Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Președintele BERD va efectua o vizită în Republica Moldova

Președintele BERD va efectua o vizită în Republica Moldova Sursa foto: cyberera.com.ng

Odile Renaud-Basso, Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), va vizita Republica Moldova în perioada 18-20 ianuarie 2022. Vizita în țara noastră vine să sublinieze suportul pentru țară și salută angajamentul Guvernului pentru reforme.

BERD este cel mai important investitor instituțional din Republica Moldova, care investit până acum mai mult de 1,5 miliarde de euro prin intermediul a 151 de proiecte. De asemenea Banca Europeană pentru Recosntrucție și Dezvoltare a oferit servicii de consultanță pentru mai mult de 1500 de companii locale ajutându-le să-și îmbunătățească performanța și să crească.

Înaintea vizitei sale în Republica Moldova, doamna Odile Renaud-Basso a declarat:

“Sunt încurajată de începutul energic al Moldovei, angajamentul ei pentru reforme și îmbunătățirea nivelulului de trai al cetățenilor săi. BERD este alături de Moldova și va continua să ofere suport necesităților țării pentru a face față multiplelor provocări.”

Pe durata vizitei sale, Președintele BERD se va întâlni cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavriliță, ministrul Economiei Sergiu Gaibu, Guvernatorul BNM Octavian Armașu ș.a. Discuțiile se vor axa pe securitatea energetică, mediul de afaceri, reformele structurale și modalitațile de finanțare a creșterii companiilor locale.

De asemenea, Odile Renaud-Basso va avea întrevederi cu reprezentanții mediului de afaceri, băncilor lcoale, insituțiilor financiare, misiunilor diplomatice și ale societății civile.

Sursa: ebrd.com

Noutăți similare