Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova
Sursa foto: victoriabank.md
Investițiile românești în Victoriabank au dezvoltat întregul sistem bancar din Republica Moldova
Oficialii din România au dat asigurări că susținerea mediului de afaceri din Republica Moldova și bunele relații economice, bazate pe încredere, vor continua
O delegație din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de la București a vizitat luni, 16 mai, Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova.
Delegația Guvernului României, condusă de secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului Angel Iulian Călin, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei României în Republica Moldova, Marius Ciprian Toth, și președintele executiv al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu, au vizitat sediul central și cea mai mare sucursală Victoriabank, unde au discutat cu top managementul băncii, precum și cu Marius-Călin Crăciunaș, directorul general al BT Leasing Moldova, companie-membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, deschisă la Chișinău acum aproape 15 ani.
Președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu, și vicepreședintele băncii Vasile Donica au menționat în cadrul întrevederii că decizia Băncii Transilvania de a deveni, din anul 2018, acționar majoritar al Victoriabank a impulsionat dezvoltarea întregului sector bancar din Republica Moldova. Totodată, susținerea oferită Victoriabank de către Banca Transilvania este o activitate permanentă, zilnică, iar volumul tranzacțiilor și transferurilor dintre clienții celor două bănci este în continuă creștere.
„Această vizită a reprezentanților Guvernului României, chiar și în condițiile existenței unui conflict la graniță, ne bucură foarte mult pentru că înseamnă un sprijin acordat mediului de afaceri de aici”, a declarat președintele Victoriabank, Bogdan Pleșuvescu.
„Suntem alături de voi și vom continua să vă susținem”, a spus, la rândul său, secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului Angel Iulian Călin, care a adăugat că este la curent cu faptul că Victoriabank deține întâietatea la mai multe capitole, oferind servicii și produse de top.
Membrii Delegației de la București au mai anunțat în cadrul întâlnirii că Legea prin care Republica Moldova primeşte din partea României un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro a fost promulgată și publicată recent în Monitorul Oficial al României. Acest document reprezintă principalul instrument prin care România va acorda sprijin autorităţilor Republicii Moldova în eforturile acestora vizând dezvoltarea durabilă, avansarea pe calea reformelor şi apropierea de Uniunea Europeană.
De menționat, de asemenea, că Victoriabank, în calitate de membru al Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR), cea mai mare comunitate a oamenilor de afaceri români din afara României, a sprijinit desfășurarea la Chișinău, pe 17 mai 2022, a Forumului Economic România - Republica Moldova. Este vorba despre primul eveniment dedicat mediului investițional din cele două țări, organizat de AIR în parteneriat cu Biroul de Promovare Comercial-Economică de pe lângă Ambasada României în Republica Moldova. În cadrul forumului, reprezentanții Cabinetelor de Miniștri de la Chișinău și București, ai autorităților centrale, antreprenori din România și Republica Moldova și-au împărtășit viziunile, experiențele și planurile legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale. Acest eveniment a fost organizat la inițiativa ministrului Antreprenoriatului și Turismului din România, Constantin-Daniel Cadariu.
Despre Banca Transilvania și Victoriabank
Banca Transilvania (BT), cel mai mare grup financiar din România, este unul dintre acționarii majoritari ai Victoriabank, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare.
Printre prioritățile Băncii Transilvania pentru Victoriabank sunt următoarele:
Susținerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, în special sectorul IMM și micro
Dezvoltarea unei palete cât mai variate de produse și servicii pentru persoanele fizice
Alinierea culturii organizaționale și guvernanței corporatiste Victoriabank la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania
Victoriabank a început să beneficieze de experiența BT din anul 2018, îmbunătățindu-și în continuare practicile referitoare la clienți, produse, servicii și tehnologii, atât în domeniul operațiunilor bancare comerciale, cât și în cel al pieței de capital. Astfel, au fost lansate următoarele produse şi servicii pentru antreprenori, care s-au bucurat de succes la BT: CPAG (Contul Primul An Gratuit), pachet de servicii gratuite destinate companiilor noi; Pachet Nelimitat, un cont curent cu operațiuni nelimitate în rețeaua Victoriabank la preț fix.; ROFG (Rapid Ordinar Fără Garanții), produs destinat în special IMM-urilor și PSGB (Plafon de Scrisori de Garanții Bancare) pentru clienții care participă la licitații. Totodată, mai multe detalii despre cum pot fi făcute transferuri de bani de la Victoriabank către Banca Transilvania și invers pot fi găsite aici și aici, iar amănunte despre oferta pentru persoanele juridice în cazul acordării finanțării în leasing prin BT Leasing Moldova aflați aici.
În piața de capital, Banca Transilvania are de asemenea o experiență relevantă, oferind prin BT Capital Partners un sprijin real pentru Victoriabank. De asemenea, a fost lansat Victoriabank Club, un program de dezvoltare personală şi profesională destinat antreprenorilor, inițiativă BT Club, extinsă de Banca Transilvania în Republica Moldova.
Victoriabank dă startul campaniei Bank Friday, o săptămână de oferte bancare speciale, desfășurată între 18 și 24 noiembrie, pentru al șaselea an consecutiv.
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să ai o carieră în domeniul bancar? Victoriabank organizează pe 31 octombrie un eveniment dedicat tinerilor interesați de...
Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Moldova, a încheiat un parteneriat cu Fondul Green for Growth (GGF), devenind prima bancă locală care accesează o...