Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Tradiția continuă – Superlativii MAIB au alergat pentru susținerea luptei anticancer

Tradiția continuă – Superlativii MAIB au alergat pentru susținerea luptei anticancer Sursa foto: maib.md

Au ales să schimbe somnul dulce și patul moale pe aerul răcoros și umed al ultimei zile din ianuarie. Chiar dacă timpul nu a fost tocmai prielnic pentru ieșiri în aer liber, maratoniștii echipei „Activ la Superlativ” ai Moldova Agroindbank s-au mobilizat, al doilea an consecutiv, pentru cursa de 10 kilometri pe trotuarele înghețate ale Chișinăului.

La pas grăbit, adepții unui mod de viață activ au consemnat încă o dată importanța adoptării unor obiceiuri sănătoase în contextul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, care este marcată astăzi.

Prin gestul lor, cei 15 angajați ai MAIB și-au propus să sensibilizeze societatea și să îndemne pe fiecare să manifeste mai multă grijă și atenție față de propria sănătate, să monitorizeze evoluția acesteia prin investigații medicale periodice și consultul specialiștilor. Superlativii de la MAIB speră ca mobilizarea lor să-i inspire și pe alții în a stabili o relație prietenoasă de lungă durată cu alimentația sănătoasă și activitățile sportive.

„Ca și anul trecut, ne-am propus să fim un exemplu în primul rând pentru noi și familiile noastre, apoi pentru întreaga societate. O cursă de 10 kilometri nu este o faptă eroică, dar este un gest de solidaritate și încurajare pentru oamenii care luptă să învingă cancerul, dar și o motivație pentru societate în prevenirea aceastei boli printr-un mod sănătos de viață și consultul periodic al medicilor”, a menționat Mihaela Cucoreanu, Specialist Principal Persoane Fizice, alergătoare a cursei.

„Mă bucur că am reușit și în acest an să ne mobilizăm pentru această cauză nobilă. Sperăm ca această cursă să devină o tradiție și să ni se alăture cât mai mulți colegi. Sunt sigur că vom reuși să inspirăm și să motivăm societatea să abordeze propria sănătate ca prioritate, indiferent de circumstanțe”, a adăugat membrul comunității Superlativilor, Mihai Iordăchescu, Manager Credite.

Menționăm că Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată în lume începând cu anul 2000. Statistica Uniunii Europene arată că 40% dintre cazurile de cancer pot fi prevenite dacă persoanele efectuează consultul regulat al specialiștilor.

Echipa MAIB vă dorește sănătate de fier și vă îndeamnă să adoptați un mod de viață cât mai sănătos.

 

Sursa: maib.md

Noutăți similare