Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Societe Generale anunță oficial despre vânzarea subsidiarelor sale din Bulgaria și Albania

Societe Generale anunță oficial despre vânzarea subsidiarelor sale din Bulgaria și Albania Sursa foto: cordmagazine.com

Francezii de la Societe Generale anunță, printr intermediul unui comunicat de presă plasat pe site-ul grupului, despre vânzarea a 2 subdiviziuni ale sale – Societe Generale Expressbank (Bulgaria) și Societe Generale Albania.

Ambele subsidiare vor fi cumpărate de către grupul ungar OTP Bank.

Finalizarea ambelor tranzacții este așteptată în următoarele luni, urmând să fie obținute toate permisiunile necesare de la autoritățile implicate.

De asemenea cele 2 grupuri bancare sunt în discuții privind oferirea împreună a unor servicii în Albania, Bulgaria, Croația și Ungaria.

Philippe Heim, vice-președintele Societe Generale a declarat:

“Vânzarea Societe Generale Expressbank din Bulgaria și Societe Generale Albania este o etapă importantă în implementarea planului strategic al grupului “Transform to grow" al cărui scop primordial este focusul și dezvoltarea prezenței pe piețele de o dimensiune critică și cu un potențial de a crea sinergii cu alte afaceri ale grupului.”

Grupul ungar OTP confirmă aceste achiziții și anunță că își extinde afacerile în Bulgaria prin această achiziție - Societe Generale Expressbank este banca nr.7 după active, care deține o cotă de piață de 6,7%. În Albania, OTP cumpără a 5-a cea mai mare bancă cu o cotă de piață de 6%.

Amintim că la sfârșitul lunii martie, site-ul Capital din Bulgaria scria despre intenția grupului Societe Generale de a se retrage din 6 țări - Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru Serbia și Moldova. La acel moment Societe Generale nu a comentat informațiile dezvăluite de publicația respectivă.

Sursa: societegenerale.com / bancamea.md

Noutăți similare