Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024
Lu: € 19,0208 lei 0,0075 $ 17,6380 lei 0,0069

La ce se gândeşte un bancher?

La ce se gândeşte un bancher? Sursa foto: procreditbank.md

Un răspuns scurt ar fi: multe și, probabil, multe din ceea ce gândiți și voi: cum să creezi și să menții relații bune cu partenerii, să atragi oameni buni (în acest caz, angajați) și cum să obţii venituri. Răspunsul probabil nu va surprinde pe nimeni. 

Dar aţi ghici că un bancher se gândeşte la impactul său şi al altora asupra mediului? ProCredit Bank, nu numai că se gândește la acest aspect, dar și încearcă să acționeze pentru a păstra mediul înconjurător.

ProCredit Bank, a început călătoria „Eco” cu o evaluare de sine. După analiza consumului de resurse, a identificat indicatori ce nu se încadrau în standardele europene. Drept urmare, a decis:

  • să înlocuiască automobilele pe benzină și diesel cu cele hibride și electrice. Dar cum rămâne cu utilizarea mașinilor electrice pe distanțe lungi? ProCredit Bank, consideră, că la moment este preferabilă utilizarea pe distanțe lungi a mașinilor “plug-in” hibride. Odată cu dezvoltarea infrastructurii stațiilor de încărcare, distanțele lungi vor înceta să fie un obstacol.
  • să reducă consumul de hârtie. Reieșind din activitatea sa, nu e o sarcină ușoară. Au fost analizate toate domeniile ce necesită consum de hârtie și întreprinse acțiuni pentru automatizarea proceselor, simplificarea contractelor, tipărirea obligatorie pe ambele părți ale foii și monitorizarea constantă a volumelor tipărite.

Pentru a obține eficiență generală a consumului de resurse, s-au depus eforturi și în alte domenii. Astfel, la sfârșitul anului 2018 comparativ cu 2012, s-a obținut o scădere a consumului anual de:

  • combustibil - cu 89% (1 mln kWh)
  • hârtie – cu 88% (sau cu 15,5 tone)
  • apă – cu 61% (sau cu 2,6 mii m3)
  • energie electrică – cu 64% (sau 2,1 mln kWh)

La ce se mai gândește Banca? La compensarea daunelor pe care le cauzează mediului. De aceea, participă la diverse campanii de curățare a zonelor urbane; plantarea copacilor; sortarea gunoiului și nu doar la locul de muncă, dar și acasă. Anul acesta, împreună cu organizatorii unui cinematograf în aer liber, ProCredit Bank a organizat vizionarea unor filme documentare pe tema protecției mediului. Relevanța problemelor evidențiate în filmele selectate a fost împărtăşită de public.

Ce mai face ProCredit Bank? Analizează cu atenție clienții săi, evaluează impactul activității lor asupra mediului și refuză să-i finanțeze pe cei, ce nu corespund criteriilor sale.

La ce se mai gândește bancherul de la ProCredit Bank? La viitor. Pentru aceasta, are nevoie nu numai de o dezvoltare financiară stabilă, ci și calitativă. Pentru a face acest lucru posibil, este nevoie de oameni, iar oamenii au nevoie de un mediu înconjurător sănătos.

Sursa: procreditbank.md

Noutăți similare