Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Mâine: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Maib - desemnată de EMEA Finance „Cea mai bună bancă din Moldova”, pentru al doilea an consecutiv

Maib - desemnată de EMEA Finance „Cea mai bună bancă din Moldova”, pentru al doilea an consecutiv Sursa foto: maib.md

Maib a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova pentru al doilea an consecutiv de către EMEA Finance. Revista EMEA Finance, o publicație financiară destinată liderilor de afaceri din domeniul bancar și financiar, este publicată de șase ori pe an. EMEA Finance oferă premii anuale, recunoscând meritele celor mai bune bănci și companii financiare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Premiile Europe Banking Awards, organizate de EMEA Finance, reprezintă un punct culminant al excelenței în industria bancară. Ajunse la cea de-a cincisprezecea ediție, aceste premii prestigioase onorează instituțiile financiare care prezintă performanțe excepționale, inovație și leadership în diferite categorii. Desemnarea maib drept „Cea mai bună bancă din Moldova” pentru al doilea an consecutiv reafirmă poziția maib de instituție bancară eminentă, stabilind noi standarde de excelență și centrare pe client.

În contextul dezvoltării rapide a sectorului financiar, adoptarea inovației și a transformării digitale este vitală. Maib a investit constant în tehnologii de ultimă oră și platforme digitale pentru a se asigura că clienții noștri beneficiază de experiențe bancare sigure, comode și accesibile. Succesul maib este, de asemenea, atribuit colaborărilor și parteneriatelor noastre puternice cu diverse părți interesate, inclusiv organisme guvernamentale, autorități de reglementare și experți din industrie. Prin implicarea activă în viața comunității și participarea la inițiative care promovează creșterea economică, educația financiară și responsabilitatea socială, maib își propune să creeze un impact pozitiv care se extinde mai presus de serviciile bancare tradiționale.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să primim titlul de „Cea mai bună bancă din Moldova” din partea EMEA Finance. Această recunoaștere reflectă eforturile noastre continue de a le oferi clienților noștri o experiență excepțională. Pe parcursul anului 2022, care a fost un an provocator pentru sectorul bancar din Republica Moldova, am rămas un partener de încredere al clienților noștri, acționând întotdeauna în interesul lor. Această realizare confirmă integritatea direcției noastre strategice, calitatea înaltă a portofoliului nostru de produse și servicii, precum și angajamentul și profesionalismul angajaților maib.”

Maib va continua să stimuleze inovarea, să ofere soluții financiare potrivite stilului de viață și să contribuie la creșterea și dezvoltarea sectorului bancar din Republica Moldova.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 31,9% din depozite și 37,0% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul trimestrului I 2023. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată a creditelor neperformante de 2,3% și este bine capitalizat cu CAR de 21,8% la data de 31 martie 2023. Banca are o importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente.

Sursa: maib.md

Noutăți similare