Azi: € 19,1303 lei 0,0088 $ 17,8989 lei 0,0704
Mâine: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Moldindconbank a donat un aparat de ventilaţie a plămânilor Spitalului Clinic Republican

Moldindconbank a donat un aparat de ventilaţie a plămânilor Spitalului Clinic Republican Sursa foto: micb.md

Moldindconbank susţine sistemul medical şi este alături de medicii din linia întâi care luptă cu pandemia provocată de COVID-19. De aceea, în calitate de instituţie social responsabilă, Moldindconbank a donat Spitalului Clinic Republican “Timofei Moşneaga” un aparat performant de ventilaţie a plămânilor, în valoare de 288 000 lei, iar anterior, banca a acordat spitalului şi un suport financiar în sumă de 105 000 lei.

“Apreciem munca medicilor şi a întregului personal medical în această perioadă complicată. E important să fim solidari şi să acţionăm cu responsabilitate, de aceea sperăm că acest echipament va ajuta la salvarea mai multor vieţi” a menţionat dl. Nikolay Borissov, Preşedinte al Comitetului de conducere Moldindconbank.

La rândul său, directorul spitalului, Andrei Uncuţa, a mulțumit Moldindconbank pentru donație şi a remarcat că aparatele de acest gen sunt foarte importante în tratamentul pacienților aflați în stare gravă.

De menţionat că Moldindconbank a mai susţinut financiar şi Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească cu o donaţie de 100 000 lei, pentru procurarea echipamentelor de protecție necesar medicilor. Astfel, suportul total oferit de către Moldindconbank în lupta cu pandemia, însumează în prezent cca 500 mii lei.

Echipa Moldindconbank este sigură că doar prin eforturi comune vom depăși perioada dificilă și vom face față provocărilor prin care astăzi trece întreaga societate. Moldindconbank - mereu alături!

Sursa: micb.md

Noutăți similare