Azi: € 20,1680 lei 0,1025 $ 19,1529 lei 0,0764

Moldova Agroindbank – lider la creditare, cu un portofoliu sănătos de credite

Moldova Agroindbank – lider la creditare, cu un portofoliu sănătos de credite Sursa foto: maib.md

În anul 2018 Moldova Agroindbank a redus cu 5,6 puncte procentuale ponderea portofoliului de credite neperformante, de la 11,58% (la sfârşitul anului 2017) la 5,98% (în decembrie 2018), în situaţia în care media pe sistemul bancar este de 12,54%.

Pentru clienţii şi partenerii MAIB, un nivel scăzut al creditelor neperformante se traduce în:

  • grad înalt de stabilitate financiară a Moldova Agroindbank;
  • capacitate mai ridicată de creditare a clienţilor băncii: persoane fizice şi juridice;
  • implementarea de către MAIB a unor standarde şi practici eficiente de evaluare a dosarelor de credit, care permit aprecierea justă a posibilităţilor de rambursare şi, respectiv, un proces corect de creditare, datorită identificării acelui tip de credit care ar satisface necesităţile clientului fără a-l împovăra financiar;
  • plus de siguranţă şi încredere pentru clienţii care beneficiază de gama largă de servicii şi produse bancare la Moldova Agroindbank.

În consecinţă, scăderea ponderii creditelor neperformante înseamnă creşterea calităţii şi performanţei portofoliului de credite, a gradului de stabilitate şi a randamentului Moldova Agroindbank.

„În 2019 Moldova Agroindbank va continua să implementeze cele mai moderne practici financiare, pentru a oferi clienţilor o experienţă calitativ nouă în relaţia cu MAIB. Ne vom concentra asupra celor mai avantajoase oferte de creditare, care să facă diferenţa pe piaţa bancară şi, în acelaşi timp, vom aplica standarde înalte de evaluare a riscurilor pentru a menţine calitatea şi sănătatea portofoliului de credite. Pe toate liniile de business vom continua să sprijinim planurile şi investiţiile clienţilor noştri. Pentru noi contează să le oferim stabilitate şi să le fim oricând şi oriunde un partener de încredere”, a menţionat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Precizăm că Moldova Agroindbank deţine cea mai mare cotă a portofoliului de credite pe piaţa bancară din Republica Moldova, studiile recente demonstrând că banca este aleasă de clienţii săi pentru siguranţă, transparenţă, produse şi servicii bancare moderne, pentru condiţii avantajoase şi creditare corectă.

Moldova Agroindbank – Puterea stă în noi!

Sursa: maib.md

Noutăți similare