Azi: € 20,4593 lei 0,0412 $ 17,2165 lei 0,0128

Grupul BT raportează 690 milioane RON profit net pentru semestrul I (2020)

Grupul BT raportează 690 milioane RON profit net pentru semestrul I (2020) Sursa foto: bancatransilvania.ro

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 98,4 miliarde RON la finalul semestrului I din acest an, creditele au crescut până la 40,7 miliarde RON, iar depozitele clienților au ajuns la 80 miliarde RON, din care 57,2 miliarde RON sunt economiile persoanelor fizice, iar 22,8 miliarde RON ale persoanelor juridice, anunță BT într-un comunicat de presă.

Eficiența operațională a băncii se păstreaza la nivel confortabil și este de 47,6%. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 690,06 milioane RON, din care cel al băncii este de 607,41 milioane RON. Subsidiarele și participațiile de capital au contribuit cu peste 82 milioane RON la profitabilitatea Grupului BT.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 4,35% la 30 iunie 2020.

“Solidaritate. Solidaritate și mobilizare au fost cuvinte-cheie care definesc cel de al doilea trimestru al anului la Banca Transilvania. Toată echipa BT ne-am concentrat din prima secundă pe asigurarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, pe continuitatea operațiunilor din sediile noastre și prin canalele digitale și pe găsirea celor mai bune modalităti prin care putem ajuta clienții și comunitățile. De la eforturile pentru menținerea funcționalității tuturor sistemelor BT în condițiile stării de urgență, până la cel mai consistent pachet de suport financiar acordat clienților și companiilor, la eforturile a peste 2.000 de colegi în programul IMM Invest și la donații de peste 2 milioane de euro pentru echipamente medicale și protectie, Banca Transilvania și #OameniidelaBT au dovedit că sunt parte din comunitate. Traversăm momente fără precedent și provocatoare pentru oameni și business, însă BT este bine pregătită să susțină partenerii săi și să iasă împreună din această criză mai puternici. Știm că dacă suntem alături de clienți în aceste momente grele, salvăm nu numai prezentul, ci și viitorul”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Finanțarea românilor în primele 6 luni

În perioada ianuarie–iunie 2020 Banca Transilvania a acordat peste 68.000 de împrumuturi companiilor și persoanelor fizice. Creditele acordate companiilor în perioada menționată sunt de peste 3,6 miliarde RON. Banca are aproximativ 2,9 milioane de clienți retail, 325.000 de clienți IMM & Micro și peste 10.000 de clienți corporate activi.

Implicarea BT în contextul COVID-19

 • Banca Transilvania a contribuit cu peste 2 milioane de euro - bani și echipamente medicale - pentru prevenția și limitarea epidemiei, dar și pentru creșterea accesului oamenilor la testare și tratament. Au fost susținute astfel spitale din peste 30 de localități. Dincolo de valoarea donației, #OameniidelaBT s-au implicat, zi și noapte, în procurarea materialelor și a echipamentelor într-o perioadă în care acestea erau extrem de greu de găsit oriunde în lume.
 • Peste 41.000 de clienți persoane fizice și companii au beneficiat de amânarea ratelor la credite.
 • BT este banca principală în IMM Invest, program prin care banca a aprobat până la finalul lunii iunie a.c. aproximativ 4.000 de credite IMM, susținând companii care înseamnă peste 60.000 de locuri de muncă.
 • De la începutul pandemiei și până la finalul lunii iunie, au fost lansate 12 facilități de banking online, printre care: cardul digital apare în aplicația BT Pay înainte ca un client să îl primească în format fizic; deschiderea online de cont curent (NEOcont); posibilitatea de a retrage cu BT Pay bani cu telefonul de la toate bancomantele băncii; opțiunea donații prin telefon; lansarea unor hub-uri de cumpărături online cu comercianți care sunt clienți BT, și anume #Directlatine și #InMiscare; posibilitatea pentru companii de a comanda Carduri de masă online, prin aplicația BT Tichet etc.
 • Banca a ajuns la peste 1 milion de carduri unice în wallet-urile BT Pay, Apple Pay, Fitbit Pay și Garmin Pay, iar numărul plăților cu telefonul a crescut de 5 ori în iunie 2020 față de iunie 2019.
 • Din cele peste 1.700 de ATM-uri BT, circa 520 sunt bancomate multifuncționale BT Express Plus, care permit operațiuni self-banking, precum depuneri de numerar sau schimb valutar non-stop. În primele 6 luni ale acestui an, numărul depunerilor de numerar prin BT Express Plus a depășit 4,6 milioane, ceea ce înseamnă aproape 780.000 depuneri de numerar/lună.
 • Peste 100.000 de retrageri au fost generate cu BT Pay pentru a retrage cu ajutorul aplicației bani cu telefonul de la bancomatele Băncii Transilvania.
 • Peste 30.000 de carduri emise în România de alte bănci și de fintech-uri au fost înrolate în BT Pay pentru transferuri de bani.
 • Întreb BT a fost unul dintre cele mai accesate canale de comunicare ale Băncii Transilvania de când a început pandemia și până la finalul lunii iunie a.c., cu 900.000 de vizitatori care au făcut peste 1,2 milioane de vizite în perioada martie – iunie a.c. Vârful a fost atins în 14 aprilie a.c., când site-ul a avut aproape 23.000 de vizitatori. Comparând primul semestru al anului 2020 cu aceeași perioadă a anului trecut, site-ul a avut cu 73% mai mulți vizitatori.
 • Banca a păstrat același ritm al recrutărilor de noi angajați în primul semestrul, cu 500 de persoane noi în echipă.
 • Numărul de utilizatori BT24 Internet Banking a depășit 1,3 milioane în primul semestru din acest an, +10% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cel de Mobile Banking este de 880.000, +28% în comparație cu primul semestru din 2019. Volumul tranzacțiilor prin Internet Banking și Mobile Banking a crescut cu 14% față de prima jumătate a anului 2019.
 • De la începutul pandemiei și până la 30 iunie 2020, 27 de sedii BT au fost modernizate, dintre care 9 sunt inclusiv relocate, păstrandu-se același ritm ca în aceeasi perioadă a anului trecut. Impactul pozitiv este pentru aproximativ 227.000 de clienți și 330 de angajați BT din 21 de localități.
Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare