Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

Perspectivele dezvoltării serviciului Cash-in în Moldova. Opinia experților bancari. Lista bancomatelor cu această opțiune.

Perspectivele dezvoltării serviciului Cash-in în Moldova. Opinia experților bancari. Lista bancomatelor cu această opțiune. Sursa foto: eurocheapo.com

Serviciul cash-in la bancomate oferă posibilitatea clienților băncii să suplinească imediat conturile personale într-un timp foarte scurt, fără a sta la coadă la ghișeul băncii și fără ajutorul consultantului.

Acest serviciu prinde ritmuri bune de dezvoltare, iar băncile comerciale dezvoltă tot mai multe funcționalități sau opțiuni precum ar fi posibilitatea alimentării contului în valută sau alimentarea fără utilizarea cardului, cunoscând doar numărul cardului.

În continuare vă prezentăm lista bancomatelor care oferă serviciul Cash-in și opiniile experților privind dezvoltarea acestui tip de serviciu în Republica Moldova.

Moldindconbank

1. Centrul Comercial „MallDova”, etajul 4. Chişinău, str. Arborilor, 21. Se poate alimenta contul cu MDL, USD, EUR.

2. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 132 (în apropierea Primăriei Chișinău ). Se poate alimenta contul în MDL, USD, EUR. 24/24.

3. Sediul central Moldindconbank (din str. Armenească). Chişinău, str. Armenească, 38. Se poate alimenta contul în MDL, USD, EUR. 24/24.

4. Sediul central Moldindconbank (în incinta filialei). Chişinău, str. Armenească, 38. Se poate alimenta contul în MDL, USD, EUR. Programul de lucru al filialei: 09.00 – 16.30 (Luni - Vineri), 09.00 – 14.30 (Sâmbătă).

5. Filiala Stabil. Chişinău, bd. Mircea cel Bătrân, 2. Se poate alimenta contul în MDL, USD, EUR. 24/24

6. Supermarket „Fourchette Sculeni”. Chişinău, bd. Calea Ieşilor, 10. Se poate alimenta contul în MDL, USD și EUR. Program de lucru: 08.00 – 23.00.

7. Centrul Comercial „SunCity”. Chişinău, str. Puşkin, 32. Se poate alimenta contul în MDL, USD și EUR. Program de lucru: 08.00 – 23.00.

Moldova Agroindbank

Serviciul este disponibil pentru alimentarea conturilor în moneda națională (MDL).

1. Filiala nr.1 – Chișinău, str. V. Alecsandri 115. 24/24;

2. Filiala nr. 4 – Chișinău, bd. Dacia 30/3. 24/24;

3. Filiala nr.5 – Chișinău , str. A. Russo 63/6.  24/24;

4. Magazinul “Foxmart” – Chișinău, bd. Moscovei 5.  24/24;

5. Centrul Comercial „ Grand Hall” – Chișinău, bd. Negruzzi 2/4. Program de lucru: 09.00 - 21.00;

6. Centrul Comercial „ Elat” – Chișinău, bd. Decebal 99. Program de lucru: 09.00 - 21.00”.

ProCredit Bank

În zona de auto-deservire unde sunt amplasate bancomatele Cash-in clienții băncii au acces 24/7.

1. Filiala nr.2 Chișinău - Botanica. Or. Chișinău, bd. Dacia 24/2;

2. Agenția nr.4 a Filialei nr.1 Chișinău – Centru. Or. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 65

3. Filiala Nr.1 Chișinău – Centru. Or. Chișinău, str. Renașterii Naționale 12.

4. Agenția nr.1 a Filialei nr.1 Chișinău – Centru. Or. Chișinău, str. Calea Ieșilor 5.

Care sunt rezultatele actuale ale oferirii serviciului cash-in și perspectivele dezvoltării ne spun experții din cadrul băncilor comerciale.

___________________________________________________________________________________________________________

Liviu Lupașcu, Manager direcţia Dezvoltare produse, departamentul Carduri Bancare la Moldindconbank

- Care sunt rezultatele de până acum pentru funcționarea serviciului Cash-in la bancomate?

- De la lansarea acestui produs în anul 2013, dinamica numărului de operaţiuni este în continuare creştere, uneori numărul de operaţiuni dublându-se de la lună la lună.

