ProCredit Bank anunță noi condiții de creditare pentru persoane fizice și juridice
Începând cu 20 decembrie 2024, ProCredit Bank implementează noi condiții pentru acordarea creditelor destinate atât persoanelor fizice, cât și celor juridice...
Grupul ProCredit anunță o creștere dinamică a rezultatelor financiare pentru al doilea trimestru al anului curent. Portofoliul de credite al grupului crescut cu 4,8% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, atingând valoarea de 3,8 miliarde euro la 30 iunie 2017.
Cel mai puternic factor al acestei creșteri este dezvoltarea segmentului principal de afaceri, și anume finanțările ce variază de la 30.000 EUR la 3.000.000 EUR. Acest segment a înregistrat o creștere de 9,9% în prima jumătate a anului curent, atingând valoarea absolută de 3,2 miliarde euro. Creșterile pe acest segment în regiunile Sud-Estul Europei și Europa de Est au fost de 9,6% și 14,6% respectiv. Dintre toate subdiviziunile grupului, băncile din Bulgaria, Serbia, Kosovo și Ucraina au înregistrat cele mai mari creșteri ale portofoliului. Creșterea se datorează bunului climat investițional și focusării strategice a grupului pe IMM-uri.
Dezvoltarea portofoliului de credite a grupului a fost afectată în această perioadă de către reducerea planificată a împrumuturilor ce nu depășesc 30.000 euro. Per total, acest segment a înregistrat o scădere cu 115 milioane euro în prima jumătate a lui 2017. ProCredit anticipează ieșirea completă din acest segment (pînă la 30.000 euro) să fie finalizată pînă la sfârșitul anului 2017.
90,5% (3,3 miliarde de euro) din portofoliul de credite reprezintă împrumuturile oferite businessului (afacerilor). Dintre acestea, 21,4% sunt creditele acordate sectorului agricol.
Cota împrumuturilor oferite persoanelor fizice este minoră (9,5% sau 348 milioane euro), iar marea majoritate a acestora (76,9% sau 267 milioane euro) sunt destinate pentru cumpărarea, renovarea sau îmbunătățirea eficienței energetice a imobilelor. Creditele de consum au atins cifra de 62 milioane euro la nivelul întregului grup.
Portofoliul de credite al grupului ProCredit continuă să fie pe larg diversificat – cele mai mari 10 expuneri reprezintă 1,8% din întreg portofoliul înregistrat la 30 iunie 2017.
Profitul net raportat pentru prima jumătate de an a atins valoarea de 23,6 milioane euro.
După automatizarea cu succes a operațiunilor cash prin intermediul spațiilor de auto-deservire, grupul ProCredit se va focusa acum pe utilizarea pe larg a serviciilor sale de online banking. Grupul targetează în special cei cu venituri medii spre înalte, și care se interesează de utilizarea serviciilor bancare moderne. Datorită focusării pe automatizarea proceselor, grupul a reușit să reducă numărul punctelor de deservire și respectiv numărul angajaților.
Boris Kostadinov, membru al comitetului de conducere al grupului ProCredit a declarat:
“Suntem satisfăcuți de performanța înregistrată în prima jumătate a anului curent. Creșterea puternică a portofoliului de credite a depășit așteptările noastre. Acest fapt demonstrează că soluțiile financiare pe care le oferim pentru întreprinderile mici și mijlocii acordă suportul exact necesar pentru dezvoltarea cu succes a afacerilor lor.”
Începând cu 20 decembrie 2024, ProCredit Bank implementează noi condiții pentru acordarea creditelor destinate atât persoanelor fizice, cât și celor juridice...
ProCredit Bank Moldova anunță extinderea accesului la finanțare pentru IMM-urile din țară odată cu noul pachet financiar de 10 milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în parteneriat cu...
ProCreditBank a anunțat modificări în condițiile de acceptare a depozitelor pentru clienții persoane fizice. Cea mai semnificativă schimbare este reducerea ratei dobânzii pentru...