Azi: € 20,1680 lei 0,1025 $ 19,1529 lei 0,0764

Grupul bancar OTP Bank se extinde în Uzbekistan

Grupul bancar OTP Bank se extinde în Uzbekistan Sursa foto: mobiasbanca.md

Grupul bancar ungar OTP Bank intenţionează să preia Ipoteka Bank, o bancă de stat din Uzbekistan, conform unui memorandum semnat recent de OTP şi Guvernul de la Taşkent, scrie economica.net cu referire la Reuters și Agerpres.

Anterior, autorităţile din Uzbekistan au informat că intenţionează să vândă un pachet de 75% din acţiunile Ipoteka Bank. Însă miercuri, după semnarea acordului cu ocazia unei conferinţe organizate la Taşkent, părţile nu au oferit niciun fel de detalii cu privire la mărimea participaţiei sau preţul tranzacţiei.

Acest memorandum este „un punct de cotitură spre un viitor acord” care va fi mai detaliat, a precizat directorul general adjunct de la OTP Bank, Laszlo Wolf.

„Vom cumpăra ceea ce Guvernul uzbek va vinde. Însă alte detalii nu vor fi dezvăluite încă”, a spus Wolf.

Pe piaţa din România activează OTP Bank România, o subsidiară a OTP Group, un grup care are peste 70 de ani de activitate în sectorul financiar din Europa Centrală şi de Est. Subsidiara din România a acumulat 16 ani de prezenţă de piaţa locală. Comunitatea de aproximativ 40 de mii de angajaţi deserveşte zilnic aproape 16,3 milioane de clienţi din 11 ţări.

În Republica Moldova OTP Bank este present din 2019, când a achiziționat Mobiasbancă de la grupul francez Societe Generale.

Sursa: economica.net

Noutăți similare