Azi: € 19,1551 lei 0,0373 $ 18,2083 lei 0,0250
Mâine: € 18,9842 lei 0,1709 $ 18,2286 lei 0,0203

Serghei Cebotari (MAIB): Sarcinile pe care şi le-a propus colectivul în 2014 au fost îndeplinite, iar pe unele poziţii chiar depăşite

Serghei Cebotari (MAIB): Sarcinile pe care şi le-a propus colectivul în 2014 au fost îndeplinite, iar pe unele poziţii chiar depăşite Sursa foto: maib.md

Cu sentiment de satisfacţie profesională întâlneşte Revelionul 2015 colectivul celei mai mari instituţii financiare din ţară - BC Moldova Agroindbank S.A. Conform datelor preliminare, banca cu brio a făcut faţă sarcinilor pe care şi le-a propus în 2014, menţinându-şi poziţia de lider al pieţei.

Preşedintele conducerii Moldova Agroindbank, Serghei Cebotari (foto), a relatat pentru „Infotag” că rezultatele preliminare de la finele lunii decembrie denotă că sarcinile pe care şi le-a propus colectivul în anul 2014 au fost îndeplinite, iar pe unele poziţii chiar depăşite.

„În privinţa principalilor indici ai activităţii bancare – portofoliul de credite, volumul depozitelor persoanelor fizice, MAIB a demonstrat că este prima bancă din sistemul bancar al Moldovei, care nu are egal”, a spus bancherul.

El a atras atenţie la faptul că banca a obţinut rezultate financiare înalte într-un an dificil, când economia a fost supusă şocurilor externe, ceea ce dintr-o parte a dus la reducerea ritmurilor de creştere, iar din alta – a sporit riscurile de creditare a sectorului real.

„În 2014 am reuşit să creştem portofoliul de credite, care a atins 11 mlrd. de lei, să majorăm activele aproape de 16 mlrd. de lei, să obţinem un venit de circa 350 mil. de lei”, a spus Cebotari.

Vorbind despre planurile pentru 2015 bancherul a remarcat că alegerile locale lasă o amprentă pe activitatea agenţilor economici deserviţi de bănci.

„Cel mai important în 2015 aş spune că este stabilitatea, necesară nouă tuturor pentru realizarea practică a Acordului de Asociere RM-UE. Acest document prevede modificări reale în dezvoltarea economiei, care cer mediului de afaceri aplicarea înaltelor standarde europene. Implementarea acestora va duce la finanţare suplimentară, cu care vor contribui atât investitorii autohtoni, cât şi străini. Acest proces va permite diversificarea pieţelor de desfacere a produselor moldoveneşti, ceea ce va reduce riscurile creditorilor”, a subliniat bancherul.

Vorbind despre dezvoltarea sistemului bancar, top-managerul celei mai mari bănci din ţară a menţionat riscurile cu care băncile păşesc în anul 2015.

„Trebuie să conştientizăm că deschidem uşa Noului An într-o situaţie neobişnuită pentru sistem, care, ţin să menţionez, nu a mai existat în ţară. În trei instituţii financiare regulatorul a introdus administrare specială, ceea ce influenţează într-o oarecare măsură activitatea celorlalte bănci şi chiar subînţelege acţiuni neobişnuite”, a spus Serghei Cebotari.

Hai cu noi și pe Telegram - e simplu și rapid!
Sursa: infotag.md

Noutăți similare