Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

(foto) BCR Chișinău a premiat câștigătorii celei de-a doua ediții a Bursei Speranței

(foto) BCR Chișinău a premiat câștigătorii celei de-a doua ediții a Bursei Speranței Sursa foto: bcr.md

În data de 28 octombrie 2016 a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor celei de-a doua ediții a Bursei Speranței, concurs lansat și susținut de BCR Chișinău. Premiile au fost înmânate în prezența Excelenței Sale Domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova.

Cei doi tineri câștigători ai Bursei Speranței 2016 sunt:

  • Marin Cimbriciuc, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu”, facultatea Medicină Generală, specialitatea Medicină Generală;
  • Eugeniu Mindrigan, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testemițanu”, facultatea Medicină Generală, specialitatea Medicină Generală.

Premianții vor beneficia de suportul BCR Chișinău pe parcursul anului de studii 2016-2017 pentru acoperirea cheltuielilor de studii, participare la conferințe științifice, programe de cercetare și perfecționare.

Unul din cei doi câștigători ai Bursei Speranței 2016 a fost selectat în baza performanțelor academice și a proiectului de cercetare prezentat la concursul lansat de BCR Chișinău. În total au fost depuse peste 30 dosare de participare la concurs. Cel de-al doilea câștigător al concursului a fost selectat printre cei trei premianți din ediția Bursa Speranței 2015 în baza performantelor academice obținute în anul de studii 2015-2016 și rezultatelor implementării proiectului de cercetare și studii prezentat la concurs anul anterior.

”Este al doilea an când premiem tinerii studenți care au performanțe academice deosebite, se implică în cercetare și de își aprofundează cunoștințele practice pentru a-și asigura un viitor mai bun la ei acasă. Felicitări câștigătorilor celei de-a doua ediții a concursului Bursa Speranței 2016 care pe parcursul anului de studii 2016-2017 vor beneficia de susținerea băncii în realizarea programului lor de cercetare și de studii. Fiind membru al unui grup financiar european, BCR Chișinău împărtășește valorile de solidaritate și responsabilitate socială corporativă și îi va susține pe acești tineri în dorința și efortul lor de a deveni adevărați profesioniști în ceea ce fac. Obiectivul nostru este de a ne implica activ în susținerea proiectelor viabile din punct de vedere economic și social și de a contribui astfel la dezvoltarea durabilă a țării,” a declarat Juan Luis Martin Ortigosa, Președinte Executiv al BCR Chișinău S.A.

Concursul Bursa Speranței a fost lansat oficial de BCR Chișinău în anul 2015 cu scopul susținerii educației tinerilor din Moldova care au obținut rezultate remarcabile în activitatea de studii și cercetare. Au fost selectate acele profesii care au un impact deosebit pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova cum ar fi domeniul tehnic, agricol, medical sau pedagogic.

Eugeniu Mindrigan, unul din câștigători, a declarat pentru bancamea.md:

„Bursa Speranței oferită de către BCR Chișinău personal pentru mine reprezintă foarte mult. Este o șansă, o posibilitate de a realiza proiectul meu de cercetare pe care îl duc de ceva timp. Este un proiect greu deoarece eu mi-am propus în premieră să realizez așa ceva la noi în țară, este destul de complicat și foarte costisitor din punct de vedere financiar. De aceea Bursa Speranței pentru mine la nivel de cercetare este totul, este sponsorizarea acestuia, toate resursele care le primesc - le investesc în realizarea acestuia, în posibilitatea de a scrie publicații și a merge la congrese și stagii la nivel local cât și internațional. Este un sprijin financiar foarte bun, o încurajare a activității de cercetare dar totodată și o apreciere a activității mele de studii universitare, cât și extra-universitare, atât în viața socială cât și cea de cercetare științifică. Această bursă este o contribuție foarte importantă în efectuarea studiilor mele la moment, în efectuarea cercetărilor de care mă ocup și la sigur are un impact enorm în dezvoltarea carierei mele pe viitor.”

Despre rolul și importanța acestei burse, Marin Cimbriciuc a menționat:

"Rolul fiecăruia dintre este de a evolua continuu, de a-şi îmbunătăţi performantele, de a-şi îndeplini visele, acest lucru poate fi făcut prin muncă și sârguință. Pentru mine Bursa Speranței reprezintă munca depusă pe parcursul a multor ani. Câștigarea Bursei Speranței mi-a demonstrat că dăruirea, eforturile si convingerile mele nu au fost în zădar. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru continuarea cercetărilor mele în domeniul medicinii, de dezvoltare pe plan profesional, de acumularea a unei vaste experiențe în domeniul cercetărilor științifice.

Beneficiile bursei sunt vaste, aceasta ne permite: susținerea studiilor prin procurarea de literatură medicală, prin participarea la congrese medicale internaționale, îmi permite șă elaborez noi proiecte științifice pe care am posibilitatea să le public la congrese cu renume internaționale, participare la conferințe internaționale, schimburi de experiență.

Aceasta este o contribuție semnificativă care ne permite să facem ceva de folos. Tot ce ține de studii, cercetări necesită timp și dăruire dar și o sumă imensă de bani. Această susținere este una binevenită cu ajutorul căreia sper să elaborez multe lucruri de folos pentru mine dar și pentru cei din jur."

Vedeți în continuare imagini de la premierea câștigătorilor.

Sursa: bcr.md / bancamea.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...