Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Mâine: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Pentru el doilea an consecutiv, Euromoney a desemnat maib „lider de piață” în toate segmentele cheie

Pentru el doilea an consecutiv, Euromoney a desemnat maib „lider de piață” în toate segmentele cheie Sursa foto: maib.md

Maib este încântată să anunțe că a fost premiată cu trei distincții de „market leader” (lider de piață) de către Euromoney, o prestigioasă publicație financiară globală. Premiile recunosc maib ca un performer remarcabil în următoarele categorii:

Responsabilitate Socială Corporativă (RSC)

Euromoney a apreciat inițiativele maib în domeniul responsabilității sociale corporative, subliniind angajamentul băncii față de practicile sustenabile și implicarea socială în comunitate. Maib a inițiat și susținut numeroase proiecte în acest an, având un impact pozitiv asupra mediului și comunității în care banca își desfășoară activitatea. Împreună cu organizația non-guvernamentală „Hai Moldova", banca a desfășurat unul dintre cele mai semnificative proiecte de RSC din domeniul protejării mediului și anume "pădurea maib", angajații maib plantând peste 8 600 de copaci pe o suprafață cu risc sporit de alunecări de teren. De asemenea, maib a susținut echipa națională a țării la Eurovision 2023, promovând astfel cultura națională și artiștii locali în străinătate.

Corporate Banking

Premiul de lider de piață în Corporate Banking evidențiază excelența maib în furnizarea de soluții financiare și servicii personalizate pentru clienții corporativi. În 2023, maib a semnat contracte majore cu clienți cheie, precum rețeaua de supermarketuri Linella, care a demarat construcția unui nou centru logistic cu sprijinul financiar al maib. Mai mult, cu atragerea USBA drept client corporativ, maib a contribuit la dezvoltarea sectorului energiei regenerabile din Republica Moldova, susținând construcția unui parc fotovoltaic (cu o capacitate de 7MW) în sudul țării.

Soluții digitale

Maib a fost premiată pentru utilizarea inovatoare a tehnologiei și platformelor digitale prietenoase pentru utilizatori, poziționând compania ca lider în domeniul bancar digital. Punctul central al transformării digitale în maib este aplicația bancară maibank, care a fost dezvoltată considerabil în 2023. Printre acestea menționăm lansarea procesului complet digital de deschidere a contului, care permite oricărui cetățean moldovean cu buletin de identitate să deschidă un cont la maib fără a vizita o sucursală. Mai mult, interfața aplicației a fost modificată recent, devenind mult mai prietenoasă pentru utilizator și mai intuitivă.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Echipa maib este onorată să primească aceste premii prestigioase de la Euromoney, care confirmă dedicarea noastră față de bankingul responsabil, excelența corporativă și inovația digitală. Rămânem angajați să aducem valoare clienților noștri prin o gamă diversă de servicii. Aș dori să mulțumesc personal echipei maib, datorită eforturilor echipei reușind să atingem realizări atât de remarcabile.”

Despre Euromoney

Publicația Euromoney a fost lansată în 1969 pentru a reflecta evoluția piețelor internaționale de capital transfrontaliere. Euromarket, care a inspirat numele revistei, este predecesoarea piețelor de capital globale principale de astăzi. În prezent, Euromoney este revista principală a lumii financiare internaționale, a instituțiilor și participanților săi, și asta pe parcursul a peste 50 de ani.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 33,8% din depozite și 38,2% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului trei al anului 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 3.1% și este bine capitalizată, cu un CAR de 23% la 30 septembrie 2023. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați, cu peste 2400 de angajați. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor din statele baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat axat pe piețele emergente.

Sursa: maib.md

Noutăți similare