În Japonia au apărut primele bancomate biometrice

În Japonia au apărut primele bancomate biometrice Sursa foto:

Ogaki Kyoritsu Bank, o bancă din Japonia, susține că este prima instituție financiară din lume care oferă clienților posibilitatea de a utiliza bancomatele fără a avea nevoie de cardul fizic sau parola, mulțumită tehnologiei biometrice de scanare a palmei (dezvoltată de Fujitsu), scrie manager.ro.

Tehnologia scanează o hartă unică a palmei utilizatorului. Chiar dacă băncile japoneze folosesc deja scannerele biometrice, acestea nu permit utilizatorilor să se logheze prin această metodă.

Folosindu-se de sloganul "Tu ești cardul de credit", tehnologia a fost lansată în zece branșe, situate inclusiv în Nagoya. Aceasta mai este promovată și prin intermediul a 2 cashpoint-uri, respectiv două unități de mobile banking.

Ogaki Kyoritsu - o bancă regională situată în prefectura Gifu, din vestul capitalei Tokyo - a subliniat faptul că noua tehnologie biometrică de autentificare bancară ar fi putut să-i ajute pe supraviețuitorii seismului și tsunamiului din luna martie 2011, care și-au pierdut cardurile de credit în urma dezastrului natural, să își acceseze conturile.

Deocamdată, sistemul este greoi. În primul pas, utilizatorul trebuie să asocieze scanarea biometrică a palmei cu contul său și să introducă PIN-ul și data de naștere în calculatorul ATM-ului.

După această primă autentificare, vor putea să își acceseze contul doar prin scanarea biometrică, ori de câte ori doresc să retragă/depună bani sau să își verifice soldul disponibil.

Sursa: manager.ro