Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Maib lansează a doua ediție a programului de internship pentru studenții din întreaga țară

Maib lansează a doua ediție a programului de internship pentru studenții din întreaga țară Sursa foto: maib.md

După succesul primei ediții a programului de internship „Stagii de practică cu remunerare” lansat de maib, compania dă start înscrierilor pentru cea de-a doua ediție, care promite a fi și mai captivantă, inovativă și bogată în oportunități pentru tineri. Proiectul se adresează studenților din toate localitățile țării, care au reușite academice bune și foarte bune și își doresc să înceapă o carieră într-o companie care se aliniază standardelor internaționale, dezvoltând sectorul bancar al țării și societatea. 

Cea de-a doua ediție propune tinerilor stagii în cadrul a șase departamente ale băncii: Trezorerie, Planificare strategică și buget, Contabilitate și finanțe, Finanțe generale, Automatizarea și digitalizarea finanțelor și Resurse Umane. Programul de internship se va desfășura în subdiviziunile oficiului central al băncii din Chișinău. Cheltuielile de deplasare studenții și le vor acoperi de sine stătător.

Programul de internship maib include mai multe beneficii pentru studenţii înscrişi. Pe parcursul a șase luni, antrenați în activități câte 3 - 4 ore zilnic, studenții vor avea ocazia să participe la traininguri de dezvoltare profesională și personală, să genereze și să propună idei de dezvoltare și îmbunătățire a diferitor procese interne, să cunoască principiile activității în stil agile, precum și să aplice în practică cele mai valoroase cunoștințe pe care le-au acumulat pe parcursul anilor de studii.

Pe lângă faptul că vor participa la sesiuni de instruire, studenții au asigurată și o bursă lunară în valoare de 2000 lei, pe care o vor primi pe cardul bancar emis gratuit de maib. La fel, după finalizarea programului de internship, cei mai buni tineri vor avea posibilitatea de a se angaja cu program întreg sau redus, astfel încât să reușească să combine cu brio studiile universitare și jobul.

Înscrierile pentru cea de-a doua ediție a programului de internship sunt deja disponibile online pe site-ul www.student.maib.md și se vor desfășura până pe 15 septembrie inclusiv. În cadrul programului participă toate universitățile acreditate din țară și Centrul de Excelență în Economie și Finanțe, având posibilitatea să se înscrie:

  • studenții ultimului an de studii, ciclul I licenţă, studii cu frecvenţă la zi și redusă;
  • studenții anului I sau II de studii, program de masterat, studii cu frecvenţă la zi și redusă;
  • elevii ultimului an de studii la Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe.

În perioada 16 - 25 septembrie, echipa de proiect a băncii va organiza interviuri cu studenții selectați. Pentru unele domenii de internship participanții vor avea de rezolvat o sarcină propusă de echipa de proiect. Lista finală a celor care vor beneficia de un internship plătit la maib va fi comunicată pe 26 septembrie pe site-ul www.student.maib.md și pe paginile de social media. Finaliștii vor fi desemnați în baza reușitei academice, prezentării în cadrul interviului şi rezultatelor sarcinilor propuse spre realizare.

Încheierea programului de internship va fi incununata cu elaborarea şi prezentarea unor proiecte de grup. Cel mai bun proiect va fi prezentat echipei de management a maib, cu posibilitatea de implementare ulterioară. Regulamentul programului de internship este disponibil aici.

Despre maib

Maib, banca comercială nr.1 în Republica Moldova, este în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Totodată, maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere.

Maib încurajează an de an succesele studenţilor din Republica Moldova. Performanţele şi meritocraţia sunt înalt apreciate în cadrul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”, implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În ultimii 7 ani, maib a premiat peste 270 de tineri studioşi.

Din dorința de a pregăti generații tinere de specialiști pentru sectorul financiar-bancar al țării, oferindu-le posibilitatea să-și dezvolte o carieră de succes acasă, maib organizează lecții publice pentru studenții Academiei de Studii Economice din Moldova, în cadrul acordului de parteneriat lansat pentru implementarea în comun a unei serii de proiecte academice, de cercetare şi educaţionale. 

Sursa: maib.md

Noutăți similare