Maib și UTM: un parteneriat menit să susțină viitorul tehnologiilor informaționale

Maib și UTM: un parteneriat menit să susțină viitorul tehnologiilor informaționale Sursa foto: maib.md

Maib este încântată să anunțe despre semnarea unui acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, scopul căruia este susținerea și îndrumarea tinerilor pasionați de domeniul IT.

Maib se va implica activ în activitățile menite să consolideze cunoștințele teoretice ale studenților, precum și formarea abilităților profesionale, oferindu-le acestora oportunități pentru aplicarea în practică a celor însușite.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem bucuroși să semnăm astăzi acest acord de parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, care este instituția numărul unu în acest domeniu și onorați să contribuim la succesul viitor al universității. Maib este cea mai mare bancă din țară, dezvoltă activ bankingul digital, fintech și soluțiile digitale, iar parteneriatul cu UTM va aduce beneficii ambelor instituții. Prin acest parteneriat, ne angajăm să fim alături de UTM, contribuind cu traininguri, cu partajarea de experiență practică și, totodată, ne vom bucura ca studenții să vină la maib atât în programele de internship, cât și ca tineri specialiști. Mulțumesc administrației, profesorilor și studenților UTM pentru parteneriat și am convingerea că această cooperare este o investiție oportună în educație”.

Viorel Bostan, Rector al Universității Tehnice a Moldovei:

„Relația de colaborare a UTM cu maib este de lungă durată și universitatea este foarte recunoscătoare maib pentru susținerea acordată pentru dezvoltarea UTM și investiția în pregătirea profesională a tinerilor. Prin semnarea acestui acord am avansat parteneriatul cu maib la nivelul următor. În cadrul acestui parteneriat vom crea laboratoare extraordinare pentru studenți, dotate cu tehnologie digitală de ultimă generație. Vom investi în diverse activități pentru a pregăti studenții la nivelul așteptat de piața muncii, vom organiza evenimente, traininguri suplimentare, care să completeze cunoștințele din aulele universitare și vom investi în cei care vor transmite aceste cunoștințe și anume profesorii, cadrele didactice implicate în acest proces”.

Totodată, tinerii specialiști vor beneficia de numeroase oportunități, care includ:

  • locuri de practică unde vor avea oportunitatea să interacționeze cu experți IT din domeniul bancar;
  • acces la diverse materiale necesare realizării programului de practică și elaborării tezei de licență/master, a cercetărilor științifice de specialitate;
  • posibilitatea de participa la brainstormingurile interne și de a contribui la procesul de transformare digitală a băncii;
  • oportunitatea de a deveni angajat al maib – cea mai mare bancă din Moldova.

Svetlana Bodaci, Directoare HR la maib:

„Parteneriatul maib – UTM este unul strategic pentru noi, prin perspectiva faptului că putem contribui la dezvoltarea potențialului uman. De asemenea, prin acest parteneriat, ne propunem să creăm activități de instruire pe acele competențe, care nu sunt incluse în programul de studii din cadrul universității,

ajutând studenții să înțeleagă care sunt domeniile în care se pot dezvolta și găsi un loc de muncă competitiv, aici, acasă”.

În cadrul parteneriatului maib va sprijini UTM în amenajarea unei zone moderne pentru desfășurarea activităților de instruire.

Maib – dezvoltăm parteneriate educaționale  la nivelul următor.

Sursa: maib.md

Noutăți similare