Azi: € 18,9294 lei 0,0834 $ 17,7607 lei 0,0583

Operațiunile cu numerar sunt sigure și confortabile în Zona de Autodeservire 24/7 a băncii comerciale ProCredit Bank

Operațiunile cu numerar sunt sigure și confortabile în Zona de Autodeservire 24/7 a băncii comerciale ProCredit Bank Sursa foto: procreditbank.md

În urmă cu aproape un an, B.C. ProCredit Bank S.A., a lansat conceptul nou şi modern de deservire a clienților – Zona 24/7. Conceptul dat include în sine o gamă vastă de servicii care corespund tuturor solicitărilor clienţilor - persoane fizice şi juridice. Zona de Autodeservire 24/7 presupune automatizarea majorităţii tranzacțiilor cu numerar.

În acest scop toate subdiviziunile băncii sunt dotate cu terminale de plată, bancomate de diferite tipuri, ce permit atât tranzacții de suplinire a conturilor (CASH IN, DROP BOX), cât și tranzacții de retrageri din conturi (CASH OUT). Datorită acestora, clienții nu trebuie să-și piardă timpul așteptîndu-și rândul la casierie. Mai mult ca atât, clienții au posibilitatea să efectueze operațiuni cu numerar, în orice moment convenabil, indiferent de graficul de lucru al oficiilor băncii.

În dependență de scop, în zonele de autodeservire 24/7 sunt puse la dispoziția clienților business și clienților persoane fizice dispozitive moderne de 4 tipuri:

Pentru completarea cu sume mici a unui cont la B.C. ProCredit Bank S.A. fără card ataşat, se utilizează terminalul PayBox. Operaţiunea dată se efectuează introducînd codul fiscal şi numărul contului, după care numerarul trebuie să fie introdus în terminal bancnotă cu bancnotă. Mijloacele băneşti sunt înregistrate în contul clientului în regim online.

Pentru completarea în regim online a contului personal sau a companiei, clienţii persoane fizice, precum şi persoanele autorizate la conturile clienţilor business – deţinători a cardurilor VISA, vor utiliza bancomatul CASH-IN. Persoanele fizice au posibilitatea să-şi completeze conturile în trei valute – MDL, USD şi EUR, și dacă valuta depusă diferă de valuta contului, bancomatul CASH-IN va efectua conversia în momentul procesării operaţiunii. Completarea va fi efectuată în valuta contului conform cursului comercial al băncii, stabilit pentru operaţiunile prin virament în momentul  efectuării tranzacției. Persoanele juridice pot să-şi completeze conturile doar în monedă naţională.

Pentru completarea în regim on-line a contului companiei în sume mari, persoanele autorizate la acest cont – deţinătorii cardurilor VISA, pot beneficia de servicul Safeul Depozitar - Drop Box. Serviciul dat permite completarea contului curent al companiei cu sume mari în numerar (venitul din vînzări, venitul din prestarea serviciilor) în orice moment, fără a sta la coadă şi a aştepta numărarea banilor la ghişeu. Tot ce trebuie să facă reprezentantul companiei este să împacheteze numerarul în pungă specială sigilată, să vină în orice Zonă de Autodeservire 24/7 şi să plaseze punga sigilată în safeu depozitar Drop Box, indicând pe ecranul bancomatului suma depusă. Suma este înregistrată în contul clientului imediat şi este disponibilă pentru efectuarea operațiunilor, aferente activității companiei. Trebuie să remarcăm faptul, că în afară de rapiditatea și confortul oferit de utilizarea serviciului Safeu depozitar - Drop Box, el este oferit gratis clienților loiali băncii.

Pentru retragerea numerarului, la dispoziţia clienţilor B.C. ProCredit Bank S.A. şi clienților altor bănci – deţinătorilor cardurilor VISA, sunt puse bancomatele CASH-OUT şi CASH-IN.

  •  Numerarul în monedă naţională MDL poate fi retras de persoane fizice şi juridice la bancomatul CASH-OUT. Persoanele fizice pot beneficia de convertire, astfel pot să retragă numerar în lei dintr-un cont în valută străină.
  • Numerarul în valută străină USD şi EUR poate fi retras de persoane fizice la bancomatul CASH-IN. Avantajul constă în faptul că persoana fizică poate selecta valuta în care vrea să primească banii (USD sau EUR), adică ea poate primi numerar în valuta care diferă de valuta contului. De exemplu, persoana fizică poate primi USD sau EUR dintr-un cont în MDL sau altă valută. Operațiunea se va efectua datorită convertirii după cursul comercial al băncii, stabilit pentru operaţiunile prin virament în momentul debitării efective a contului în momentul clearing-ului.

Pentru verificarea soldului contului, clienții deținătorii cardurilor VISA pot utiliza bancomatele CASH-OUT şi CASH-IN, care permit vizualizarea soldului pe ecranul dispozitivului sau pe mini extrasul din cont tipărit.

 

Accesul în Zona de Autodeservire 24/7 în afara orelor de lucru este permis cu orice card bancar VISA dotat cu banda magnetică și este disponibil non-stop, fapt ce oferă confort la efectuarea operaţiunilor de depunere şi retragere a numerarului din contul personal sau cel al companiei.

B.C. ProCredit Bank S.A. este parte a grupului financiar internaţional ProCredit, care îşi desfăşoară activitatea sa în Europa de Est, America Latină şi Germania. Conceptul zonelor de autodeservire 24/7 lansat în 14 ţări din întreaga lume, inclusiv şi în republica noastră, reprezintă o inovaţie pentru piaţa bancară a Moldovei. Actualmente sunt deschise treisprezece Zone de Autodeservire 24/7: şapte în Chişinău şi şase în regiunile țării.

Pentru a beneficia de aceste servicii, vizitați oricare din subdiviziunile 

Sursa: procreditbank.md

Noutăți similare