Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Mastercard pregătește lansarea cardurilor biometrice în Marea Britanie

Mastercard pregătește lansarea cardurilor biometrice în Marea Britanie Sursa foto: wired.co.uk

Mastercard derulează discuţii cu băncile din Marea Britanie pentru introducerea pe piaţă a cardurilor de plată biometrice, scrie bursa.ro cu referire la Reuters.

Mastercard a testat deja cardurile cu scanere de amprente, care sunt folosite pentru verificarea identităţii clienţilor. Acestea sunt destinate să înlocuiască utilizarea parolelor şi să accelereze procesul de efectuare a plăţilor online şi a tranzacţiilor contactless în magazin.

Un purtător de cuvânt al emitentului de carduri a confirmat, pentru CNBC, că Mastercard poartă discuţii cu băncile în vederea lansării cardurilor biometrice.

"Utilizarea parolelor pentru autentificare este o metodă depăşită deja, consumatorii uitând parolele, iar retailerii se confruntă cu abandonul coşurilor de cumpărături în dreptul caselor", a declarat Ajay Bhalla, preşedintele diviziei pentru risc şi securitate globală din cadrul Mastercard.

Acesta a adăugat:

"În tehnologia plăţilor, acesta este un lucru către care tindem pe măsură ce trecem de la numerar la card, de la parolă la amprentă şi, mai departe, către tehnologii inovatoare, cum este inteligenţa artificială. Este mult mai uşor să te autentifici cu o amprentă sau un selfie, şi este şi mai sigur".

Migrarea către biometrie reflectă o schimbare mai largă care are loc în industria plăţilor. În luna ianuarie, Uniunea Europeană a implementat a doua directivă privind serviciile de plată (PSD2), o reglementare menită să accelereze tranzacţiile şi să ofere companiilor terţe acces la datele clienţilor băncilor, astfel încât să poată construi produse mai bune".

Conform noilor reguli, clienţii trebuie să-şi confirme identitatea după fiecare cinci plăţi contactless efectuate. Potrivit Mastercard, tehnologia biometrică este în curs de testare în Africa de Sud.

Visa, principalul rival al Mastercard. Testează cardurile biometrice în Cipru.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...