Azi: € 21,2165 lei 0,2508 $ 17,7805 lei 0,0631
Mâine: € 21,3267 lei 0,1102 $ 17,8952 lei 0,1147

Google Pay este disponibil acum și în România

Google Pay este disponibil acum și în România Sursa foto: pay.google.com

Începând din această săptămână, serviciul Google Pay este disponibil în România prin intermediul aplicaţiilor mobile ale instituţiilor financiare partenere, anunţă Mediafax.

În contextul creşterii cererilor pentru plăţi digitale, Google a colaborat cu MasterCard şi Visa, precum şi instituţii financiare partenere pentru a aduce o experienţă de plată mai sigură, mai simplă şi mai utilă în România. La acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicaţiile următoarelor instituţii: Revolut, Curve, Transferwise, ING Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank, Viva Wallet şi Orange Money.

Deşi aplicaţia Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienţii acestor instituţii financiare vor putea utiliza Google Pay online şi în orice magazin care acceptă plăţi contactless prin Visa sau Mastercard. Soluţia tehnică se numeşte „Google Pay as a service”, ce permite emitenţilor de carduri să integreze Google Pay în aplicaţiile lor mobile de plată.

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicaţia băncii şi să acceseze secţiunea „Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deţinătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianţii care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google - Serviciile contului - Google Pay).

Sursa: mediafax.ro

Noutăți similare