Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583
Mâine: € 18,9352 lei 0,0058 $ 17,8180 lei 0,0573

Grupul italian UniCredit va concedia până la 10.000 de angajați

Grupul italian UniCredit va concedia până la 10.000 de angajați Sursa foto: ledgerinsights.com

Gigantul italian UniCredit va concedia mii de oameni şi îşi va reduce costurile operaţionale, ca parte a unui plan strategic de a deveni mai profitabil ce va fi anunţat în mod oficial în luna decembrie, scrie Ziarul Financiar cu referire la Bloomberg. 

Creditorul italian vrea să concedieze până la 10.000 de oameni – deşi cifra totală este încă negociată, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

În cadrul reducerilor de personal vor fi afectaţi angajaţi din Italia, unde banca are cei mai mulţi angajaţi, dar şi din alte ţări. Mai mult, UniCredit vrea să îşi reducă cheltuielile operaţionale cu până la 10% în urma acestui plan.

Jean Pierre Mustier, CEO-ul băncii, îşi pregăteşte următoarea suită de ţinte după ce a depăşit reducerile de cheltuieli propuse pentru planul de 3 ani finalizat la începutul lui 2019.

Mustier, care şi-a pregătit prima parte a mandatului scăpând de creditele neperformante (NPL-urile) ale băncii, reducând personalul şi întărind bilanţul băncii, a anunţat deja că vrea să accelereze eliminarea elementelor neesențiale pentru businessul băncii şi să îşi îmbunătăţească buffer-ul.

Acţiunile UniCredit erau în creştere cu 0,3% luni, tranzacţionându-se la 11,25 euro per acţiune, generând o capitalizare de piaţă de circa 25 miliarde euro. Acţiunile UniCredit au înregistrat un avans de 14% de la începutul anului, în comparaţie cu creşterea de doar 2% înregistrată de indicele bancar european Stoxx Europe 600 Banks.

Banca italiană a încercat deja să îşi întărească poziţia financiară în alte moduri înaintea conceperii acestui plan. La începutul anului, UniCredit a câştigat 2,1 miliarde euro prin vânzarea deţinerii în Banca Fineco. Noul plan al UniCredit vizează creşterea organică şi simplificarea modului în care banca face business, potrivit unei declaraţii oferite de Mustier ziarului Milano Finanza.

Sursa: zf.ro

Noutăți similare