Victoriabank – intermediar financiar al primelor emisiuni de obligațiuni municipale din Republica Moldova

Victoriabank – intermediar financiar al primelor emisiuni de obligațiuni municipale din Republica Moldova Sursa foto: victoriabank.md

Victoriabank, prima bancă care a intermediat obligațiuni municipale, anunță despre încheierea cu succes a procedurii de răscumpărare anticipată a unei emisiuni de obligațiuni, emise de către Primăria orașului Sîngera.

Primăria orașului Sîngera a răscumpărat anticipat emisiunea de obligațiuni municipale de clasa I, ISIN MD2004000019, în valoare totală de 2,000,000 lei, după un an și jumătate de la emiterea obligațiunilor municipale. Răscumpărarea obligațiunilor a avut loc în baza deciziei Primăriei și acordului deținătorilor de obligațiuni de a accepta răscumpărarea anticipată, fiind o oportunitate reciprocă și pentru deținătorii de obligațiuni și pentru Emitent.

Răscumpărarea anticipată a avut loc în data de 27.02.2023, cu retragerea ulterioară a obligațiunilor de pe piață. Astfel, deținătorii de obligațiuni au primit până în prezent trei cupoane semianuale și prețul de răscumpărare al emisiunii, în mărime de 100% din valoarea investiției.

Procedura de răscumpărare anticipată a obligațiunilor municipale emise de Primăria orașului Sîngera a fost executată prin intermediul societății de investiții B.C. “Victoriabank” S.A.

Amintim, că în anul 2021 Victoriabank a ieșit învingătoare în urma concursurilor demarate de autoritățile locale din orașele Sîngera și Ceadîr-Lunga privind intermedierea emiterii de obligațiuni municipale în cadrul proiectului „Obligațiunile guvernamentale locale, ca măsură de sporire a autonomiei locale”. Aceste obligațiuni au reprezentat o sursă alternativă de finanțare a proiectelor comunitare și au oferit oportunități de diversificare a investițiilor. Resursele financiare atrase prin intermediul emisiunii valorilor mobiliare locale au fost utilizate pentru construcția apeductului în cartierul nou Sîngera-Revaca al or. Sîngera și reconstrucția a 11 drumuri din municipiul Ceadîr-Lunga. Aceste două emisiuni de obligațiuni au fost primele emisiuni municipale din istoria modernă a Moldovei.

Datorită perspicacității și profesionalismului echipei Victoriabank, toate etapele derulării ofertei s-au produs eficient și cu un randament exemplar. De altfel, chiar de la bun început, cu suportul Victoriabank, obligațiunile emise au fost subscrise integral înainte de termen, la doar o săptămână de la lansarea ofertelor publice de emisiuni municipale, efectuate și încheiate anticipat cu succes. Mai multe detalii găsiți aici.

Despre Victoriabank:

Victoriabank este parte a celui mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania, și este singura bancă 100% online din Republica Moldova. Fondată în 1989, Victoriabank este prima bancă comercială din Republica Moldova, unul dintre cele mai recunoscute branduri din țară. În 2018, Banca Transilvania devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Victoriabank participă activ la dezvoltarea pieţei de capital din Republica Moldova, promovând instrumentele de investiții pe termen scurt şi lung, intermedierea între emitenții de valori mobiliare și furnizorii de capital, etc. Printre prioritățile Victoriabank sunt introducerea și promovarea noilor servicii, digitalizarea continuă a serviciilor oferite, utilizarea de noi tehnologii pe piața financiară din Republica Moldova. Conform evaluării Ministerului Finanțelor pentru anul 2022, Banca ocupă poziția nr. 1 în clasamentului dealerilor primari pentru activitatea desfășurată pe piața internă a valorilor mobiliare de stat.

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...