Azi: € 19,4368 lei 0,0860 $ 17,9961 lei 0,0438
Lu: € 19,4797 lei 0,0429 $ 17,9967 lei 0,0006

Visa cumpără Featurespace pentru a integra tehnologia AI de protecție a plăților în timp real

Visa cumpără Featurespace pentru a integra tehnologia AI de protecție a plăților în timp real Sursa foto: techbullion.com

Visa anunță semnarea unui acord definitiv pentru achiziționarea companiei Featurespace, un dezvoltator de tehnologie de protecție a plăților în timp real bazată pe inteligență artificială (AI). Această tehnologie previne și atenuează fraudele în plăți și riscurile de criminalitate financiară. Prin această achiziție, Visa își propune să îmbunătățească și să completeze portofoliul său de soluții de detectare a fraudelor și de evaluare a riscurilor, utilizate de clienți la nivel global pentru a-și proteja și dezvolta afacerile.

Înființată în cadrul departamentului de inginerie al Universității Cambridge, Featurespace a dezvoltat soluții algoritmice inovatoare care analizează datele tranzacțiilor și detectează chiar și cele mai subtile cazuri de fraudă.

Declarații oficiale

Antony Cahill, Global Head of Value-added Services la Visa, a declarat: „Furnizarea de soluții care pot să se adapteze și să anticipeze peisajul în continuă schimbare al amenințărilor este de o importanță crucială. Fundamentul solid al Featurespace în domeniul AI va îmbunătăți portofoliul nostru existent de produse și ne va permite să abordăm cele mai complexe și presante provocări ale clienților noștri. Așteptăm cu nerăbdare să primim echipa Featurespace în cadrul Visa.”

Dave Excell, fondatorul Featurespace, a adăugat: „În ultimii 12 ani, ne-am dedicat industriei serviciilor financiare, construind o companie care a crescut constant. Suntem încântați să devenim parte a Visa. Prin colaborarea cu Visa, putem aduce inovația, integritatea și scopul platformei noastre către mai mulți furnizori de servicii de plăți și, în cele din urmă, să prevenim ca mai multe persoane să devină victime ale criminalității financiare.”

Impact și perspective

Expertiza combinată a Visa și Featurespace va permite clienților să gestioneze frauda în timp real și să protejeze în continuare ecosistemul plăților prin soluții alimentate de AI. Această investiție se aliniază angajamentului continuu al Visa față de securitatea ecosistemului. În ultimii cinci ani, Visa a investit miliarde de dolari în tehnologie pentru a reduce frauda și a îmbunătăți securitatea rețelei.

Tranzacția este supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv obținerea aprobărilor de reglementare necesare. Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în anul fiscal 2025 și să ofere beneficii semnificative instituțiilor financiare, consumatorilor și industriei plăților în general.

Hai cu noi și pe Telegram - e simplu și rapid!
Sursa: Visa.com

Noutăți similare