- Cât de popular este printre clienții băncii?

- La alimentarea conturilor de card, colaboratorii băncii tot timpul informează clienţii despre oportunitatea de alimentare prin intermediul Cash-in, care apropo poate fi efectuat în 3 valute (MDL/USD/EUR), şi banii sunt accesibili instantaneu pe contul de card. Acest fapt este foarte avantajos şi apreciat de către clienţi, deoarece sunt bancomate Cash-in care lucrează 24/24.

- Care sunt planurile Moldindconbank pe viitor - noi ATM-uri cu această funcționalitate, noi valute acceptate, alte noutăți?

- Aş dori să evidenţiez că Moldindconbank pe lângă faptul că este lider absolut în lansarea noilor produse la bancomate şi a fost prima bancă care a lansat serviciul Cash-in la bancomate, a mai lansat de curând un serviciu absolut nou: alimentarea cardurilor la bancomate Cash-in fără utilizarea cardurilor. Orice persoană poate să se apropie de un bancomat Cash-in Moldindconbank, fără utilizarea cardului bancar, introduce numărul cardului Moldindconbank care doreşte să fie alimentat, introduce banii şi alimentează contul de card în una din 3 valute (MDL/USD/EUR). Aceasta presupune că chiar dacă nu am la îndemână un card bancar, pot alimenta cu uşurinţă atât cardurile mele personale, cât şi cardurile altor clienţi Moldindconbank.

Despre planurile pe viitor în domeniul Cash-in pot spune că în curând vom lansa un serviciu absolut nou şi în premieră pentru Moldova şi chiar şi pentru unele ţări din regiune, beneficiari al căruia va fi orice persoană, chiar dacă nu este clientul băncii. Acest produs la moment este … secret…

Cât ţine de noi bancomate Cash-in, Moldindconbank planifică până la sfârşitul anului mărirea de câteva ori a numărului de bancomate Cash-in, atât în Chişinău, cât şi în raioanele ţării.

___________________________________________________________________________________________________________

Osadcii Natalia, Adjunct al Președintelui Comitetului de Conducere ProCredit Bank

- Care sunt rezultatele de până acum pentru funcționarea serviciului Cash-in la bancomate?

- ProCredit Bank a început implementarea conceptului de deservire a clienților prin servicii comode și rapide „Zona de autodeservire 24/7”. Pe lângă bancomate Cash-in zona este dotată cu bancomat cash-out și cu terminal tip pay box. Zona de autodeservire se bucură de popularitate înaltă la clienți, timp de mai puțin de o lună 30% din tranzacții de suplinire a conturilor cu numerar au fost efectuate prin bancomatele cash-in.

- Cât de popular este printre clienții băncii?

- Clienții apreciază că pot efectua tranzacția simplă, și deseori una foarte importantă, cum ar fi spre exemplu achitarea creditului - după orele de lucru a băncii, atunci cînd le este comod. În plus nu este nevoie de stat în coadă, pentru a efectua o tranzacție scurtă, ci e destul de apăsat 2-3 butoane, a introduce numerar și tranzacția este efectuată. Odată cu progresul tehnologiilor informaționale care le trăim astăzi, clienții se așteaptă că băncile modernizează modalitatea de deservire, implementând servicii la distanța și servicii automatizate – precum zonele de autodeservire, unde clienții pot efectua depuneri și retrageri în/din conturile lor fără a mai fi restricționați de programul de lucru a băncii.

- Care sunt planurile ProCredit Bank pe viitor - noi ATM-uri cu această funcționalitate, noi valute acceptate, alte noutăți?

- Precum este un concept de deservire a clienților băncii, serviciul “Zona de autodeservire 24/7” devine un standard. Toți clienții băncii trebuie să posede acces la deservire comodă, rapidă și nerestricționată de orele de lucru a oficiilor. Astfel banca este în faza activă de implementare a zonelor de autodeservire, și până la finele anului 2015 toate filialele și agențiile ProCredit Bank for fi echipate cu “Zona de autodeservire 24/7”, deoarece noi apreciem timpul clienților noștri și tindem să oferim cele mai comode și moderne servicii.

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare