Azi: € 19,1420 lei 0,0565 $ 18,2270 lei 0,0105

Președintele BCR a avut o întrevedere cu Ministrul Economiei și Infrastructurii

Președintele BCR a avut o întrevedere cu Ministrul Economiei și Infrastructurii Sursa foto: mei.gov.md

Finanțarea și creditarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM), precum și participarea la unele proiecte investiționale în diferite domenii ale economiei naționale au fost discutate de către ministrul Economie și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu președintele Băncii Comerciale Române, Sergiu Manea, și membrii din conducerea BCR, anunță un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

Ministrul Economie și Infrastructurii a menționat că pentru dezvoltarea businessului mic și mijlociu este necesară facilitarea creditării și finanțării mai accesibile, cu o rată a dobânzii cât mai mică. În context, ministrul a accentuat că autoritățile creează cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ÎMM și încurajează antreprenorii să orienteze producția lor spre exportul pe piețele europene.

„Vrem să susținem ÎMM-urile din Republica Moldova, pentru a spori activitatea antreprenorială la scară largă. În acest sens, dorim creditări și finanțări mai accesibile și mai ieftine pentru antreprenorii businessului mic, cu o rată a dobânzii cât mai mică. Obiectivele Guvernul sunt orientate spre crearea unui climat investițional favorabil, dar și a condițiilor oportune pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în special a businessului mic. Provocarea cea mai mare pentru ÎMM-uri este interconectarea companiilor mici cu companiile mari. În acest sens, Executivul își propune să faciliteze această comunicare, ceea ce ar duce la creșterea rulajului afacerilor și extinderea potențialului economic”, a punctat Chiril Gaburici.

Președintele BCR a menționat că Banca Comercială Română este interesată să participe mai activ la proiectele investiționale ale economiei naționale și să găsească modalități eficiente de aplicare a instrumentelor de finanțare a mediului de afaceri.

De asemenea, Sergiu Manea a reiterat că BCR susține reformele implementate de autorități în sectorul financiar bancar. Totodată, membrii Bordului BCR au fost interesați de evoluția social-economică a Republicii Moldova și dinamica creșterii sectoarelor economiei, în special industrial, agricol și investițional.

 

Sursa text & foto: mei.gov.md

Noutăți similare