Azi: € 19,4158 lei 0,0299 $ 17,9311 lei 0,0606

Grupul OTP finalizează cea mai mare fuziune bancară din istoria Sloveniei

Grupul OTP finalizează cea mai mare fuziune bancară din istoria Sloveniei Sursa foto: linkedin.com

Grupul OTP a atins un reper important în Slovenia. Cele două entități membre ale grupului bancar, Nova KBM și SKB banka, după obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare, au finalizat cu succes fuziunea legală și vor continua să opereze sub un singur brand, OTP Banka. Aceasta este cea mai mare fuziune bancară din istoria Sloveniei, iar OTP Banka va deține cea mai mare cotă de piață pentru credite și depozite din Slovenia și va fi a doua cea mai mare filială a Grupului OTP din afara Ungariei (după DSK din Bulgaria).

Odată cu fuziunea legală a celor două bănci, toate obligațiile și drepturile SKB banka au fost preluate de Nova KBM, care devine succesorul legal universal. Noua bancă va purta denumirea OTP Banka d.d., iar sediul legal al noii bănci va fi în Ljubljana. Activitățile noii bănci fuzionate vor fi completate de servicii de leasing și factoring furnizate de filialele SKB Leasing, SKB Leasing Select și Aleja Finance.

După fuziunea legală, va urma un proces de fuziune operațională, care include unificarea celor mai bune produse bancare, servicii și canale digitale. Migrarea tehnică și transferul conturilor clienților SKB banka în sistemul informatic al OTP Banka sunt programate între 30 august și 2 septembrie 2024.

Noua bancă se va construi pe baza celor mai bune elemente ale ambelor instituții. Cu aproximativ 2.500 de angajați și o expertiză vastă, Grupul OTP din Slovenia va continua să ofere servicii bancare universale de încredere, să stabilească relații solide cu clienții, să sprijine dezvoltările digitale și să contribuie la creșterea și dezvoltarea economiei slovene.

FOTO: otpgroup.info

Despre Grupul OTP:

Grupul OTP este un jucător important în sectorul bancar din Europa Centrală și de Est, cunoscut pentru creșterea rapidă și poziția sa solidă în ceea ce privește capitalul și lichiditatea. Grupul operează în prezent în 11 țări din regiunea CEE și Asia Centrală, oferind servicii financiare universale pentru aproximativ 17 milioane de clienți, prin intermediul a aproape 40.000 de angajați. Din anii 2000, Grupul OTP a achiziționat și integrat 25 de bănci în cadrul unui proces de consolidare activă a sectorului bancar regional. Grupul este lider de piață în țări precum Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Slovenia și este listat la Bursa de Valori din Budapesta din 1995, având o structură de proprietate diversificată și transparentă.

Recent, S&P Global Market Intelligence a inclus Grupul OTP în clasamentul celor mai performante bănci din Europa, unde acesta s-a clasat pentru prima dată printre primele 50 de bănci europene, datorită unei combinații de indicatori financiari care reflectă creșterea, stabilitatea și profitabilitatea.

Hai cu noi și pe Telegram - e simplu și rapid!
Sursa: otpgroup.info

Noutăți similare