Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Societe Generale anunță vânzarea subdiviziunilor sale din Muntenegru și Macedonia

Societe Generale anunță vânzarea subdiviziunilor sale din Muntenegru și Macedonia Sursa foto: waytomonte.com

Francezii de la Societe Generale anunță vânzarea a încă 2 subdiviziuni ale sale din Europa - Societe Generale Montenegro și Ohridska Banka Societe Generale (Macedonia).

Subdiviziunea din Muntenegru va fi cumpărată de către grupul ungar OTP Bank, iar cea din Macedonia – de către Steiermärkische Sparkasse, parte a grupului austriac Erste.

Finalizarea ambelor tranzacții este așteptată în următoarele luni și depinde de aprobarea tuturor autorităților din țările respective, anunță un comunicat de presă al grupului francez.

La rândul său, grupul OTP anunță extinderea în Muntenegru prin această achiziție de 90,56% din acțiunile Societe Generale banka Montenegro, bancă ce deține o cotă de piață de 11,5% și este cea de-a 4-a cea mai mare bancă din țara respectivă.

Societe Generale Montenegro face parte din tranzacția de cooperare dintre Societe Generale și OTP Bank, care include colaborarea pe diferite domenii și preluarea operațiunilor din mai multe țări – Croația, Bulgaria, Albania, Serbia și Republica Moldova.

Amintim că la începutul lunii februarie părțile au anunțat vânzarea Mobiasbancă Groupe Societe Generale către OTP Bank.

Philippe Heim, responsabil de activitățile internaționale de retail la Societe Generale, a declarat:

“Aceste tranzacții sunt în grafic cu procesul de divizare care are loc în regiunea Balcană. Ele confirmă abilitatea grupului de a executa planul în concordanță cu roadmap-ul și refocusarea activităților de retail banking către țările unde are dimensiuni critice și potențial înalt de creștere.”

Sursa: societegenerale.com / bancamea.md

Noutăți similare