Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Mâine: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Doar în 2023 peste 500 de elevi au participat la lecțiile de educație financiară, organizate de maib

Doar în 2023 peste 500 de elevi au participat la lecțiile de educație financiară, organizate de maib Sursa foto: maib.md

Educația financiară oferă o serie de competențe și instrumente care ne ajută să înțelegem mai bine cum să ne gestionăm bugetul, ce opțiuni de banking putem alege în funcție de necesități, dar și cum funcționează, în general, domeniul financiar. Echipa maib este ferm convinsă că educația financiară ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, într-un mod interactiv, ingenios și distractiv.

Cu această idee, acum câțiva ani, maib a dat startul unui proiect în cadrul căruia organizează lecții publice de educație financiară pentru elevi. Lecțiile au prins amploare în anul 2022, evoluând în timp, iar de la începutul anului 2023 și până în prezent au fost desfășurate 21 de astfel de instruiri, cu participarea a peste 500 de elevi.

De la bun început, elevii eligibili pentru a participa au avut o vârstă cuprinsă între 8 și 11 ani, însă, de curând, lecțiile au devenit disponibile și pentru elevii cu vârsta de până la 14 ani. În cadrul programului, elevii au posibilitatea să facă un tur al maib park, vizită care durează circa 30 de minute.

Ulterior, are loc și lecția propriu-zisă, cu durata de circa o oră și jumătate, unde specialiștii maib abordează mai multe subiecte: curiozități despre maib, evoluția banilor, instrumente de plată, oportunități de utilizare a cardului maib junior, dar și jocuri interactive de educație financiară.

Tatiana Cojuhari, specialistă training și dezvoltare maib:

„Copiii rămân foarte impresionați de vizitele în cadrul maib park, de informațiile noi primite, de jocuri și desigur de surprizele pe care le oferim la final.

Cu siguranță, planificăm să continuăm această inițiativă, probabil și la categorii mai mari de vârste. De asemenea, suntem deschiși către toate solicitările de a organiza lecțiile, inclusiv pentru copiii din regiuni, care ar vrea să ne viziteze”.

 

Elena Erizanu-Pînzari, învățătoare, IPLT „Alexandru Ioan Cuza”:

„Elevii clasei a III-a din IPLT „Alexandru Ioan Cuza” au vizitat maib park, unde au participat la o lecție de educație financiară pe înțelesul lor. A fost o lecție interactivă, prin jocuri, despre cum au apărut banii, ce sunt banii și la ce folosesc aceștia, despre importanța economisirii și despre modalități de a cheltui corect banii. De asemenea, copiii au aflat cum pot deschide împreună cu părinții lor un card maib junior”.

La lecțiile de educație financiară, susținute de maib, pot participa elevii cu vârsta de până la 14 ani, programându-se printr-o solicitare expediată la adresa [email protected].

Maib prin intermediul proiectului de educație financiară maib edu te îndeamnă să explorezi și să înveți continuu despre educația financiară.

Sursa: maib.md

Noutăți similare

MULȚUMESC

Astăzi, în ziua de 31 ianuarie 2024, echipa bancamea.md dorește să spună MULȚUMESC tuturor oamenilor frumoși care au făcut ca acest proiect ...