Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Impactul tehnologiei informaționale pentru serviciile inovative din BCR Chișinău

Impactul tehnologiei informaționale pentru serviciile inovative din BCR Chișinău Sursa foto: bcr.md

BCR Chișinău - banca din Republica Moldova care face parte din marele grup financiar Erste, oferă clienților servicii bancare conform ultimilor tendințe tehnologice. Directorul Executiv, Linia Funcțională Operațiuni și Tehnologii Informaționale BCR Chișinău, Victoria Revenco afirmă că: ”95% din totalul de tranzacții executate de către clienții băncii sunt tranzactii electronice, efectuate prin intermediul serviciul de deservire bancară la distanță 24Banking.”

Întrucât banca oferă posibilitatea de a executa practic tot spectrul de servicii financiare atât prin intermediul platformei web, cât și prin aplicația mobilă, clienții apreciază faptul că își pot efectua tranzacțiile fără a mai veni fizic la sucursalele băncii. Pentru cazurile când prezența fizică este indispensabilă, apelăm din nou la tehnologii, și anume, aplicația mobilă EarlyOne, care permite clienților să se programeze individual și să viziteze ghișeul băncii la ora potrivită pentru ei. BCR Chișinău este una dintre primele bănci care deja de 8 ani a renunțat la prezentarea extraselor de cont clienților pe suport de hârtie, fapt ce contribuie la ridicarea gradului de satisfacție al clienților și economisirea resurselor naturale. Aceștia au acces 24/24 prin intermediul aplicației 24Banking sau paginii www.infocont.md la extrasele de pe conturile bancare deținute, semnate digital de către bancă.

În era digitală este foarte important ca o bancă să țină pasul cu tehnologiile informaționale. Pe măsură ce domeniul IT progresează, crește și apetitul clienților la produse noi, soluții digitale rapide și inovative. Astfel, orice bancă este obligată să țină pasul cu tehnologiile și să corespundă solicitărilor de piață. Pentru a menține acest ritm rapid de dezvoltare, BCR Chișinău a recurs la o colaborare cu dezvoltatori IT externi, fapt ce permite implementarea mai rapidă și eficientă a modificărilor necesare pentru automatizarea anumitor procese sau digitalizarea unor servicii.

BCR Chișinău urmărește satisfacerea solicitărilor atât a clienților, precum și a angajaților săi, care la fel, își doresc tehnologii care să le ușureze și îmbunătățească procesul de lucru, fapt ce le oferă posibilitatea de a fi implicați într-un proces de învățare continuă și progres profesional.

Printre soluțiile unice pe care le oferă BCR Chișinău SA este de menționat soluția CVVkey, care asigură o securitate mai mare a cardului prin înlocuirea codului static CVV indicat de obicei pe verso-ul cardului, cu un nou cod CVV deja dinamic, care se schimbă o dată la 6 ore, astfel, chiar dacă datele de card vor fi compromise, după maxim 6 ore codul CVV nu va fi mai fi valid. Noua aplicație a fost dezvoltată și implementată cu scopul de a spori gradul de securizare a cardurilor, în special pentru a preveni eventualele fraude la tranzacțiile efectuate în mediul online.

Pe pagina BCR Chișinău veți găsi pașii de instalare a aplicației și cum funcționează aceasta.

Având la îndemână o varietate de instrumente IT care simplifică activitățile zilnice, este important sa fie asigurată și gestionată eficient partea ce ține de siguranța informațională. Pentru BCR Chișinău aceasta reprezintă o prioritate, ca și pentru oricare altă bancă, deoarece siguranța datelor este o condiție de bază care trebuie asigurată și garantată clienților. Cu părere de rău, orice progres are mereu și partea cealaltă a monedei, și anume modalitațile și instrumentele de fraudare, care se dezvoltă în paralel cu dezvoltarea benefică a tehnologiilor. În acest sens, misiunea BCR Chișinău e să fie cu un pas înaintea oricăror potențiale atacuri, astfel în domeniul securității informaționale asigurăm corespunderea cu toate rigorile impuse de legislația din Republica Moldova, cu atât mai mult, sunt implementate și respectate exact aceleași reguli și principii aplicate la nivelul grupului ERSTE conform legislației Uniunii Europene.

Sursa: bcr.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...