Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu amabsadorul SUA în Moldova

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu amabsadorul SUA în Moldova Sursa foto: bnm.md

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, anunță bnm.md.

Dialogul s-a axat pe evoluțiile macrofinanciare și necesitatea continuării reformelor în sectorul bancar al Republicii Moldova. Totodată, părțile au pus în discuție perspectivele semnării unui nou acord cu FMI și importanța acestuia pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

În acest sens, oficialul SUA a subliniat însemnătatea menținerii independenței băncii centrale, care este un element-cheie pentru asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. Aceasta este primordială pentru siguranța și reziliența sectorului bancar, în beneficiul cetățenilor, a remarcat Dereck J. Hogan.

Guvernatorul Octavian Armașu a apreciat sprijinul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova în parcursul țării spre o economie și o societate moderne. În acest context, șeful băncii centrale a menționat eforturile BNM și rezultatele obținute în consolidarea și modernizarea sectorului bancar. Octavian Armașu s-a referit la importanța angajamentelor pe care Republica Moldova urmează să și le asume în cadrul viitorului program cu FMI.

În context, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va  reuși să semneze acest program, menit să contribuie la dezvoltarea țării noastre pe termen lung.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare