Azi: € 20,3928 lei 0,1307 $ 19,4411 lei 0,0745

Fii mai aproape de Victoriabank pe ONLINE! Acum chestionarul clientului (KYC) poate fi actualizat online din orice colț al lumii

Fii mai aproape de Victoriabank pe ONLINE! Acum chestionarul clientului (KYC) poate fi actualizat online din orice colț al lumii Sursa foto: victoriabank.md

Clienții Victoriabank se bucură deja de mai bine de o lună de un nou serviciu unic în sistemul bancar din Republica Moldova și extrem de avantajos. Este vorba despre actualizarea online a chestionarului clientului (KYC) – o soluție inovatoare în domeniul Know Your Customer, complet automatizată, care permite identificarea clienților cu ajutorul celor mai noi tehnologii biometrice, inteligența artificială și RPA (Robotic Process Automation). De acest serviciu pot beneficia Persoanele Fizice rezidente – clienți existenți ai Victoriabank, cu cel puțin un cont deschis în cadrul băncii, dar și persoanele plecate peste hotarele țării, care au nevoie să-și actualizeze datele personale online, rapid și sigur, fără a fi necesar să vină la bancă.

“Suntem extrem de bucuroși că Victoriabank a reușit să vină în întâmpinarea clienților săi cu un serviciu absolut unic și inedit pentru Republica Moldova. În prima lună de la lansarea serviciului pentru actualizarea online a chestionarului clientului (KYC), circa 500 de clienți ai Victoriabank și-au actualizat datele personale cu succes. Menționăm că începând cu data de 13 iulie toate modificările din chestionarul clientului (cum ar fi actualizarea actului de identitate, numărului de telefon sau adresei de e-mail), pot fi făcute absolut ONLINE, astfel încât am eliminat orice necesitate de a veni fizic la bancă pentru a îndeplini aceste acțiuni. Încurajăm toți clienții băncii să profite de acest serviciu comod, rapid și sigur și să-și actualizeze online chestionarul clientului (KYC) pentru a beneficia eficient și fără întreruperi de tot spectrul de servicii oferite de Victoriabank”, a menționat Ionela Maloș, vicepreședintă COO Victoriabank.  

Pentru a beneficia de noul serviciu oferit de Victoriabank, din orice colț al lumii, ai nevoie de:

  • Un dispozitiv (smartphone, tabletă etc.) cu o cameră video
  • Conexiune la internet
  • Buletin de identitate valabil, în original
  • Acces la numărul de telefon sau adresa de e-mail valabile, declarate anterior la bancă

Chestionarul personal poate fi modificat online, în câteva minute, intrând pe pagina Actualizarea datelor online. Tot acolo aflați mai multe detalii despre noul serviciu, care este oferit DOAR de către Victoriabank.

Reușita procesului de actualizare a datelor depinde direct de calitatea camerei video, setările dispozitivului (versiunea actualizată pentru browser, permisiuni de acces pentru cameră), starea buletinului de identitate (pentru buletinele de identitate de generația I s-ar putea să fie necesare mai multe încercări), diferența dintre poza din buletin și imaginea reală a clientului, făcută în procesul de Recunoaștere Facială.

Clientul își poate actualiza oricând chestionarul personal. Totuși, el trebuie să fie pregătit că, dacă o face în afara programului de lucru și în cazul unor verificări suplimentare în conformitate cu politicile interne ale băncii, datele pot fi prelucrate în sistemele informaționale ale băncii în următoarea zi lucrătoare. Clientul va fi anunțat despre acest lucru.

Victoriabank investește în digitalizare

În 2018, Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din România, a devenit acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul Android, înzestrat cu NFC, prin aplicația gratuită VB24 Pay, în 2019 – plățile cu Garmin Pay. Din aprilie 2022 a devenit disponibil Apple Pay, iar din august curent clienții Victoriabank pot efectua plăți și prin Google Pay. Utilizatorii de carduri își pot gestiona conturile de la distanță prin: VB24 Web, VB24 Mobile, iar persoanele juridice – prin VB24 Business. Victoriabank este inclusă în Registrul global al furnizorilor de servicii Visa și Mastercard în ceea ce privește securitatea plăților digitale.

Sursa: victoriabank.md

Noutăți similare