Azi: € 20,2579 lei 0,0675 $ 19,1500 lei 0,0530

Grupul ungar OTP Bank vrea să mai cumpere 3 bănci în regiune

Grupul ungar OTP Bank vrea să mai cumpere 3 bănci în regiune Sursa foto:

Despre acest fapt a anunțat CEO-ul companiei, Sandor Csanyi, la adunarea acționarilor grupului ungar. Sandor Csanyi a declarat că grupul ungar intenționează să mai cumpere 3 bănci, după care vor lua o pauză de la achiziții, scrie Budapest Business Journal.

Dumnealui a explicat că după achizițiile făcute în ultima perioadă, urmează o perioadă de integrare care necesită multă muncă.

CEO-ul OTP a subliniat că piața bancară europeană va avea parte de o consolidare semnificativă în următorii 3-5 ani și OTP vrea să participe la această consolidare. De asemenea el a menționat că banca a lansat cel mai mare proiect IT al său din ultimii 20 de ani.

OTP dorește în continuare să se extindă în România, o țară cu 20 de milioane populație, unde multe afaceri ungare activează, a menționat Csanyi. De notat este faptul că în 2018 Banca Națională a României a respins achiziția instituției financiare Banca Românească de către OTP.

În același timp, Csanyi a adus la cunoștința acționarilor despre decizia de a încheia experimentul Touch Bank, banca digitală a OTP din Rusia, care continua să înregistreze pierderi.

OTP va plăti acționarilor săi un dividend în mărime de 219 forinți (HUF), aproximativ 0,69 euro, per acțiune pentru activitatea din 2018, an în care profitul net al grupului a înregistrat 318,3 miliarde HUF, ceea ce constituie aproximativ 1 miliard de euro. În total către acționari vor fi redirecționați dividende în valoare de 61,3 miliarde HUF (aproximativ 192 milioane de euro).

Sursa: bbj.hu / bancamea.md

Noutăți similare

OTP Bank investește în tinerii specialiști

Stagiul de practică joacă un rol important în orientarea în carieră încă din primii ani de facultate. Anul acesta OTP Bank a oferit oportunitatea mai multor studenți să beneficieze de stagii de practică...