Azi: € 18,9424 lei 0,0737 $ 17,6973 lei 0,0284
Ma: € 19,0354 lei 0,0930 $ 17,7206 lei 0,0233

Japonezii de la JCB (Japan Credit Bureau) intră pe piața plăților cu cardul din Rusia

Japonezii de la JCB (Japan Credit Bureau) intră pe piața plăților cu cardul din Rusia Sursa foto: finparty.ru

Săptămâna trecută Gazprombank a chemat jurnaliștii pentru a anunța că este prima instituție financiară din Federația Rusă care va începe emiterea cardurilor sistemului de plăți internațional JCB (Japan Credit Bureau). Primele carduri vor fi emise la începutul acestei luni (martie 2015), scrie finparty.ru.

“Volumul cardurilor emise va fi stabilit de către cerere”, a anunțat Sergey Ogurtov, vice președintele și conducătorul departamentului carduri al Gazprombank. Conform estimărilor pe parcursul acestui an clienții băncii vor primi câteva zeci de mii de carduri. La lansare de asemenea au fost prezenți prim vicepreședintele Gazprombank, Valeriy Sereghin și directorul general JCB International Eurasia – Takasi Suazugu.

Sistemul de plăți JCB ocupă locul 3 în lume după Visa și MasterCard, la numărul de puncte de acceptare a cardurilor – rețeaua JCB cuprinde 190 de țări. Gazprombank planifică să emită carduri din categoriile Standard, Gold și Platinum.

Emiterea cardurilor JCB este văzută ca un pas logic în vederea lărgirii gamei de produse și servicii oferite de către Gazprombank.

“Ne așteptăm că aceste carduri vor fi solicitate în acel segment de clienți cu care noi în mare parte lucrăm. Îndeosebi în călătoriile în America și regiunea asiatică”, a declarat vice președintele băncii, Valeriy Sereghin

JCB a fost fondată în anul 1961 în Japonia și se dezvolta la început în calitate de sistem național de plăți, iar ulterior a primit și statutul de sistem internațional de plăți. La moment cardurile JCB se emit în 17 țări, numărul acestora depășind 87 milioane bucăți.

Sursa: finparty.ru

Noutăți similare