Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

În anul 2018 EuroCreditBank a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a activelor în sistemul bancar din Republica Moldova

În anul 2018 EuroCreditBank a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a activelor în sistemul bancar din Republica Moldova Sursa foto: ecb.md

Banca comercială “EuroCreditBank” S.A. a obținut rezultate semnificative în anul 2018 şi a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a activelor pe întreg sistemul bancar din Republica Moldova, creştere de circa 38%.

Creşterea este considerabilă, în acelaşi timp accentul de bază se pune pe respectarea prudenţei maxime, pentru a se crea o dezvoltare durabilă şi de lungă durată a băncii. Aceste lucruri sunt confirmate şi de rezultatele analizei efectuate de Centrul Analitic Independent «Expert - Grup» pentru luna decembrie 2018, unde este menţionat că EuroCreditBank are cea mai înaltă calitate a activelor din sistemul bancar.

Potrivit statisticii Băncii Naţionale a Moldovei, EuroCreditBank deține o poziție de lider în calitatea portofoliului de credite, deoarece ponderea împrumuturilor neperformante în totalul portofoliului de credite este de 4,89% în luna decembrie 2018 și este cel mai bun indicator în sistemul bancar din Republica Moldova. Soldul activelor curente ale băncii depăşesc volumul depozitelor persoanelor fizice atrase, precum şi faptul că banca poate să-şi onoreze obligaţiunile sale faţă de deponenţi, în orice moment, indică o siguranţă în plus pentru economiile clienţilor.

Cum s-a menţionat, activitatea băncii (în special activitatea de creditare), înregistrează o creştere constantă şi sustenabilă în ultimii 3 ani, ceea ce implică atragerea de resurse financiare noi. Pentru această, EuroCreditBank permanent adaptează grila de produse la rigorile pieţei şi aşteptările clienţilor, se lansează produse noi, cum ar fi produsul de depozit lansat recent Depozitul „Clasic”, care la moment oferă cele mai mari rate a dobânzii pe piaţa bancară, în special pentru depozitele atrase în valută străină – pînă la 3,25% anual în dolari SUA şi 2,6% anual în EURO.

EuroCreditBank dispune de 8 sucursale şi 42 agenţii în 11 localităţi din Republica Moldova, unde orice persoană care doreşte să-şi plaseze economiile sale, vor fi ajutaţi de către specialiştii băncii să obţină cel mai potrivit produs de depozit pentru necesităţile sale.

Detalii despre condiţiile depozitelor băneşti de la EuroCreditBank pot fi aflate la telefonul (+373) 22 500-200 sau la adresa www.ecb.md.

Sursa: ecb.md

Noutăți similare