Azi: € 19,0242 lei 0,0890 $ 17,8816 lei 0,0636

Maib a fost desemnată ”Banca Anului 2022” de prestigioasa publicație The Banker

Maib a fost desemnată ”Banca Anului 2022” de prestigioasa publicație The Banker Sursa foto: maib.md

Pentru al patrulea an consecutiv maib a fost premiată cu titlul „Banca Anului 2022” în Moldova de către prestigioasa publicație internațională The Banker. Performanța financiară a maib, inovațiile, adaptabilitatea la mediul economic în schimbare, relațiile strategice cu clienții, progresele în domeniul digitalizării și calitatea experienței clienților au fost printre criteriile care au făcut diferența.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

”Suntem încântați să primim titlul „Banca Anului 2022” de la The Banker, o publicație recunoscută la nivel internațional, fiind un reper în domeniu. Este o confirmare a eforturilor pe care le depunem pentru a crea o experiență superioară pentru clienții noștri și o motivație extraordinară pentru a continua să atingem obiectivele strategice ambițioase. Câștigarea acestui premiu pentru a patra oară consecutiv este meritul întregii echipe maib și le mulțumesc angajaților maib care se dedică cu sârguință promovării valorilor băncii, deservirii clienților la cel mai înalt nivel și implementării cu succes a modului de lucru agile.”

Revista The Banker, a cărei tradiție de 95 de ani garantează o analiză critică și cuprinzătoare a rezultatelor afacerilor, a progresului, dar și a activităților de ansamblu ale instituțiilor financiare, a acordat cea mai mare recunoaștere maib numind-o ”Bank of the Year in Moldova” în anul 2022.

Joy Macknight, editor al revistei The Banker:

„Felicitări maib pentru câștigarea premiului Banca Anului 2022 în Republica Moldova. Banca are fundamente solide și continuă să aibă o creștere puternică, urmărind, totodată, o agendă de transformare digitală care o pune într-o poziție puternică în perspectivă.”

În acest an, maib a fost înalt apreciată la nivel internațional, fiind declarată ”Cea mai bună bancă din Moldova”  și ”Cea mai bună bancă IMM în Moldova” de către Global Finance, ”Lider de piață” pe segmentele Corporate Banking, Digital Solutions și Responsabilitate Socială Corporativă de către Euromoney și ”Cea mai bună bancă din Moldova” în opinia EMEA Finance.

Despre The Banker

The Banker oferă informații economice și financiare pentru sectorul financiar mondial și și-a construit reputația datorită raportării obiective și incisive.

Din 1926, The Banker a fost sursa de încredere de informații despre industria bancară. Publicația și-a parcurs calea de la prăbușirea de pe Wall Street din 1929 până la actuala criză financiară, cu aceeași reputație pentru acuratețe, autoritate și integritate. The Banker este cea mai citită revistă și platformă de știri online printre experții în domeniul financiar-bancar și economiștii corporativi din întreaga lume.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o pondere de 32,7% din depozite și 35,5% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022. Banca are o importanță sistemică, deservind aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

Sursa: maib.md

Noutăți similare