Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

(foto) În sucursalele FinComBank au avut loc evenimente ce țin de educația financiară

(foto) În sucursalele FinComBank au avut loc evenimente ce țin de educația financiară Sursa foto: fincombank.com

FinComBank a organizat în cadrul programului „Săptămâna Internațională a Educației financiare”, o mulțime de evenimente cu tematică financiară în perioada 14-22 martie a anului curent.

În aceste zile, specialiștii băncii s-au întâlnit cu elevii de la școlile și liceele din Republica Moldova – la orele Educației financiare, unde sau abordat subiecte care urmăresc formarea unui limbaj financiar și înțelegerea unor noțiuni despre natura banilor, inflație, dobândă, economisire, bancă comercială, bancă națională etc.

Astfel, FinComBank se alătură proiectelor educaționale ale Băncii Naționale a Moldovei, în special proiectului „Săptămâna Internațională a Educației financiare”, care vizează sprijinirea educației financiare în învățământul preuniversitar și universitar.

Pe lîngă lecții de instruire financiară, peste 800 de copii au avut parte de excursii în sucursalele băncii, unde au reușit să vadă cu ochii lor cursul de schimb, să meargă la ghișeu, sa aibă interacțiune directă cu angajații băncii, după care au urmat un şir de întrebări şi răspunsuri. Tinerii au dat dovadă de interes, curiozitate, logică şi dorinţă de a cunoaşte mai multe. Discuţia s-a dovedit a fi una interesantă atât pentru tinerii participanţi, cât şi pentru colaboratorii băncii, care au rămas plăcut surprinşi de entuziasmul tinerilor, de felul de a gândi, de dorinţa de a se implica activ la eveniment. Copiii s-au arătat mulțumiţi de faptul că au primit cunoştinţe şi sfaturi practice, care le vor fi de folos în viaţa zi de zi, iar mulţi dintre ei şi-au exprimat dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţele în aceasta direcţie pentru a obţine o profesie în domeniu.

Impresii ale participanților la „Săptămâna Internațională a Educației financiare”:

Tatiana Copancean, directorul Filialei  nr.7, mun. Chișinău:

„Vizita elevilor m-a lăsat plăcut surprinsă prin dorinţă lor de cunoaştere şi energie inepuizabilă. Echipa noastră s-a implicat cu mare drag în organizarea acestei întâlniri, în cadrul „Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare”, fapt pentru care a fost remunerată de micii exploratori cu întrebări ingenioase şi îmbrăţişări calde la final.”

Diana Ciugureanu, directorul Filialei  nr.16, or. Drochia:

„Educaţia financiară, în special a tinerilor, este o necesitate stringentă a vieţii cotidiene. În condiţiile când totul se modernizează foarte rapid, serviciilor financiar-bancare le revine o parte din ce în ce mai mare în viața noastră, iar tinerii au o necesitate sporită de a căpăta deprinderi de gestionare corectă, planificată a banilor. Am fost plăcut surprinşi de interesul tinerilor faţă de subiectele abordate în cadrul întâlnirii, cât şi de întrebările primite. Majoritatea celor prezenţi au arătat dorinţa de a căpăta cunoştinţe mai aprofundate, invocînd motivul că informaţia primită este una utilă, care îi va ajuta să se orienteze mai eficient în gestionarea finanţelor, iar căpătarea deprinderilor practice e o necesitate pentru a se adapta mai uşor în lumea înconjurătoare. Câţiva dintre participanţi chiar ne-au mărturisit că evenimentul dat i-a făcut să se afirme în decizia de a alege profesii legate de lumea finanţelor.”

Săptămâna internaţională a educaţiei financiare “Global Money Week” este un eveniment organizat de Child and Youth Finance International care se desfăşoară la nivel mondial în a doua săptămână din luna martie a fiecărui an şi se doreşte a fi o campanie de conştientizare a rolului banilor în viaţa de zi cu zi a copiilor şi tinerilor. Scopul acestei iniţiative este educarea financiară a tinerilor prin intermediul unor activităţi interactive şi distractive. În fiecare an comunităţile financiar-bancare, mediul privat, societatea civilă, guvernele din ţările participante sunt implicate în acest proiect internaţional de educaţie financiară care oferă tinerilor resursele, instrumentele şi inspiraţia necesară pentru a-şi croi un viitor mai bun.

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare

MULȚUMESC

Astăzi, în ziua de 31 ianuarie 2024, echipa bancamea.md dorește să spună MULȚUMESC tuturor oamenilor frumoși care au făcut ca acest proiect ...