei, emise de Primăria municipiului Ceadîr-Lunga. Emisiunea, aprobată de Comisia Națională a Pieței Financiare, marchează un nou pas în dezvoltarea pieței locale de obligațiuni municipale.

Obligațiunile, cu o maturitate de trei ani, vor avea o dobândă semi-anuală, conectată la rata medie ponderată a valorilor mobiliare de stat emise de Ministerul Finanțelor, cu primul cupon stabilit la 6.58%. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 1.000 de lei, iar procesul de subscriere va fi gestionat de Victoriabank, începând cu 7 octombrie 2024, pe principiul „primul venit, primul servit”.

Fondurile obținute vor finanța un proiect de modernizare a infrastructurii din Ceadîr-Lunga, incluzând reconstrucția drumurilor și trotuarelor. Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu de sprijin pentru autoritățile publice locale, implementat cu susținerea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos și Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

Victoriabank urmărește să atragă investitori din diverse segmente, subliniind randamentul atractiv și stabilitatea oferite de aceste obligațiuni. Banca continuă să își consolideze rolul de intermediar cheie pe piața de capital din Moldova, contribuind la finanțarea proiectelor comunitare și dezvoltarea economiei locale.

Hai cu noi și pe Telegram - e simplu și rapid!
Sursa: Victoriabank

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...