Azi: € 19,3668 lei 0,0648 $ 17,7173 lei 0,0050

„Susţinem Moldova” – fond de finanțare lansat de FinComBank adresat exclusiv exportatorilor și producătorilor autohtoni

„Susţinem Moldova” – fond de finanțare lansat de FinComBank adresat exclusiv exportatorilor și producătorilor autohtoni Sursa foto: fincombank.com

FinComBank a alocat pentru fondul „Susţinem Moldova” 300 milioane lei destinați exportatorilor și producătorilor autohtoni.

Prin lansarea fondului „Susținem Moldova”, FinComBank își propune să faciliteze accesul exportatorilor și a producătorilor autohtoni la sursele de finanțare eficiente pentru consolidarea capacităților de export al acestora, dat fiind agenda curentă de dezvoltare economică a țării, în special acordurile semnate cu zonele de interes strategic pentru Moldova.

Fondul „Susținem Moldova” prevede instrumente de creditare pentru o perioadă de până la 10 ani în valută convenabilă antreprenorului (MDL, USD, EUR) sau credite conversionale*. Mai mult decât atât, în beneficiul clienților, perioada de analiză a cererilor pentru credite este de 2-3 zile de la primirea informației depline.

„Considerăm că acum este creat un cadru favorabil pentru poziționarea produselor autohtone pe piețele externe. Fondul „Susținem Moldova” este, după părerea noastră și a clienților noștri, un răspuns la cele mai acute nevoi ale antreprenorilor. Avem un scop comun care ne unește pe toți: să avem o țară prosperă în care să se regăsească viitorul copiilor noștri și al Republicii Moldova”, a declarat Larisa Rudenco, vicepreședinte Comitetului de Conducere S.A. FinComBank.

Fondul „Susținem Moldova” este destinat inclusiv proiectelor în soluționarea problemelor cu care se confruntă în prezent economia Republicii Moldova, precum: implementarea tehnologiilor moderne în sădirea plantaţiilor (vii şi livezi), fabricarea produselor vinicole, creşterea ciupercilor, producerea şi procesarea laptelui etc.

Recent, FinComBank a fost apreciat în clasamentul portofoliului de credite prezentat de Banca Națională a Moldovei, clasându-se la cele mai performante categorii și obținând cea mai mare pondere a creditelor incluse la categoria standard (82,78% din totalul emise).

*Credite conversionale - reprezintă un produs adresat clienţilor corporativi, denominat în EUR sau USD şi plătibil în MDL. Rambursarea se realizează în echivalentul MDL a sumei exprimate în USD sau EUR, la cursul din ziua acordării creditului.

Pentru mai multe informaţii:

МD-2012, Republica Moldova, str. Puşkin, 26

Теlefon: (+373-22) 26-99-99

E-mail: [email protected]

Web site: www.fincombank.cоm  

______________________________________________________________________________________________________

FinComBank a fost înființată în anul 1993 este una din băncile comerciale universale lider din Republica Moldova. FinComBank oferă un spectru larg de servicii bancare corporative, investiţionale și de asigurare atât cetăţenilor locali, cât şi persoanelor străine. Printre clienții FinComBank se numără persoane fizice, businessul micro, mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă toate sectoarele de bază a economiei țării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I și II (PACI, PACII).

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare